Etelä-Savon ruokaklusterin toiminta on käynnistynyt
Klusterilla elinvoimaa Etelä-Savon ruoka-alalle -hankkeen aikana perustettiin Etelä-Savon ruokaklusteri (South Savo Food Cluster). Etelä-Savon ruokaklusteri kokoaa yhteiseen verkostoon toimijoita alkutuotannosta, elintarvikkeiden jalostajista, koulutuksesta, tutkimuksesta sekä elintarvikekaupan ja ravitsemispalvelujen alalta. Ruokaklusterin tavoitteena on lisätä ruoka-alan toimijoiden osaamista, verkostoitumista ja kansainvälistymistä sekä luoda edellytyksiä uusille innovaatioille ja elinikäisen oppimisen ekosysteemille.
Etelä-Savon ruokaklusterin kotisivuilla kerrotaan lisää klusterin tavoitteista ja toiminnasta. Klusteri on avoin kaikille kiinnostuneille ruoka-alan yrityksille ja sidosryhmille. Tervetuloa mukaan klusterin toimintaan.
Etelä-Savon ruokaklusteri on jäsenenä European Cluster Collaboration Platformin (ECCP) ja NordicHub alustoilla. ECCP:n tavoitteena on vahvistaa eurooppan taloutta yhhteistyön avulla. Lue lisää ECCP alustasta . Etelä-Savon ruokaklusterin esittely ECCP alustalla löytyy täältä.
NordicHub on alusta suomalaiselle klusteritoiminnalle ja edistää pohjoista klusteriyhteistyötä. Lue lisää NordicHub toiminnasta.
Ruokaklusteri työ jatkuu
Etelä-Savon ruokaklusterin toimintaa viedään eteenpäin kahdessa hankkeessa.
Eurooppalaisesta klusteriverkostosta tukea eteläsavolaisille ruoka-alan yrityksille hanke keskittyy nimensä mukaisesti kansainvälisen yhteistyön ja rahoitusmahdollisuuksien hyödyntämiseen. Lue lisää täältä.
Ruokaklusterin toiminnallistaminen – RUOTO -hanke työstää ruoka-alan yrityksille ja klusterin jäsenille tarjottavia palveluja.