Hankkeen tavoitteena on kouluttaa lisää vientiosaajia elintarvikealalle. Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan ammattikorkeakoulutasoinen Elintarvikeviennin osaamiskoulutus (30 op), joka antaa hyvän pohjan toimia erilaisissa vientitehtävissä elintarvikealan yrityksissä. Kohderyhmään kuuluvat opiskelijat, valmistuneet, alan vaihtajat ja muut elintarvikealasta kiinnostuneet henkilöt.
Elintarvikeviennin osaamiskoulutus sisältää aiheita vientiosaamisen eri osa-alueilta. Koulutus toteutetaan moduulimuotoisesti. Koulutusmoduulit muodostavat hyvän perustan vientiosaamiselle, jota opiskelijat täydentävät ja syventävät tekemällä moduulien aiheisiin liittyviä yrityslähtöisiä kehitys- ja kartoitustehtäviä.
Koulutusohjelma toteutetaan kaksi kertaa (tarkempi aikataulu sivun alaosassa):
- toteutus (12.3.-29.10.2020) – haku on päättynyt
- toteutus (12.11.2020-6.5.2021) – haku 30.10.2020 mennessä
Hae mukaan koulutukseen klikkaamalla tätä linkkiä (Webropol).
Opiskelijoiden valintakriteerit:
Koulutukseen valitaan opiskelijoita, valmistuneita ja/tai muita elintarvikealasta kiinnostuneita henkilöitä siten, että ensisijalle asetetaan hakijat, joilla on kokemusta elintarvikealasta ja/tai kiinnostusta hakeutua jatkossa elintarvikealan yrityksen palvelukseen. Korkeakoulututkintoa suorittavat ja/tai korkeakoulututkinnon suorittaneet henkilöt priorisoidaan opiskelijavalinnassa muun koulutustaustan omaavien hakijoiden edelle.
Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Lapin ammattikorkeakoulu ja Oulun ammattikorkeakoulu. Hanke saa Maa- ja metsätalousministeriön osarahoitusta.