Xamk Game Studios yhdistää Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun pelialan koulutuksen ja TKI-toiminnan kolmelta eri kampukselta!

Hankkeen tavoitteena on kehittää Kymenlaaksoon ja Etelä-Savoon pelialan innovatiivinen keskittymä, joka kytkee yhteen Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun ja sidosryhmien pelialan osaamisen Kotkasta, Kouvolasta ja Mikkelistä. Kolmelle kampukselle muodostuvien Xamk Game Studios tilojen kautta tavoitteena on kehittää pelialan kansallista- ja kansainvälistä osaamista törmäyttämällä pelialan opiskelijoita alueiden yrittäjien ja muiden yhteiskunnan palvelualan organisaatioiden kanssa. Xamk Game Studios toiminnan ydin kiinnittyy tiiviisti seuraaviin koulutusohjelmiin: Game Design Kouvola, peliohjelmoinnin insinöörikoulutus Kotka sekä informaatioteknologian koulutus Mikkeli. Lisäksi hankkeen toimenpiteet tulevat yhdistämään myös muiden alojen opiskelijoita kuten palvelumuotoilun, sosiaalialan, yhteisöpedagogiikan, logistiikan ja merenkulun, yritystoiminnan ja hyvinvointialan opiskelijoita osaksi moniammatillisia opiskelijatiimejä. Törmäyttämällä ammattikorkeakoulun eri alojen opiskelijoita, tki-toiminnan asiantuntijoita ja yrittäjiä luodaan maakuntaan uutta ja innovatiivista yritys- ja tutkimustoimintaa, jotka luovat alueelle uusia työpaikkoja, uutta liiketoimintaa ja uusia yrityksiä. Tavoitteena on innovaatiohautomoiden kautta tehdä Kymenlaaksoon pelialan kansallinen ja kansainvälinen brändi, joka tunnettuudellaan houkuttelee peliteollisuuteen liittyviä osaajia maakuntaan.

Xamk Game Studios -hankkeen työpaketit lyhyesti
1. Xamk Game Studios Co-innovation Workspaces – yhteistoiminnallisuutta vahvistavat tila- ja laiteratkaisut
2. Pelikoulutuksen sekä pelillisyyden TKI:n konseptointi Xamk Game studios -konseptiksi
3. Xamk Game Studios tuotteiden ja palvelujen kokeileva kehittäminen ja tuotteistaminen yritysrajapinnassa
4. Pelillisyyden kansainvälisten koulutus- ja TKI-kumppanuuksien vahvistaminen

Työpaketissa 5 toteutetaan hankkeen Etelä-Savoon kohdistuvat toimenpiteet. Etelä-Savon työpaketin toimenpiteet liitetään työpaketteihin 1-4 siten, että Etelä-Savon vastaavat toimet toteutetaan työpaketin 5 -alla toimenpiteissä 5.1 – 5.4.

Hankkeeseen kuuluu myös investointiosio.

Lisätietoja

Maarit Vahvanen, Kotka

Projektipäällikkö
p. 044 702 8428
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Samuli Karevaara, Kouvola
Tutkimuspäällikkö, TKI-asiantuntija
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Timo Partala, Mikkeli
Tutkimuspäällikkö, TKI-asiantuntija
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Juha Ojala, Mikkeli
IT-asiantuntija
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Markus Loukiainen, Mikkeli
IT-asiantuntija
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Opiskelijoille

Haluatko kehittää pelialan osaamistasi? Hae mukaan Xamk Game Studios toimintaan. Xamk Game Studios tarjoaa opiskelijoille mielenkiintoisia pelialaan kytkeytyviä projekteja.

ota yhteyttä

Yrityksille

Kiinnostaako organisaatiotanne tutustua uusiin teknologioihin? Pohtia esimerkiksi lisätytodellisuuden AR ja virtuaalisen todellisuuden VR mahdollisuuksia? Oletteko kiinnostuneita kehittämään pelillisiä ratkaisuja yrityksenne käyttöön? Ota yhteyttä niin kerromme teille lisää Xamk Game Studios toiminnasta.

Ota yhteyttä

TAPAHTUMAT

Ajankohtaista

Xamk Game Studios kehitti uudenlaista harjoittelumallia

Pandemian myötä opiskelijoiden työharjoittelupaikat olivat kiven alla. Tiiviisti kokeilukulttuuriin ja työelämäyhteistyöhön kytkeytyvä Xamk Game Studios reagoi tilanteeseen niin, että yhteistyössä TKI-tiimin kanssa rakennettiin harjoittelutarjotin, josta kaikkien kampusten opiskelijat pystyivät hakemaan työharjoittelupaikkoja. Lue lisää Xamkin Read julkaisusta.

Faktat

Xamk Game Studios

01.04.2020 - 31.12.2022

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy, Xamk

Ammattikorkeakoulun tutkimuskeskus: Luovat alat

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 526 609 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Kymenlaakson liitto, EAKR-rahoitus

Asiasanat