Mitä voit opiskella
Avoimen ammattikorkeakouluopintojen kautta voit tutustua sinua kiinnostavaan alaan ja valita opintoja mielenkiintosi mukaan. Useat koulutuksistamme toteutetaan kokonaan verkko-opintoina, jolloin voit opiskella sinulle sopivana aikana. Tarjolla olevia opintojaksoja (eli kursseja) voi suorittaa missä järjestyksessä tahansa, eikä niihin yleensä vaadita edeltävää osaamista.

Mitä hyödyt
Mikäli tavoitteenasi on hakea ammattikorkeakouluun jatkamaan opintojasi, on avoin AMK oiva väylä tehdä opintoja jo ennakkoon ja siten nopeuttaa valmistumista. Jos myöhemmin haet ja tulet valituksi Xamkiin tutkinto-opiskelijaksi, suorittamasi opinnot voidaan hyväksilukea osaksi tutkintoa. Opintojen avulla voit myös valmentautua tuleviin valintakokeisiin. Toki meille voi tulla opiskelemaan ihan muutenkin vaan, valikoidusti juuri niitä aiheita, jotka sinua kiinnostavat.

Miten laajoja opinnot ovat
Opintojen laajuutta kuvataan opintopisteellä. Yksi opintopiste tarkoittaa n. 27 tuntia opiskelijan työtä, eli 5 opintopisteen laajuisen opintojakson työmäärä on n. 135 tuntia. Tuntimäärä on laskennallinen ja vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon olet valmis panostamaan opintojakson suorittamiseen.

 

Miten ilmoittaudut
Koulutuksiin ilmoittaudutaan koulutuskalenterissa, jonka löydät täältä. Voit rajata hakutuloksia esimerkiksi sinua kiinnostavan alan mukaan. Lisätietoja koulutusten sisällöistä ja tavoitteista löytyy klikkaamalla koulutuksen nimeä.

Mitä maksaa
Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat maksuttomia lukiolaisille, sekä ammattiopistojen ja kansanopistojen tutkintoa suorittaville opiskelijoille. Muista valita ilmoittautumislomakkeella maksuperustekohdassa ”toisen asteen opiskelija”. Pyydämme tarvittaessa läsnäolotodistuksen oppilaitoksestasi, jolla varmistamme oikeutesi maksuttomaan koulutukseen.

Mistä lisätietoja
Lisätietoa avoimesta AMK:sta, sekä koulutussuunnittelijoidemme yhteystiedot löydät täältä.

Jos tarvitset apua opintojaksojen valinnassa tai sinulle sopivan kokonaisuuden suunnittelussa, ota meihin yhteyttä!

JATKOVÄYLÄ AMMATTIKORKEAKOULUUN AMMATILLISEN 2. ASTEEN OPISKELIJOILLE

Opiskellessasi ammatillista perustutkintoa voit samaan aikaan suorittaa ammattikorkeakouluopintoja Xamkissa jatkoväyläopintoina.Xamkin tarjoamat jatkoväyläopinnot on tarkoitettu ammatillisella toisella asteella soveltuvaa perustutkintoa opiskeleville. Jatkoväyläopinnoilla pyritään sujuvoittamaan siirtymää ammatillisten perustutkinto-opintojen ja ammattikorkeakouluopintojen välillä. Jatkoväyläopinnot antavat sinulle mahdollisuuden tutustua ammattikorkeakouluopiskeluun jo ammatillisen toisen asteen aikana sekä lyhentävät opiskeluaikaasi Xamkissa, mikäli jatkat siellä myöhemmin tutkinto-opiskelijana.

Jatkoväyläopinnot ovat laajuudeltaan 30 opintopistettä ja ne sisältävät alakohtaisia ammatillisia opintoja sekä Xamkin yhteisiä opintoja. Muiden avoimen ammattikorkeakoulun opintojen tapaan jatkoväyläopinnot ovat 2. asteen opiskelijoille maksuttomia.

Suoritettuasi 30 opintopisteen jatkoväyläopinnot sekä ammatillisen perustutkinnon, saat oikeuden hakea Xamkiin tutkinto-opiskelijaksi Xamkin sisäisessä Jatkoväylä-haussa. Tullessasi valituksi tutkinto-opiskelijaksi, suorittamasi jatkoväyläopinnot hyväksiluetaan täysimääräisesti hakukohteen tutkintoon.

Mikäli olet kiinnostunut jatkoväyläopinnoista ole yhteydessä omaan opettajaasi tai opoosi keskustellaksesi sinulle sopivasta jatkoväylästä.

Avoimen AMK:n koulutustarjonta

Siirry koulutuskalenteriin

Avoimen AMK:n jatkoväyläopinnot

Lue lisää

 

Ekami          

 

 

 

        

Jatkoväylä – sujuvasti ammatillisesta koulutuksesta ammattikorkeakouluun

Jatkoväylä-hankkeessa luodaan valtakunnalliset suositukset ammatillisen toisen asteen ja ammattikorkeakoulun välistä siirtymää tukevien opintojen ja palveluiden toteuttamiseen. Tavoitteena on kokonaisopiskeluajan lyheneminen. Kehitystyön kohteena ovat mm. osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen sekä opintojen ohjaus siirtymävaiheessa. Lue lisää hankkeesta.

Jaa sivu