Löydä kauttamme mentori tsemppaamaan arjen keskellä! Palvelumme on suunnattu 16-29-vuotiaille, ota yhteyttä niin kerromme sinulle lisää.

Saatamme yhteen nuoret ja mentorit – Mentorilta tukea oman polun löytämiseen

Etsitkö itsellesi tsempparia avuksi arjen haasteisiin?

Kaipaatko kuuntelijaa?

Tarvitsetko sparrausta työ- tai opiskelupaikan hakuun?

Jos vastasit johonkin yllä olevaan kysymykseen kyllä, asut Kymenlaaksossa ja olet 16-29-vuotias, palvelumme voisi sopia juuri sinulle.

Ihmetteletkö mistä löytäisit itsellesi sopivan harrastuksen? Tökkiikö opinnot, tai onko sinun hankalaa löytää mieluista työpaikkaa? Tuntuuko arkielämä raskaalta? Haluatko itsellesi mentorin, jonka kanssa voit jutella esimerkiksi näistä asioista?

Mentorointi sopii moneen, sekä pieneen arkiseen pulmaan, että isompaan, pohtimista vaativaan asiaan. Mentori voi auttaa erilaisissa tilanteissa, olemalla kuunteleva korva ja läsnä, juuri sinua varten. Mentorimme ovat eri-ikäisiä, luotettavia aikuisia, jotka tulevat erilaisista ammatillisista taustoista. Mentorimme ovat ihan tavallisia ihmisiä, joilla on halu kuunnella ja auttaa.

Haluaisitko itsellesi mentorin?

Täytä oheinen yhteydenottolomake. Lähetettyäsi sen, otamme sinuun yhteyttä ja etsimme sinulle sopivan mentorin. Tämän jälkeen sovimme tapaamisen sinun, mentorin ja hankehenkilöstön kesken. Ensimmäisellä tapaamisella keskustellaan yleisesti toiveistasi ja tarpeistasi mentoroinnin suhteen sekä sovitaan sinun ja mentorin seuraava tapaaminen. Jatkossa voitte tavata mentorin kanssa omien aikataulujenne mukaisesti. Mentoroinnin voi myös lopettaa koska tahansa. Palvelu on vapaaehtoista, se ei maksa eikä velvoita mihinkään.

KLIKKAA TÄSTÄ ILMOITTAUTUMISLOMAKKEELLE

HALUAISITKO MENTORIKSI?

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä 16–29-vuotiaiden nuorten parissa? Onko sinulla antaa aikaa nuorelle, joka haluaisi jutella aikuisen kanssa esimerkiksi harrastuksistaan tai vaikkapa työllistymiseen ja kouluttautumiseen liittyvistä asioista. Mentori on luotettava aikuinen, joka voi sparrata ja tukea nuorta vapaa-ajallaan. Etsimme mentoreita Kouvolaan ja Kotkaan. Mentorointitoimintamme on vapaaehtoista, nuoren tukemista ja kuuntelemista. Mentoreiksi etsitään kaikenikäisiä ja -taustaisia luotettavia aikuisia, joilla on aito halu auttaa ja tsempata nuorta. Perehdytämme mentorit tehtävään infotilaisuuksissa.

LISÄTIETOJA MENTORILLE

Ota yhteyttä ilmoittautumislomakkeen kautta. Olemme sinuun yhteydessä lähetettyäsi ilmoittautumislomakkeen.

KLIKKAA TÄSTÄ ILMOITTAUTUMISLOMAKKEELLE

Lisätietoja

Jaana Poikolainen, projektipäällikkö

jaana.poikolainen@xamk.fi

+358 44 702 8832

Ilari Salomaa, projektityöntekijä

ilari.salomaa@xamk.fi

+358 44 702 8733

Hae mentoria

Klikkaa ja ilmoittaudu mentorin hakijaksi

ilmoittaudu

Tule mentoriksi

Klikkaa ja ilmoittaudu mentoriksi

ilmoittaudu

tulevat tapahtumat

Tuunaa tulevaisuutesi -ryhmämentorointi Kotkan Ohjaamolla huhtikuussa 2020. Lisätietoja tulossa pian!

Tiistaisin päivystys nuorille Kouvolan Ohjaamossa klo 13–14. Tule juttelemaan mentoroinnista, kerromme mitä iloa ja hyötyä siitä voisi olla sinulle. Voit myös täyttää näiltä sivuilta löytyvän ilmoittautumislomakkeen, jotta voimme ottaa yhteyttä sinuun.

Ohjaamo Kouvola, Kouvolankatu 28 Ohjaamon www-sivut

Lisätietoja tulossa pian!

Lisätietoa hankkeesta

TAVOITTEET

Hankkeen tavoitteena on NEET-nuorten työllistymisen edistäminen kehittämällä uudenlainen toimintamalli nuorten työpajatoimintaan ja muihin nuorten palveluihin: sukupolviälykäs mentorointi, joka edesauttaa nuorten kouluttautumista, työllistymistä ja yleistä elämänhallintaa. NEET-nuorilla tarkoitetaan sellaisia 16–29-vuotiaita nuoria, jotka eivät ole koulutuksessa, työssä tai harjoittelussa. Tarkempi jaottelu tavoitteista:

1. Esiselvityksen työstäminen mentorointipajojen suunnittelun pohjaksi

2. Katsaus NEET-nuorten tilanteesta Suomessa ja kumppanimaissa

3. Suunnitellaan ja toteutetaan pajoja yhdessä kotimaisten kumppaneiden kanssa

4. Suunnitellaan ja toteutetaan online mentorointimalli

5. Laaditaan digitaalinen mentorointiopas, jota voidaan käyttää myös kansainvälisesti

6. Suunnitellaan ratkaisuja mentorointimallien implementointiin nykyisiin nuorten palveluihin

7. Hankearviointi (konsortio).

 

TOTEUTUS

Hankkeessa kehitetään yhteistyössä kv-verkoston kanssa sukupolviälykäs mentorointimalli nuorten työpajatoimintaan ja muihin nuorten palveluihin.

Hankkeessa tuotetaan visuaalisia malleja mentorointiin sukupolviälykkäiden mentorointikokeilujen perusteella, online-mentorointiin sopiva malli ja sen pohjalta digitaalinen opas sukupolviälykkääseen mentorointiin. Hankkeen puitteissa tuotetaan myös selvitys nuorten palveluiden rakenteesta ja toimintatavoista Suomessa sekä kumppanimaissa, jotta saadaan selville miten ja missä vaiheessa mentorointi voidaan liittää osaksi palvelurakenteita.

Sukupolviälykäs mentorointi –hankkeen valmistelun inspiraationa on ollut käynnissä oleva Matti – miesten matkat töihin -hanke, jossa on saatu lupaavia tuloksia heikossa työllistymisasemassa olevien nuorten miesten voimavarojen lisäämisessä. Hankkeessa noudatetaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatetta ja edistetään myönteistä vuorovaikutusta eri väestöryhmien kesken. Kansainvälisessä hankkeessa ovat mukana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, BD Center (Puola) ja NGO Peonies (Bulgaria). Kotimaisia yhteistyökumppaneita ovat tällä hetkellä Parik-säätiö, Kakspy ja Kymenlaakson Martat.

TULOKSET

Hankkeessa rakennetaan sukupolviälykäs toimintamalli mentorointiin, joka edesauttaa nuorten kouluttautumista, työllistymistä ja yleistä elämänhallintaa. Malli voidaan implementoida osaksi erilaisia nuorten palveluja. Digiopas ja online mentorointimalli helpottavat mallin jalkauttamista.

  • Hankkeeseen osallistuvia nuoria luotsataan kohti heille sopivia koulutus-, työ-, ja harjoittelupaikkoja
  • Mentoroinnista on hyötyä myös mentoreille, sillä mentorointi on vuorovaikutuksellista.

 

AJOITUS JA RAHOITUS

Hanke toteutetaan ajalla 1.10.2018 – 30.9.2021 ja se on saanut rahoituksen Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahastosta (ESR).

Ajankohtaista

Kollaasi auttaa kertomaan omasta maailmasta

Mentoring NEETs -hankkeen tiimi vieraili marraskuun lopulla Bulgariassa, jossa tutustuimme hankekumppaniimme sekä heidän mentorointiryhmissä mukana oleviin nuoriin. Mentorointitilan seiniä koristivat kannustavat julisteet sekä nuorten tekemät kollaasit omasta elämästään. Nuoret kertoivat kollaasitöiden olleen yksi mielekkäimmistä tehtävistä. Ohjaajien mukaan kollaasityön tavoitteena oli saada nuoret kertomaan omasta elämästään, joka onnistuikin hyvin visuaalisen työskentelyn avulla. Kollaaseissa hyödynnetään muun muassa...

Bulgaria, kokemuksia ja elämyksiä

Mentoring NEETs-hankkeen kansainväliset kumppanimaat ovat Bulgaria ja Puola. Yhteistyön merkeissä käymme vuoroin vieraissa ja marraskuun loppupuolella suuntana oli Rusen kaupunki Bulgariassa, lähellä Romanian rajaa. Jouluista tunnelmaa Rusessa. Kuva Jaana Poikolainen Yhteistyötä ja osallisuutta Ensimmäisessä vierailutapaamisessa kohteena oli paikallisen yhteistyökumppanin (NGO Peonies) vuokraama tila, jossa he järjestävät omia mentorointityöpajoja. Tapaamisessa oli mukana mentorointiin osallistuvia nuoria ja...

Kysytään ja kuunnellaan – ryhmätoiminnan suunnittelupajat Kotkassa

Teemme Mentoring NEETs -hankkeessa yhteistyötä kymenlaaksolaisten yhdistysten ja järjestöjen kanssa. Yksi kumppanimme on Kakspy ry ja sen myötä Karhulan Klubitalo Kotkassa. Aikeenamme on järjestää syksyllä Klubitalolla nuorten ryhmämentorointitoimintaa ja tätä varten kävimme kysymässä nuorilta minkälaista sisältöä ryhmätoiminnassa tulisi olla. Palvelumuotoilun menetelmät ovat käytössä hankkeemme kehittämistoimenpiteissä. Olennaista palvelumuotoilussa on ottaa käyttäjät mukaan suunnitteluun eri tavoilla ja...

Mentorit tutuiksi videoiden avulla

Kuvasimme muutaman minuutin mittaiset esittelyvideot kahdesta mentoristamme. Videoiden tarkoituksena on tehdä mentoreitamme, sekä mentorointipalveluamme tutuiksi erityisesti nuorten kanssa toimiville ammattilaisille. Video on helppo tapa antaa tietoa ja herättää kiinnostusta. Sen avulla voidaan tavoittaa isompiakin yleisöjä paikasta ja ajasta riippumatta. Huomasimme meillä olevan tarvetta ainakin kahdenlaiselle videolle: Nuorille suunnattu mentorointipalvelusta kertova, informatiivinen tuotos sekä nuorten parissa...

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

MATTI: Miesten matkat työhön...

Hankkeen avulla lisätään nuorten miesten voimavaroja, joiden avulla ylisukupolvista työttömyyden uhkaa vähennetään

Faktat

Mentoring NEETs. Generational Intelligent Mentoring of NEET Young

01.10.2018 - 30.09.2021

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy

Osatoteuttajat: Yhteistyökumppanit: BD Center (Puola), NGO Peonies (Bulgaria)

Muut kumppanit: Kaakkois-Suomen Sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry., Kymenlaakson Martat, Parik-säätiö

Ammattikorkeakoulun tutkimuskeskus: Juvenia
Jaa sivu