Xamkin opiskelijoille tukea opintoihin pandemia-aikana

Hanke on päättynyt joulukuussa 2023.

Pitkittyneestä koronapandemiatilanteesta johtuen Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi erityisavustusta korkeakouluille tukemaan opiskelijoita poikkeusaikana. Erityisavustuksen tavoitteena on opiskelijahyvinvoinnin ja opintojen etenemisen kehittäminen sekä oppimisvajeen tasoittaminen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Hanke kulkee nimellä OOO-hanke.

Tavoitteena hankkeessa on tasoittaa opiskelijoiden oppimisvajetta ja tukea opintojen etenemistä matalan kynnyksen ohjauspalveluiden avulla. OOO-hankkeen myötä Xamkilla on lisäresurssia erityisopettajan sekä opintopsykologin palveluihin, joiden toimintaa kehitetään myös hankkeessa. Lisäksi yhtenä tavoitteena on tuoda näkyvämmäksi Xamkin eri opiskelupalveluita, joten hankkeessa tullaan viestimään opiskelijoille monikanavaisesti.

OOO-hanke elvytti pandemia-aikana tauolle joutuneen opiskelijakulttuurin yhdessä opiskelijakunnan kanssa. Tämän vuoksi hanke tulee järjestämään erilaisia tapahtumia Xamkin opiskelijoille pitkin vuotta opiskelijakunnan kanssa. Samalla OOO-hanke tukee ja kouluttaa myös Xamkin opiskelijoita opiskelija-aktiivitoimintaan sekä vertaisohjaukseen.

OOO-hankkeen tavoitteet olivat:

  1. Koronapandemiasta johtuvan oppimisvajeen tasoittaminen, opintojen etenemisen tuen vahvistaminen sekä yksinäisyyden vähentäminen
  2. Opiskeluhyvinvoinnin ja ohjauksen sisäisen ja ulkoisen verkostoyhteistyön rakentaminen ja mallintaminen
  3. Opiskelukulttuurin tukeminen ja edistäminen kampuksilla ja verkossa
  4. Vertaisohjauksen kehittäminen ja laajentaminen opiskelijoiden opintojen etenemisen tueksi ja oppimisvajeen tasoittamiseksi
  5. Hyvinvointitoiminnan ja matalan kynnyksen ohjauspalvelujen viestinnän ja palveluohjauksen kehittäminen

Lisätietoja

Elina Ylönen
Projektipäällikkö
elina.ylonen(a)xamk.fi

OOO-hankkeessa tapahtuu

kiitos!

Kiitos kaikille hankkeen pilotteihin osallistuneille!

Teams-infot

Teams-infot vaihtuvin aihein Hyvinvointia xamkilaisille! -Teamsissa.

Opparit ojennukseen!

Mietityttääkö sinua opinnäytetyön tekeminen? Tarvitsetko esimerkiksi jeesiä opinnäytetyön aikatauluttamiseen? Vai haluatko vain kuulla kuumimmat vinkit opparia varten? Tule kuulolle! Opparit ojennukseen Hyvinvointia Xamkilaisille! -teamssissa.

Jätä ehdotuksesi aiheista tänne (Padlet)Linjoilla paikalla entisiä ja nykyisiä opparin puurtajia, jotka kertovat sinulle seuraavat stepit opparia varten. Keskustelussa on ensisijaisesti tarkoituksena tarjota tukea opinnäytetyöprosessiin, mm. aikatauluttamiseen.

Habbo approt – habbrot

Habbrot tulevat taas! Hyppää mukaan talviseen seikkailuun Habbo hotellissa ja lähde ratkomaan kavereiden kanssa pulmia ja tehtäviä. Habbrot järjestetään Habbo hotellissa 9.11. klo 17 alkaen. Tapahtuma on ilmainen ja osallistujat saavat suorituksesta itselleen muistoksi haalarimerkin (nouto ilmainen, merkki voidaan postittaa maksua vastaan) sekä Habbo merkin hahmolleen.

WTFINLAND!

WTFinland! -ryhmässä, jossa tarkoituksena on keskustella rennosti ja avoimesti suomeen ja suomalaisuuteen liittyvistä asioista. Samalla tarjoamme ymmärrystä suomalaisesta kulttuurista kansainvälisille opiskelijoille. Keskustelu on kaikille opiskelijoille avoin, keskustelukielenä toimii englanti. Suomalaiset opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita jakamaan omia ajatuksia ja kokemuksiaan kulttuuriimme liittyen.

 

Klikkaa kuvaa, niin pääset PDF versioon.

Muut hyvinvoinnin palvelut

Olemme listanneet hyvinvoinnin palveluita oheiseen Luxin uutiseen.

Liity Hyvinvointia Xamkilaisille! -Teams-kanavalle, jossa Xamkin henkilökunta jakaa vinkkejä ja linkkejä opiskelukyvyn ja -hyvinvoinnin lisäämiseen!

 

vappu 2022

Hanke järjesti munkki-liven vapun kunniaksi!

habbrot 13.4.

Habbo-approt Habbo Hotelissa toivat osallistujien iloksi erillaisia rasteja. Rastit suorittaneet saivat muistoksi haalarimerkin sekä digitaalisen osallistumismerkin.

 

kuvakaappaus instagramista

Puuduttavat paperit

Puuduttavat paperit –podcast-sarja

Opiskelijoiden toiveesta teimme podcast-sarjan Xamkin tärkeistä ohjeista. Sarjaan on koottu ne ohjeet, joista opiskelijan on syytä olla tietoinen. Yksi jakso sisältää aina yhden ohjeen pääasiallisen sisällön. Ohjeet sisältävät tärkeää opiskelijan arkeen liittyvää tietoa, ja tällä podcast-sarjalla pyritään parantamaan ohjeiden levikkiä. Lisäksi sarja parantaa ohjeiden saavutettavuutta.

Faktat

Opiskelijahyvinvoinnin ja opintojen etenemisen kehittäminen sekä oppimisvajeen tasoittaminen

24.01.2022 – 31.12.2023

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Osatoteuttajat: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 195 200,00 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Asiasanat