Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen syksyn 2016 yhteishaku päättyi 21.9. Ensimmäistä kertaa haussa mukana olleeseen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun (Xamk) haki 1536 ensisijaista hakijaa. Vetovoimaluku –  eli ensisijaisten hakijoiden määrä yhtä aloituspaikkaa kohden –  oli 2,5.  Yhteensä hakijoita oli 2887.

Koska Xamkiin haettiin nyt ensimmäistä kertaa, ei vertailulukuja edellisiin vuosiin suoraan ole. Kyamkin ja Mamkin lukuihin verrattaessa syksyn haku kiinnosti tänä vuonna edellisvuotta vähemmän. Hakijoiden määrä laski myös valtakunnallisesti 5 %.  Viime vuonna Kyamkin ja Mamkin yhteenlaskettu vetovoimaluku oli 3,1.

– Hakijamäärien lasku uuden ammattikorkeakoulun ensimmäisessä haussa oli ennakoitavissa. Xamk ei ole vielä yhtä tunnettu kuin Kyamk ja Mamk, mutta tunnettuuden kasvattamiseksi tehdään töitä koko ajan, toteaa varatoimitusjohtaja, vararehtori Mirja Toikka.

Suosituin koulutus oli monimuotona järjestettävä sosionomikoulutus, johon haettiin runsaasti sekä Kotkaan että Mikkeliin. Myös Kouvolassa ensimmäistä kertaa järjestettävä yhteisöpedagogikoulutus kiinnosti hakijoita.

Päiväopinnoista eniten hakijoita keräsi Kotkassa järjestettävä ensihoitajakoulutus, seuraavaksi eniten kiinnosti Savonlinnan fysioterapeuttikoulutus, Mikkelin terveydenhoitajakoulutus ja Kouvolassa järjestettävä muoti ja puvustus –koulutus.

Hakuprosessin eteneminen

Korkeakoulujen kaikkien valintojen tulokset ilmoitetaan viimeistään 25.11.2016. Koulutukseen valittujen on varmistettava opiskelijapaikan vastaanottaminen viimeistään 9.12.2015 klo 15 mennessä. Varasijoilta hyväksyminen päättyy 19.12. klo 15. Opiskelu alkaa tammikuussa 2017.

Seuraavat yhteishaut järjestetään 10.-25.1.2017, jolloin haetaan vieraskieliseen koulutukseen ja 15.3.-5.4.2017, jolloin on vuorossa suomenkielisen koulutuksen haku.

Lisätiedot:

Vararehtori Mirja Toikka, 044 702 8372, mirja.toikka@xamk.fi