FoodRus -hankkeen tavoiteena oli selvittää, mikä käsitys venäläisillä matkaillijoilla on elintarvikkeiden ja ruokapalvelujen paikallisuudesta, luonnonmukaisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä suomalaisessa matkailukontekstissa. Venäläisille matkailijoille tehtyjen haastattelujen ja lomakekyselyn avulla saatiin käsitys siitä, mitä elintarvikkeita tai ruokapalveluja venäläiset matkailijat alueella ostavat ja miksi. Tätä tietoa hyödynnetään, kun ruokapalvelujen ja elintarvikkeiden kehittämisessä sekä markkinointiviestinnän suuntaamisessa. Hankkeen pidemmän ajan tavoite oli, että venäläiset matkailijat ostaisivat nykyistä enemmän paikallisia elintarvikkeita ja vievät niitä mukanaan kotimaahan sekä käyttäisivät enemmän ruokapalveluja lomaillessaan kohdealueella.
FoodRus -hankkeen toteuttamista koordinoi Helsingin yliopisto/Ruralia. Muita hankepartnereita olivat MTT/Mikkeli ja Aalto-yliopisto/Mikkeli.
Yhteystiedot
Teija Rautiainen
tutkimuspäällikkö
p. 0400 872 759
teija.rautiainen(at)mamk.fi