Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen syksyn 2017 yhteishaku päättyi 20.9. Xamkin haussa oli tarjolla yhteensä 602 aloituspaikkaa 20 eri koulutuksesta Kotkan, Kouvolan, Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilta. Mukana oli myös yksi ylempään AMK-tutkintoon johtava koulutus.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun (Xamk) haki yhteensä 3 524 hakijaa, joista 1 406 oli ensisijaista hakijaa. Vetovoima –  eli ensisijaisten hakijoiden määrä yhtä aloituspaikkaa kohden –  oli 2,34. Syksyn 2016 vetovoimaluku oli 2,48.

Viime syksyyn verrattuna hakijoiden yhteismäärä koko valtakunnassa nousi n. 1,5 %, hakijoita oli yhteensä 31 412. Valtakunnallisesti suosituimmat koulutusalat syksyn haussa olivat sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala sekä tekniikka ja liikenne.

Työn ohessa suoritettaviin joustaviin monimuoto-opintoihin on imua

Xamkin suosituimmat AMK-tutkintoon johtavat koulutukset olivat tänäkin syksynä monimuoto-opintoina järjestettävät sosionomikoulutukset Kotkassa ja Mikkelissä. Näihin koulutuksiin oli yhteensä 406 ensisijaista hakijaa ja yhteinen vetovoimaluku oli n. 5,5. Myös Kouvolassa järjestettävä yhteisöpedagogikoulutus ja palvelumuotoilu kiinnostivat.

– Hakijoitamme kiinnostaa työn ohessa suoritettavat ja joustavat monimuoto-opinnot. Sosionomikoulutuksen vetovoima on erittäin hyvä. Xamkin on kuitenkin edelleen panostettava tunnettuuden lisäämiseen ja opiskelukaupunkien vetovoiman parantamiseen yhdessä Kouvolan, Kotkan, Mikkelin ja Savonlinnan kaupunkien kanssa, toteaa vararehtori Mirja Toikka.

Päiväopinnoista suosituin oli Kotkassa järjestettävä ensihoitajakoulutus, seuraavaksi eniten kiinnostivat muodin ja puvustuksen opinnot Kouvolassa ja fysioterapeuttikoulutus Savonlinnassa.

Haussa oli myös yksi ylempään AMK-tutkintoon johtava koulutus: sähköinen asiointi ja arkistointi Mikkelissä. Sen vetovoimaluku oli 2,2.

Hakuprosessin eteneminen

Korkeakoulujen kaikkien valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 24.11.2017. Koulutukseen valittujen on varmistettava opiskelupaikan vastaanottaminen viimeistään 8.12.2017 klo 15 mennessä. Varasijoilta hyväksyminen päättyy 18.12. klo 15. Opiskelu alkaa tammikuussa 2017.

Kevään haun ensimmäinen hakuaika on 9.–24.1.2018, jolloin haetaan vieraskieliseen AMK-koulutukseen. Toinen hakuaika on 14.–28.3.2018, jolloin on vuorossa haku suomenkieliseen AMK-koulutuksen ja ylempään AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Vararehtori Mirja Toikka
044 702 8372, mirja.toikka (at) xamk.fi

Syksyn yhteishaku käynnistyy 6.9. – Xamkissa 20 hakukohdetta