Keskiviikkona 3.12. järjestetään verkkotapahtuma, jossa tarkastellaan koulutuksen kansainvälisyyttä ja suomalais-venäläistä yhteistyötä eri näkökulmista.  Keynote-esitelmän pitää Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kangaspuro.

Seminaari on suunnattu koulutusalan toimijoille, rehtoreille, opiskelijoille ja asiantuntijoille sekä muille opetusalan kansainvälisestä yhteistyöstä kiinnostuneille. Osallistujia on ilmoittautunut mukaan 120.

Seminaarin järjestäjinä ovat Suomalais-venäläinen opetusalan yhteistyöryhmä ja toteutuksesta vastaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ja Itä-Suomen Aluehallintovirasto.

Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kangaspuro esitelmässään Yhteistyön paikat ja tekijät käsittelee digitaalisen maailman yhteistyöhön liittyviä reunaehtoja, joissa inhimillisen tekijän merkitys on edelleen vahva ja jossa visuaalisuudella on entistä suurempi merkitys.

Itä-Suomen yliopiston koulutusjohtaja Sanna Iskanius puolestaan esittelee selvitystä, jonka tavoitteen oli selvittää Pohjois-Karjalan Venäjä-osaamisen nykytilaa, osaamistarpeita ja antaa suosituksia osaamispolun yhtenäistämiseksi, sekä avaa jatkosuunnitelmia.

Seminaariesitykset tulkataan suomeksi ja venäjäksi.

 

Lisätietoja seminaarista:

Arja Haikara, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, p. 040 6307901, arja.haikara@xamk.fi

Kari Lehtola, Itä-Suomen aluehallintovirasto, p. 040 505 0740, kari.lehtola@avi.fi

Ohjelma: https://www.xamk.fi/xamk/nakokulmiakansainvalisyyteen/