EAKR osarahoitettu Xamk Game Studios -hanke on päättynyt. Nykyinen Xamk Game Studios -hanke:

https://www.xamk.fi/tutkimus-ja-kehitys/xgs-peliteknologian-tulevaisuuden-tarpeet-ja-osaajat/

 

Hankkeen tavoitteena oli kehittää Kymenlaaksoon ja Etelä-Savoon pelialan innovatiivinen keskittymä, joka kytkee yhteen Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun ja sidosryhmien pelialan osaamisen Kotkasta, Kouvolasta ja Mikkelistä. Kolmelle kampukselle muodostuvien Xamk Game Studios tilojen kautta tavoitteena oli kehittää pelialan kansallista- ja kansainvälistä osaamista törmäyttämällä pelialan opiskelijoita alueiden yrittäjien ja muiden yhteiskunnan palvelualan organisaatioiden kanssa. Xamk Game Studios toiminnan ydin kiinnittyy tiiviisti seuraaviin koulutusohjelmiin: Game Design Kouvola, peliohjelmoinnin insinöörikoulutus Kotka sekä informaatioteknologian koulutus Mikkeli. Lisäksi hankkeen toimenpiteet yhdistivät myös muiden alojen opiskelijoita kuten palvelumuotoilun, sosiaalialan, yhteisöpedagogiikan, logistiikan ja merenkulun, yritystoiminnan ja hyvinvointialan opiskelijoita osaksi moniammatillisia opiskelijatiimejä. Törmäyttämällä ammattikorkeakoulun eri alojen opiskelijoita, tki-toiminnan asiantuntijoita ja yrittäjiä luotiin maakuntaan uutta ja innovatiivista yritys- ja tutkimustoimintaa, jotka luovat alueelle uusia työpaikkoja, uutta liiketoimintaa ja uusia yrityksiä. Tavoitteena oli innovaatiohautomoiden kautta tehdä Kymenlaaksoon pelialan kansallinen ja kansainvälinen brändi, joka tunnettuudellaan houkuttelee peliteollisuuteen liittyviä osaajia maakuntaan.

Xamk Game Studios -hankkeen työpaketit lyhyesti
1. Xamk Game Studios Co-innovation Workspaces – yhteistoiminnallisuutta vahvistavat tila- ja laiteratkaisut
2. Pelikoulutuksen sekä pelillisyyden TKI:n konseptointi Xamk Game studios -konseptiksi
3. Xamk Game Studios tuotteiden ja palvelujen kokeileva kehittäminen ja tuotteistaminen yritysrajapinnassa
4. Pelillisyyden kansainvälisten koulutus- ja TKI-kumppanuuksien vahvistaminen

Työpaketissa 5 toteutetaan hankkeen Etelä-Savoon kohdistuvat toimenpiteet. Etelä-Savon työpaketin toimenpiteet liitetään työpaketteihin 1-4 siten, että Etelä-Savon vastaavat toimet toteutetaan työpaketin 5 -alla toimenpiteissä 5.1 – 5.4.

Hankkeeseen kuului myös investointiosio.

Lisätietoja

Laura Häkkinen, Kotka

Projektipäällikkö
p. 050 468 8082
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Samuli Karevaara, Kouvola
Tutkimuspäällikkö, TKI-asiantuntija
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Timo Partala, Mikkeli
Tutkimuspäällikkö, TKI-asiantuntija
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Tuomas Hellsten, Mikkeli
TKI-asiantuntija
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Henri Riissanen, Mikkeli
Ohjelmistosuunnittelija
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Opiskelijoille

Haluatko kehittää pelialan osaamistasi? Hae mukaan Xamk Game Studios toimintaan. Xamk Game Studios tarjoaa opiskelijoille mielenkiintoisia pelialaan kytkeytyviä projekteja.

ota yhteyttä

Yrityksille

Kiinnostaako organisaatiotanne tutustua uusiin teknologioihin? Pohtia esimerkiksi lisätyn todellisuuden (AR) ja virtuaalisen todellisuuden (VR) mahdollisuuksia? Oletteko kiinnostuneita kehittämään pelillisiä ratkaisuja yrityksenne käyttöön? Ota yhteyttä niin kerromme teille lisää Xamk Game Studios -toiminnasta.

Ota yhteyttä

TAPAHTUMAT

Ajankohtaista

Xamk Game Studios kehitti uudenlaista harjoittelumallia

Pandemian myötä opiskelijoiden työharjoittelupaikat olivat kiven alla. Tiiviisti kokeilukulttuuriin ja työelämäyhteistyöhön kytkeytyvä Xamk Game Studios reagoi tilanteeseen niin, että yhteistyössä TKI-tiimin kanssa rakennettiin harjoittelutarjotin, josta kaikkien kampusten opiskelijat pystyivät hakemaan työharjoittelupaikkoja. Lue lisää Xamkin Read julkaisusta.

Faktat

Xamk Game Studios

01.04.2020 – 31.12.2022

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy, Xamk

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 526 609 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Kymenlaakson liitto, EAKR-rahoitus

Asiasanat