Oivallista ruokaa -hankkeella edistetään ravitsemusterveyttä ja torjutaan ruokahävikkiä.

 

tavoitteet

Oivallista ruokaa -hankkeessa tavoitteena on tuottaa tietoa, kuinka parannetaan ruuan ravitsemuksellisen laadun valvontaa ja ohjausta. Hankkeessa kartoitetaan, mitä käytännön toimenpiteitä tarvitaan elintarvikevalvonnan laajentamiseksi ravitsemuksellisen turvallisuuden ja elintarvikejätteen seurantaan.

 

toimenpiteet

Hanke tarkastelee monesta eri näkökulmasta ruuan ravitsemuksellisia riskejä sekä elintarvikejätteen ja ruokahävikin hallintaa. Yhteistyössä valvontaviranomaisten sekä ruuantarjoilupaikkojen kanssa toteutetaan pilotointeja eri kohteissa. Hankkeen aikana kerätään aktiivisesti kommentteja ja ehdotuksia ympäristöterveyden asiantuntijoilta, valvontaviranomaisilta ja ruuantarjoilupaikkojen toimijoilta.

 

tulokset

Hankkeen lopputuotoksena on ehdotus, miten ja mitä ruoan ravitsemuksellisia riskejä voidaan elintarvikevalvonnan ja -neuvonnan avulla torjua ja ehdotus miten elintarvikejätteen seurantaan ja ruokahävikin vähentämiseen voidaan ohjata.

 

Kuvien lähde: Pexels.

Lisätietoja

 

Jenni Palosaari
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
projektipäällikkö
jenni.palosaari@xamk.fi
+358 50 571 1336

Niina Rantakari
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
TKI-asiantuntija
niina.rantakari@xamk.fi
+358 40 624 7710

Suvi-Tuulia Leinonen
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
projektipäällikkö
suvi-tuulia.leinonen@jamk.fi
+358 40 669 0645
https://www.jamk.fi/oivallistaruokaa

 

Tomaatteja ja porkkanoita

Tapahtumia

Julkaisut

Ravitsemukselliset riskit ravitsemispalveluissa

Kirjoittajat:
Suvi-Tuulia Leinonen, Jamk
Karoliina Väisänen, Jamk
Moona Partanen, Jamk
Jenni Palosaari, Xamk
Kaija Nissinen, SeAMK
Katriina Leikas, SeAMK

Kuva: Suvi-Tuulia Leinonen

Tutustu julkaisuun
Lautastähdehävikkiä

Elintarvikejätteen seuranta ja ruokahävikin hallinta ravitsemispalveluissa

Kirjoittajat:
Suvi-Tuulia Leinonen, Jamk
Karoliina Väisänen, Jamk
Moona Partanen, Jamk
Jenni Palosaari, Xamk
Gun Wirtanen, SeAMK
Taina Seppälä-Kolkka, SeAMK

Kuva: Suvi-Tuulia Leinonen

Tutustu julkaisuun

Artikkelit

Käsi ottaa salaattiottimilla salaattia linjastosta

"Lainsäädännön ja yhtenäisten termien puute hankaloittaa ruokahävikkityötä."

Kirjoittajat:
Moona Partanen, Jamk
Taina Seppälä-Kolkka, SeAMK
Gun Wirtanen, SeAMK
Jenni Palosaari, Xamk

Kuva: Suvi-Tuulia Leinonen

Kehittyvä Elintarvike -lehti 6/2021
ruokatarjotin

"Miten tehdä ravitsemuslaatu näkyväksi asiakkaalle?"

Kirjoittajat:
Kaija Nissinen, SeAMK
Kaisa Raninen, UEF
Karoliina Väisänen, Jamk
Suvi-Tuulia Leinonen, Jamk
Moona Partanen, Jamk

Kuva: Suvi-Tuulia Leinonen

Elintarvike ja terveys -lehti 5/2021

Haluamme olla saavutettavia. Huomasitko Oivallista ruokaa -hankkeen sivulla saavutettavuusongelmia? Voit jättää siitä palautetta osoitteeseen jenni.palosaari@xamk.fi otsikolla saavutettavuus.

 

Täältä löydät hankkeen tietosuojaselosteen. Tutustu myös Xamkin yleiseen tietosuojailmoitukseen.

Yhteydenotto

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää Oivallista ruokaa -hankkeesta? Jätä yhteystietosi lomakkeeseen, niin otamme sinuun yhteyttä.
  • Valitse kumpi yhteydenottotapa sopii sinulle parhaiten.
  • Tutustu hankkeen tietosuojaselosteeseen, jossa kerromme kuinka käsittelemme henkilötietojasi.

Faktat

Oivallista ruokaa

01.12.2020 - 31.12.2022

Toteuttajat

Hallinnoija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Osatoteuttajat: Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen Yliopisto ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 315 101 €

Xamkin osuus kokonaisbudjetista: 77100 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Ruokavirasto Maa- ja metsätalousministeriön Ruokaketjun toiminnan edistämisen rahastosta