Xamk Booster -konsepti toimi sisäänheittäjän roolissa erilaisille jo olemassa oleville yrittäjyyttä tukeville toimintamalleille Xamkissa.

hankkeen toimenpiteet

Booster-hanke tuki ja teki näkyväksi seuraavia yrittäjyysohjelmia:

 • PatteriES
 • *ship
 • Xentren yrittäjyysyksikkö
 • Business Cafe
 • Innovaatio- ja yrittäjyysopinnot Xamkissa

KOHDERYHMÄT & TOIMINTA-ALUE

Xamk Booster -toimintamalli on suunnattu yrittäjyydestä kiinnostuneille Xamkin opiskelijoille kaikilta koulutusaloilta ja kaikilla neljällä kampuksella.
Tärkeimpinä yhteistyökumppaneina ovat mm. Patteri ES opiskelijayrittäjyysyhdistys, yrittäjäjärjestöt sekä alumniverkostot.

KESKEISTÄ HANKKEESSA

Yrittäjyyteen innostaminen ja kiinnostuksen herättäminen vaatii rinnalleen uusia ja ketteriä menetelmiä, jotka rantautuvat lähelle opiskelijarajapintaa ja toteutuu opiskelijalähtöisesti. Xamk Booster -toimintamalli kokosi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampuksille opiskelijoista koostuvat Boosteri -tiimit, joiden tehtävänä oli yrittäjyyden edistäminen tiiviissä vuorovaikutuksessa opiskelijoiden, ammattikorkeakoulun ja alueen yrittäjien kanssa.

 

Hankkeen lopputulokset

 • Luotiin ammattikorkeakoulukenttään opiskelijalähtöinen toimintamalli, joka tukee yrittäjyyden edistämistä monialaisesti.
  Toimintamallissa näkyy vahvasti opiskelijoiden kädenjälki sekä vertaisoppimisen näkökulma
 • Kestävä malli tiiviisti osaksi ammattikorkeakoulun yrittäjyyden edistämisen tahtotilaa ja toimijuutta.
  Autetaan yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita kytkemään yritysidean kehittämisen osaksi opintoja ja ohjataan heidät hyödyntämään yrittäjyyttä edistävää opintopolkua
 • Alueellinen, monialainen verkosto, joka tukee opiskelijayrittäjyyden edistämistä sekä kytkee yrittäjyyttä tiiviisti osaksi koulutusohjelmien toimintaa.
  Synnytetään yrittäjyyden ympärille uusia kontakteja ja tapaamispaikkoja, joiden tuloksena syntyy uusia yrittäjyyttä edistäviä avauksia.

 

 

Lisätietoja

Mari Kirjalainen
projektipäällikkö
p. 0504544856

mari.kirjalainen@xamk.fi

 

Xamk Booster tietosuojaseloste

Ajankohtaista

Xamkista löytyy monenlaista tukea yrittäjyyden polulle

Mitä kaikkea Xamkista löytyy yrittäjyyden polulle? Yksi Boosterin tavoitteista on helpottaa yrittäjyyttä suunnittelevan xamkilaisen opiskelijan elämää ja lisätä tietoa aiheesta. Tällä kertaa kasasimme teille listan jo olemassa olevista opinnoista, palveluista ja mahdollisuuksista, sekä ajankohtaisena toki myös aiheeseen liittyvät tapahtumat. Tsekkaa lista ja pistä talteen! Innovaatio- ja yrittäjyysopinnot Rakenna oma yrittäjyyspolkusi Xentren yrittäjyysopintojen ja -projektien avulla. ...

Mikä on sun unelma? Me autetaan sua!

Moikka sinulle, kuka ikinä lienetkin! 🙂   Meidän tavoitteenamme on auttaa Xamkin opiskelijoita, jotka unelmoivat yrittäjyydestä. Ei oo mitään väliä, mitä opiskelet, tai kuinka pitkällä bisnesideasi on. Me ollaan täällä just sua varten. Xamkilla on lukuisia mahdollisuuksia auttaa uusia yrittäjiä, minkä lisäksi meillä on laaja sidosryhmä, josta me voidaan myös löytää sulle apuja.   Seuraavaksi...

Faktat

Xamk Booster

01.01.2022 – 30.06.2023

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Tutkimuskeskus: Xentre

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 63 200 €

Xamkin osuus kokonaisbudjetista: 13 200 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Otsakorven säätiö