Juhlaa varten on suunniteltu Xamk-kakku, jonka jokainen on voinut leipoa itse kotona. Kakun on loihtinut Xamkin restonomiopiskelija Rita Paunimäki.

Lämpimät, keväiset onnittelut kaikkille Xamkista valmistuneille – katso valmistuneiden nimet täältä!

 

Perjantaina 29.5.2020 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta valmistuu 383 uutta osaajaa työelämään. Kevään aikana eli 1.1.–29.5 valmistuneita on yhteensä 679.

Valmistuvia juhlitaan tällä kertaa virtuaalisesti eli verkkovälitteisesti kello 13 alkaen. Juhlat juontaa tv-juontaja Kristoffer Ignatius ja musiikkiesityksistä vastaa laulajatähti Pete Parkkonen. Linkki suoraan lähetykseen: https://www.xamk.fi/virtualgraduation/

Studiossa valmistuvista on paikalla Mikkelin kampukselta yhteisöpedagogiksi valmistuva Katja Kuusemo. Videoyhteydellä juhlapäivän tunnelmistaan kertovat Kouvolan kampukselta tradenomiksi valmistuva Jenni Porvari, Savonlinnan kampukselta fysioterapeutiksi valmistuva Ella Hynninen ja Kotkan kampukselta ensihoidon ylemmästä amk-tutkinnosta valmistuva Juha Nieminen.

Työelämän tervehdyksen juhlaan tuo Essoten opetusylihoitaja Pia Leppäkumpu ja paikalla on tietysti myös Xamkin rehtori Heikki Saastamoinen.

Suora lähetys Xamkin verkkosivuilla on avoin kaikille katsojille. Juhlalähetyksestä tulee myös tallenne, joten tunnelmiin voi palata vielä juhlapäivän jälkeenkin. Lähetyksen tuotannosta vastaa Xamkin oma mediatuotantoyhtiö Darcmedia.

Tavallisesti Xamkin valmistumisjuhlia vietetään kampuspaikkakunnilla aina toukokuussa ja joulukuussa, mutta nyt, kun suuria tilaisuuksia ei voida koronaepidemian vuoksi järjestää, pidetään juhlat ensimmäistä kertaa verkossa ja koko Xamkin yhteisinä. Tähän kevään juhlaan on kutsuttu kaikki viime joulun jälkeen valmistuneet.

– Tämä korona-kevät on vaikuttanut meidän kaikkien elämään ja opiskeluun. Me valmistuneet voimme olla ylpeitä, että saimme poikkeusoloissa opinnot maaliin. Virtuaalijuhlat ovat tässä tilanteessa aivan mahtava juttu, sillä valmistuminen on niin iso ja tärkeä asia, Jenni Porvari iloitsee.

Ammattilaisia eri aloille

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta valmistui 29.5.2020 yhteensä 383 opiskelijaa. Kampuksittain valmistuvien määrät ovat: Kouvola 96, Kotka 97, Mikkeli 161 ja Savonlinna 29.

Valmistuvista on metsätalousinsinöörejä (ylempi AMK) 1, insinöörejä (ylempi AMK) 12, geronomeja (ylempi AMK) 1, ensihoitajia (ylempi AMK) 1, sairaanhoitajia (ylempi AMK) 8, terveydenhoitajia (ylempi AMK) 1, sosionomeja (ylempi AMK) 2, tradenomeja (ylempi AMK) 10, yhteisöpedagogeja (ylempi AMK) 1, metsätalousinsinöörejä (AMK) 1, artenomeja (AMK) 4, muotoilijoita (AMK) 32, merikapteeneja (AMK) 2, yhteisöpedagogeja (AMK) 27, restonomeja (AMK) 13, ensihoitajia (AMK) 8, naprapaatteja (AMK) 19, geronomeja (AMK) 4, fysioterapeutteja (AMK) 8, jalkaterapeutteja (AMK) 7, sairaanhoitajia (AMK) 29, terveydenhoitajia (AMK) 4, sosionomeja (AMK) 27, tradenomeja (AMK) 81  ja insinöörejä (AMK) 80.

Lisätietoja:

viestintäsuunnittelija Heli Kauppinen
040 842 3413, etunimi.sukunimi@xamk.fi