Xamkin opiskelijoille tukea opintoihin

Pitkittyneestä koronapandemiatilanteesta johtuen Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi erityisavustusta korkeakouluille tukemaan opiskelijoita poikkeusaikana. Erityisavustuksen tavoitteena on opiskelijahyvinvoinnin ja opintojen etenemisen kehittäminen sekä oppimisvajeen tasoittaminen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Hanke kulkee nimellä OOO-hanke.

Tavoitteena hankkeessa on tasoittaa opiskelijoiden oppimisvajetta ja tukea opintojen etenemistä matalan kynnyksen ohjauspalveluiden avulla. OOO-hankkeen myötä Xamkilla on lisäresurssia erityisopettajan sekä opintopsykologin palveluihin, joiden toimintaa kehitetään myös hankkeessa. Lisäksi yhtenä tavoitteena on tuoda näkyvämmäksi Xamkin eri opiskelupalveluita, joten hankkeessa tullaan viestimään opiskelijoille monikanavaisesti.

OOO-hanke haluaa elvyttää pandemia-aikana tauolle joutuneen opiskelijakulttuurin yhdessä opiskelijakunnan kanssa. Tämän vuoksi hanke tulee järjestämään erilaisia tapahtumia Xamkin opiskelijoille pitkin vuotta opiskelijakunnan kanssa. Samalla OOO-hanke tukee ja kouluttaa myös Xamkin opiskelijoita opiskelija-aktiivitoimintaan sekä vertaisohjaukseen.

OOO-hankkeen tavoitteet

  1. Koronapandemiasta johtuvan oppimisvajeen tasoittaminen, opintojen etenemisen tuen vahvistaminen sekä yksinäisyyden vähentäminen
  2. Opiskeluhyvinvoinnin ja ohjauksen sisäisen ja ulkoisen verkostoyhteistyön rakentaminen ja mallintaminen
  3. Opiskelukulttuurin tukeminen ja edistäminen kampuksilla ja verkossa
  4. Vertaisohjauksen kehittäminen ja laajentaminen opiskelijoiden opintojen etenemisen tueksi ja oppimisvajeen tasoittamiseksi
  5. Hyvinvointitoiminnan ja matalan kynnyksen ohjauspalvelujen viestinnän ja palveluohjauksen kehittäminen

Lisätietoja

Elina Ylönen
Projektipäällikkö
elina.ylonen(a)xamk.fi

Sirpa Juusola​​​
Erityisopettaja
sirpa.juusola(a)xamk.fi

Kirsi Kämäräinen
Erityisopettaja
kirsi.kamarainen(a)xamk.fi

OOO-hankkeessa tapahtuu

Ihanaa kesää!

Hankkeen toiminnot jatkuvat aktiivisesti taas syksyllä!

Opiskelijoiden ajatukset jakoon

  • Opiskelijoiden ideapankki Hautomon tarkoituksena on kerätä opiskelijoilta ajatuksia ja ideoita opiskeluiden ja opiskelukulttuurin kehittämisen tueksi. Voit kommentoida teemoja klikkaamalla + merkkiä eri teemojen alta. OOO-hanke toteuttaa mahdollisuuksien mukaan ideoita käyttöön. Ideoita saa myös kuka tahansa hyödyntää omassa toiminnassaan.

Teams-infot

Teams-infot vaihtuvin aihein Hyvinvointia xamkilaisille! -Teamsissa. Infot jatkuvat taas syksyllä!

 

Opparit ojennukseen!

Mietityttääkö sinua opinnäytetyön tekeminen? Tarvitsetko esimerkiksi jeesiä opinnäytetyön aikatauluttamiseen? Vai haluatko vain kuulla kuumimmat vinkit opparia varten? Tule kuulolle!

Opparit ojennukseen järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2022!

Jätä ehdotuksesi aiheista tänne (Padlet)Linjoilla paikalla entisiä ja nykyisiä opparin puurtajia, jotka kertovat sinulle seuraavat stepit opparia varten. Keskustelussa on ensisijaisesti tarkoituksena tarjota tukea opinnäytetyöprosessiin, mm. aikatauluttamiseen.

Muut hyvinvoinnin palvelut

Olemme listanneet hyvinvoinnin palveluita oheiseen Luxin uutiseen.

Liity Hyvinvointia Xamkilaisille! -Teams-kanavalle, jossa Xamkin henkilökunta jakaa vinkkejä ja linkkejä opiskelukyvyn ja -hyvinvoinnin lisäämiseen!

 

Klikkaa kuvaa, niin pääset PDF versioon.

 

vappu 2022

Hanke järjesti munkki-liven vapun kunniaksi!

habbrot 13.4.

Habbo-approt Habbo Hotelissa toivat osallistujien iloksi erillaisia rasteja. Rastit suorittaneet saivat muistoksi haalarimerkin sekä digitaalisen osallistumismerkin.

 

 

 

OOO-hanke on jatkoa HyVe-hankkeelle

Lisätietoja HyVe-hankkeesta.

 

Faktat

Opiskelijahyvinvoinnin ja opintojen etenemisen kehittäminen sekä oppimisvajeen tasoittaminen

24.01.2022 – 31.12.2023

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Osatoteuttajat: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 195 200,00 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Asiasanat