Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kotkan, Kouvolan, Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla vietetään Venäjä-viikkoa 12.–16.3.2018. Viikon teemana on Вместе – Together – Yhdessä. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan Venäjä-viikon antiin.

– Venäjä-viikon avulla haluamme tehdä näkyväksi Xamkin ja asiantuntijoidemme Venäjä-osaamista. Haluamme tarjota elämyksiä ja tietoa niin henkilökunnalle, opiskelijoille kuin kampuspaikkakuntiemme asukkaillekin. Esimerkiksi opiskelijat saavat tietoa Venäjä-opinnoista ja työntekijät kollegojen Venäjä-kokemuksista, Venäjä-asiantuntija Arja Haikara kertoo.

Kampusten ohjelmat ovat erilaiset. Tarjolla on elokuvia, pöytälätkäturnaus, näyttelyitä, Kokeneen opettajan kyselytunti, Minun Venäjäni -keskustelu, Human library ”Mitä olet aina halunnut tietään Venäjästä?” ja paljon muuta. Kampuskohtaiset ohjelmat löytyvät Xamkin tapahtumakalenterista.

Viikko huipentuu perjantaina 16.3. klo 11, kun Venäjän kuuluisin suomalainen, Ville Haapasalo, kertoo Kouvolan kampuksella tarinoita Venäjältä! Opiskelijoille merkittävä tilaisuus on ulkoministeriön Maahantulolupa-asioiden palvelukeskuksen kesätyöntekijöiden rekrytointitilaisuus Kouvolan kampuksella. Viikon tapahtumia on järjestetty yhteistyössä kampuspaikkakuntien eri toimijoiden ja kouluasteiden kanssa, mm. Ville Haapasalon vierailu on järjestetty yhdessä Kuusankosken lukion kanssa.

Xamkissa monipuolista Venäjä-osaamista ja -yhteistyötä

Vuosittain vietettävä Venäjä-viikko liittyy Xamkin Venäjä-osaamiseen, joka on yksi kolmesta Xamkin strategian poikkileikaavasta teemasta. Muut teemat ovat digitaalisuus sekä yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen. Nämä teemat ovat osa kaikkea Xamkin toimintaa.

Venäjä-osaamisella on pitkät perinteet jo Xamkia edeltävissä oppilaitoksissa, Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakouluissa. Vuodenvaihteessa tehdyn selvityksen mukaan Xamkissa on tällä hetkellä noin 40 eri alojen Venäjä-osaajaa, joilla on kokemusta esimerkiksi koulutus-, markkinointi- tai hankeyhteistyöstä Venäjällä.

– Tavoitteenamme on henkilöstön Venäjä-osaamisen kehittäminen edelleen, ja siinä nykyisillä Venäjä-tietäjillämme on merkittävä rooli. Tietenkin myös aktiivinen yhteistyö venäläisten partnereiden kanssa on keskeistä osaamisen kasvattamisessa. Olemmekin kutsuneet venäläisiä yhteistyökumppaneita Venäjä-viikolle – luvassa on mielenkiintoisia luentoja Kotkan, Kouvolan ja Mikkelin kampuksilla, Arja Haikara iloitsee.

 

Kampusten osoitteet