Mentorointipalvelu nuorille Kymenlaaksolaisille

Hei! Oletko 16-29-vuotias nuori?

Haluaisitko keskustella esimerkiksi
• koulutuksesta tai opintojen etenemisestä
• työllistymiseen liittyvistä asioista
• harrastuksista ja harrastusmahdollisuuksista

Mentorit
• ovat eri-ikäisiä vapaaehtoistyöntekijöitä
• voivat tukea tulevaisuuden suunnitelmien tekemisessä

Keskustelut mentorien kanssa ovat luottamuksellisia.

Mentorointiprosessi on kuvattuna animaatiossa (oikeassa sivupalkissa) ja alempana tällä sivulla.
Mentorointipalvelu on helposti saavutettavissa, toimimme digitaalisesti Discordissa ja/tai livenä. Discord-linkin löydät alapalkista.

Kiinnostuitko mentoroinnista?
Voit kysyä lisätietoja tai hakeutua mukaan mentoroitavaksi sähköpostilla, puhelimitse tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

Haluan mentorin

Yhteydenottolomake

Digimentorointia Discordissa

Discord

Ota yhteyttä

Yhteystiedot ja tiimi

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Tapahtumat

Tapahtumat

Haluatko mentoriksi?

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä nuorten parissa?

Yhteydenottolomake

Tutustu mentorin ohjeisiin

Ohjeet mentorille

Ohjeet yhteydenottoon

 

Lähetettyäsi lomakkeen, otamme sinuun yhteyttä ja etsimme sinulle sopivan mentorin. Tämän jälkeen sovimme tapaamisen sinun, mentorin ja mentorointitiimin jäsenen kesken. Ensimmäisellä tapaamisella keskustellaan yleisesti toiveistasi ja tarpeistasi mentoroinnin suhteen sekä sovitaan sinun ja mentorin seuraava tapaaminen. Jatkossa voitte tavata mentorin kanssa omien aikataulujenne mukaisesti. Mentoroinnin voi myös lopettaa koska tahansa. Palvelu on vapaaehtoista, se ei maksa eikä velvoita mihinkään.

 

HYVIN KUULUU!

Discord

Meidät löytää myös Discordista! Haluatko jutella sinua kiinnostavista asioista luotettavan aikuisen kanssa verkon välityksellä? Meidän mentorikannulla se onnistuu! Liity Discord-kanavalle alla olevan linkin kautta. Susanna päivystää torstaisin klo 14 – 16. Jos emme ole paikalla, voit jättää yhteydenottopyynnön yksityisviestillä tai laittaa viestiä Kysy mentoreilta-tekstikanavalla. Myös Mentori-Samulle voi laittaa yhteydenottopyynnön ja hän ottaa joustavasti yhteyttä!

Haluaisitko mentoriksi?

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä 16–29-vuotiaiden nuorten parissa? Onko sinulla antaa aikaa nuorelle, joka haluaisi jutella aikuisen kanssa esimerkiksi työllistymiseen ja kouluttautumiseen tai opiskeluun liittyvistä asioista. Mentori on luotettava aikuinen, joka voi sparrata ja tukea nuorta vapaa-ajallaan. Etsimme mentoreita Kymenlaaksoon ja digituutoreita verkkoon. Mentorointitoimintamme on vapaaehtoista, tavoitteellista nuoren tukemista ja kuuntelemista. Mentoreiksi etsitään kaikenikäisiä ja -taustaisia luotettavia aikuisia, joilla on aito halu auttaa ja tsempata nuorta. Perehdytämme mentorit tehtävään, järjestämme myös infotilaisuuksia.

LISÄTIETOJA MENTORILLE

Hae mentoriksi. Ota yhteyttä yhteystietolomakkeen kautta ja otamme sinuun yhteyttä:

hae mentoriksi

Olemme sinuun yhteydessä lähetettyäsi ilmoittautumislomakkeen. Voit kysyä myös lisätietoja lomakkeen kautta tai ottamalla meihin suoraan yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystietomme löydät täältä:

yhteystiedot ja tiimi

tulevat tapahtumat

Kiinnostaako vapaaehtoistyö nuorten parissa?

Esittelemme virtuaalikahveilla vapaaehtoisuuteen pohjautuvaa mentorointipalvelua ja kerromme roolista. Etsimme mukaan vapaaehtoisia, kaikenikäisiä aikuisia kymenlaaksolaisia keskustelukumppaneiksi ka kuunteleviksi korviksi nuorille.

Voit ilmoittautua sekä kysyä lisätietoja Jaanalta: Jaana.poikolainen@xamk.fi 044 702 8832

Kahvittelut järjestetään 32.11. klo 13:30-15:00 sekä 25.11. klo 16:30-18:00 Teams-alustalla. Tervetuloa!

Nuorijeesaa meitä! Ilmoittaudu jeesijengiin ja kerro mielipiteesi 

Etsimme Jeesijengiin 16-29-vuotiaita kymenlaaksolaisia. Jeesijengin tarkoituksena on antaa palautetta palveluista, ideoida toimintaa oman paikkakunnan Ohjaamoille/nuorisopalveluihin tai vaikka verkkoon. Jeesijengi on hyvä tilaisuus tuoda esiin omia mielipiteitä ja ajatuksia.

Jeesijengi kokoontuu loppuvuoden 2020 aikana kaksi kertaa joko livenä tai verkossa Discord-kanavallamme. Yhden kerran kesto on noin tunti. Jeesijengiin mahtuu kuusi osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittatumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu siis pian joko tutulle Ohjaamon työntekijälle tai sähköpostitse Tiinalle: tiina.ikkonen@xamk.fi tai puhelimitse/Whatsappilla 044 702 8960 viimeistään sunnuntaihin 22.11.mennessä. Jeesijengin tarkemmat kokoontumisajat sovitaan osallistujien kanssa viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä.

Kahteen Jeesijengin kokoontumiseen osallistuneille palkkioksi joko Spotify- tai Netflix-lahjakortti!

Tulossa on vuosittain Kouvolassa toistuva hyvinvointiin keskittyvä seminaari. Kyseessä on showcase seminaari hyvinvoinnin ja nuorisoalan hankkeille, sekä yhteistyö- ja verkostoitumistilaisuus eri toimijoiden, opiskelijoiden ym. tahojen kanssa. Tänä vuonna erityisfokuksena on luovat alat/luova hyvinvointi/kulttuurihyvinvointi – tieto, taide, sote, hyvinvointi.

Seminaari on tarkoitettu nuorille sekä nuorten ja lasten hyvinvoinnin kanssa toimiville asiantuntijatahoille.
Aika: 7.10.2020 klo 09.00-16.00
Paikka: Kouvolan teatteri, Salpausselänkatu 38, 45100 Kouvola
Hinta: maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista.

Ilmoittaudu seminaariin alla olevasta linkistä
Ilmoittaudu

Tiedon ja kulttuurin lisäksi tarjolla myös aamu- ja iltapäiväkahvit.
Tilaisuuden järjestävät Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kestävän Hyvinvoinnin painoala, Juvenia – Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus, sekä sosiaalialan koulutus.

symbioosi-tietoa, sotea ja kulttuuria

Tällä kertaa päivystyspaikkana toimii monikulttuurikeskus Saaga. Luvassa on tukea ja tietoutta sekä roppakaupalla hyvää mieltä. Paikalle voi saapua ilman ajanvarausta ja tapaaminen ei edellytä sitoutumista hankkeen jatkotoimiin. Keskustelemme sinua kiinnostavista seikoista sekä haemme yhdessä tuumin ratkaisua ajankohtaisiin asioihin.
Olemme paikalla aina keskiviikkoisin kello 14:00 alkaen, ensimmäisen kerran 5. päivä elokuuta. Tervetuloa!

Aika: Aina keskiviikkoisin, kello 14:00 (5.8. alkaen)

Paikka: Monikulttuurikeskus Saaga, Kouvolankatu 14, 45100 Kouvola

Tulevaisuuteni tarina -ryhmä Kotkassa 15.9.-13.10.2020 Yhteisötalo Messissä. Ilmoittaudu 8.9. mennessä!

Tulevaisuuteni tarina –ohjaajille: Ilmoittaudu 8.9. mennessä!

Digimentorointimme on avattu Discordissa:

HYVIN KUULUU!

Meidät löytää myös verkosta! Haluatko jutella sinua kiinnostavista asioista luotettavan aikuisen kanssa verkon välityksellä? Meidän mentorikannulla se onnistuu! Liity Discord-kanavalle alla olevan linkin kautta. Olemme paikalla Discord-kanavalla aina torstaisin, kello 14 alkaen (Susanna). Muina aikoina voit jättää yhteydenottopyynnön yksityisviestillä tai laittaa viestiä Kysy mentoreilta-tekstikanavalla. Myös Mentori-Samulle voi laittaa yhteydenottopyynnön ja hän ottaa joustavasti yhteyttä!

discord

Lisätietoa hankkeesta

TAVOITTEET

Hankkeen tavoitteena on NEET-nuorten työllistymisen edistäminen kehittämällä uudenlainen toimintamalli nuorten työpajatoimintaan ja muihin nuorten palveluihin: sukupolviälykäs mentorointi, joka edesauttaa nuorten kouluttautumista, työllistymistä ja yleistä elämänhallintaa. NEET-nuorilla tarkoitetaan sellaisia 16–29-vuotiaita nuoria, jotka eivät ole koulutuksessa, työssä tai harjoittelussa. Tarkempi jaottelu tavoitteista:

1. Esiselvityksen työstäminen mentorointipajojen suunnittelun pohjaksi

2. Katsaus NEET-nuorten tilanteesta Suomessa ja kumppanimaissa

3. Suunnitellaan ja toteutetaan pajoja yhdessä kotimaisten kumppaneiden kanssa

4. Suunnitellaan ja toteutetaan online mentorointimalli

5. Laaditaan digitaalinen mentorointiopas, jota voidaan käyttää myös kansainvälisesti

6. Suunnitellaan ratkaisuja mentorointimallien implementointiin nykyisiin nuorten palveluihin

7. Hankearviointi (konsortio).

 

TOTEUTUS

Hankkeessa kehitetään yhteistyössä kv-verkoston kanssa sukupolviälykäs mentorointimalli nuorten työpajatoimintaan ja muihin nuorten palveluihin.

Hankkeessa tuotetaan visuaalisia malleja mentorointiin sukupolviälykkäiden mentorointikokeilujen perusteella, online-mentorointiin sopiva malli ja sen pohjalta digitaalinen opas sukupolviälykkääseen mentorointiin. Hankkeen puitteissa tuotetaan myös selvitys nuorten palveluiden rakenteesta ja toimintatavoista Suomessa sekä kumppanimaissa, jotta saadaan selville miten ja missä vaiheessa mentorointi voidaan liittää osaksi palvelurakenteita.

Sukupolviälykäs mentorointi –hankkeen valmistelun inspiraationa on ollut käynnissä oleva Matti – miesten matkat töihin -hanke, jossa on saatu lupaavia tuloksia heikossa työllistymisasemassa olevien nuorten miesten voimavarojen lisäämisessä. Hankkeessa noudatetaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatetta ja edistetään myönteistä vuorovaikutusta eri väestöryhmien kesken. Kansainvälisessä hankkeessa ovat mukana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, BD Center (Puola) ja NGO Peonies (Bulgaria). Kotimaisia yhteistyökumppaneita ovat tällä hetkellä Parik-säätiö, Kakspy ja Kymenlaakson Martat.

TULOKSET

Hankkeessa rakennetaan sukupolviälykäs toimintamalli mentorointiin, joka edesauttaa nuorten kouluttautumista, työllistymistä ja yleistä elämänhallintaa. Malli voidaan implementoida osaksi erilaisia nuorten palveluja. Digiopas ja online mentorointimalli helpottavat mallin jalkauttamista.

  • Hankkeeseen osallistuvia nuoria luotsataan kohti heille sopivia koulutus-, työ-, ja harjoittelupaikkoja
  • Mentoroinnista on hyötyä myös mentoreille, sillä mentorointi on vuorovaikutuksellista.

 

AJOITUS JA RAHOITUS

Hanke toteutetaan ajalla 1.10.2018 – 30.9.2021 ja se on saanut rahoituksen Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahastosta (ESR).

OTA YHTEYTTÄ - PROJEKTITIIMI

Ajankohtaista

Kokemuksia nuorten mentoroinnista

Olen Susanna, 22–vuotias yhteisöpedagogiopiskelija. Tein viimeisen työharjoitteluni Mentoring NEETs hankkeessa vuoden 2020 aikana. Työtehtäviini kuului etenkin hankkeen Discord-kanavan ylläpito ja nuorten kanssa kommunikointi siellä. Syksyllä 2020 minulle ehdotettiin, että voisin toimia mentorina nuorelle, joka oli hakeutunut palveluumme. Mentorointi tapahtui verkon välityksellä. Tämä järjestely toimi kaikista parhaiten, sillä minä ja mentoroitava nuori asuimme eri paikkakunnilla. Meille...

KESÄKUULUMISIA JA SYKSYN SUUNNITELMIA

Poikkeuksellisen kevään jälkeen päästään pian nauttimaan odotetuista kesälomista. Hanketiimimme toteutti keväällä verkkokokeiluja ja edisti mentorointimallin kehittämistä yhteistyökumppaneidemme kanssa kotitoimistoilta käsin. Kevään kokeiluita, muun muassa Kaupunkilyhäristä, avataan myöhemmin omissa julkaisuissaan. Tästä blogitekstistä voit lukea ajankohtaista kesästämme sekä tulevan syksyn suunnitelmista.   TIIMIMME ON TAVOITETTAVISSA MYÖS KESÄLLÄ Tiimiimme saa kätevästi yhteyden verkkosivujemme kautta: https://www.xamk.fi/mentoring/ Löydät sivujemme yläosasta...

TULE TEKEMÄÄN KAUPUNKILYHÄRI – VERKOSSA

Korona sai siirtämään suunnittelemamme lyhytelokuvakurssin verkkoon. Kokeilemme ensimmäistä Kaupunkilyhäri Workshop -toteutusta pienellä porukalla, jotta voidaan antaa hallitusti myös henkilökohtaista opastusta lyhytelokuvan tekoon. MIKÄ KAUPUNKILYHÄRI? Kaupunkilyhärimme on inspiroitunut Kaupunkisinfoniasta, joka on 1920-luvulla syntynyt elokuvan laji. Kaupunkisinfonioiden tarkoituksena oli esittää kaupunkien elämää ja tunnelmaa, runollisesti ja rytmiä vaihtamalla. Ne saattoivat olla kokeellisia eikä juontakaan välttämättä tarvittu. Lähde:...

Poikkeukselliset ajat, poikkeukselliset toimet

Nuorten parissa toimivat tahot ovat siirtyneet laajalti verkkototeutukseen vallitsevan yhteiskunnallisen tilanteen vuoksi. Tässä kirjoituksessa tarkastellaan Kouvolan seudulla toimivia, sekä Mentoring NEETs-hankkeen kanssa yhteistyötä tekevien tahojen toimintaa verkossa. Palveluita nuorille esteettä sekä luovin mielin Koronavirustilanne on ajanut useat nuorten parissa toimivat tahot puhtaasti verkkopohjaiseen toteutukseen. Muun muassa Kouvolan Nuorisopalvelut sekä Ohjaamo ovat vahvasti siirtyneet verkossa toimimiseen...

Yhteisellä asialla

Maahanmuuttajien kokema syrjintä on yksi kotoutumista sekä yhteiskuntaan sopeutumista merkittävästi haittaava tekijä. Paitsioon jääminen yleisesti, syntyperään katsomatta, lisää syrjäytymisriskiä ja täten meillä jokaisella on vastuu edesauttaa heikommassa yhteiskunnallisessa asemassa olevien henkilöiden osallisuuden sekä merkityksellisyyden kokemista. Paikallisella tasolla voimme tarttua monin tavoin ongelman syrjään kiinni; toimimalla ihmislähtöisesti huomioiden sekä tunnistaen eri ryhmien haaveet, tavoitteet ja tarpeet...

Faktat

Mentoring NEETs. Generational intelligent mentoring of NEET young

01.10.2018 - 30.09.2021

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy

Osatoteuttajat: Yhteistyökumppanit: BD Center (Puola), NGO Peonies (Bulgaria)

Muut kumppanit: Kaakkois-Suomen Sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry., Kymenlaakson Martat, Parik-säätiö

Ammattikorkeakoulun tutkimuskeskus: Juvenia