Ammattikorkeakoulujen kulttuurialat kokoontuvat vuosittain valtakunnallisille kehittämispäiville. Tämänvuotisen tapahtuman järjestää Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) 7.–8.11.2017 Kouvolan kampuksella. Tapahtumaan on kutsuttu sekä henkilökuntaa että opiskelijoita.

Xamk nosti kehittämispäivien teemaksi uudenlaisen toimintakulttuurin luomisen luoville aloille. Uuteen toimintakulttuuriin liittyy osallistuminen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon, johon luovien alojen edustajat haluisivat aiempaa enemmän olla vaikuttamassa. Tätä tavoitetta kehittämispäivillä edistetään 100 x unelma -työpajoissa.

Työpajoissa mukana huippupuhujia

Unelmapajoissa unelmoidaan paremmasta tulevaisuudesta. Osallistujat antavat päättäjille evästystä siitä, mihin mahdollisiin suuntiin kehitys on menossa ja millaisia ratkaisuja ja päätöksiä on tehtävä, jotta luovien alojen koulutus säilyy elinvoimaisena. Unelmapajoissa otetaan kantaa laajasti, eikä rajoituta pelkästään kulttuurialan koulutukseen.

– Kulttuurialan osaajilla on annettavaa kaikille toimialoille ja he haluavat tuottaa hyvää koko yhteiskuntaan, koulutusjohtaja Jorma Fagerström Xamkin kulttuurialan koulutusyksiköstä painottaa.

Osallistujat saavat työpajatyöskentelyn alustajiksi huippupuhujia! Tulevaisuutta osallistujajoukolle on visioimassa Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Mika Pantzar ja inspiraattorina toimii Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki.

Unelmapajojen evästykset koostetaan Pläjäykseksi, joka toimitetaan opetus- ja kulttuuriministeriöön. Työpajojen aikaansaannoksia ovat kommentoimassa tuottaja ja näyttelijä Olga Temonen yritysmaailman edustajana, erityisasiantuntija Johanna Vuolasto Taiteen edistämiskeskuksesta sekä Skypen välityksellä kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju opetus- ja kulttuuriministeriön taiteen ja kulttuuriperinnön vastuualueelta.

Lisätietoa ja tarkempi ohjelma löytyy tapahtumasivulta.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Kulttuurialan koulutusyksikkö
Koulutusalajohtaja Petteri Ikonen, 044 702 8200
Koulutusjohtaja Jorma Fagerström, 044 702 8933
etunimi.sukunimi@xamk.fi