Syksyn osalta tilojen käytöstä TARKEMMAT OHJEET TILOJEN KÄYTÖSTÄ NÄET TÄÄLtä

XLAB KORONA OHJEET (PÄIVITETTY)

 

 

 

 

MIKÄ XLAB?     TAPAHTUMAKALENTERI     VARAA TILA​     OTA YHTEYTTÄ

TILAT      YHTEYSTIEDOT     HANKKEESTA    BLOGIT

Xlab – Yhteys yrityksiin luo Kotkaan Xamkin TKI-toiminnan fyysisen tapahtuma- ja kokeilutilan.

Xlab Kotka on monitoimitila, jossa kohdata seudun toimijoita yhteiskehittämisen merkeissä. Xlab Kotka –tila tulee olemaan vahvemmin opiskelijoiden käytössä vuonna 2020Xlabille ovat tervetulleita työskentelemään opiskelijayhteisöt, opiskelijoiden (ja henkilökunnan) omat yritykset. Tilaa on myös mahdollista käyttää opiskeluihin liittyvien projektien työstöön. Painopistettä siirretään tapahtumista opiskelijayrittäjyyteen.

Xlabille ovat tervetulleita kaikki Xamkin ja Cursorin verkostot sekä seudun yritys- ja koulutustoimijat. Xlab tuo Xamkin Kotkansaarelle ennen uuden kampusken valmistumista 2023.

Löydät meidät Kotkan keskustasta, Kirkkokatu 20. Ovet avoinna arkisin noin 9-15, olethan yhteydessä tarkemmista ajoista.

Lisätietoja

Maarit vahvanen
Projektipäällikkö
maarit.vahvanen[at]xamk.fi
+358 44 702 8428

Anni Lippo
TKI-asiantuntija
anni.lippo[at]xamk.fi
+358 44 702 8213

Intohimona yrittäjyys

Xlab järjestää seminaarin 15.10. tarkoituksenaan tuoda esille Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun yrittäjyyshankkeiden kohokohtia ja parhaita esimerkkejä. Seminaariesitykset ovat osa "TKI-toimijat yrittäjyyden edistäjinä" -julkaisua.

Tilaisuus on avoin yrittäjyydestä kiinnostuneille ja yrittäjyyden parissa työskenteleville. Ilmoittautuminen aukeaa elokuussa.

Lue lisää

Hei opiskelija, joka olet kiinnostunut yrittäjyydestä!

Xlab Kotkan keskustassa, Kirkkokatu 20:ssä, on luotu opiskelijoiden yrittäjyysprojekteja varten. Xlabilta löydät tilat, joita voit hyödyntää oman projektin kehittämisessä seuraavalle tasolle. Täältä voit myös saada apua samanhenkisiltä ihmisiltä, uusia ideoita ja tärkeitä suhteita viedäksesi bisnestäsi eteenpäin.

Olemme avoinna arkisin Xamkin opiskelijoille 1.10 alkaen, kello 9:00 - 15:00. Tämänhetkisestä tilanteesta johtuen, joudumme kuitenkin rajoittamaan tilankäyttöä jonkin verran. Otathan yhteyttä etukäteen järjestelyjen helpottamiseksi!

YHTEYSTIEDOT
Topi Ruuska, Opiskelija Host
Puh. 050 363 0700 (voit laittaa myös WhatsAppia)
otoru003@edu.xamk.fi

Lue lisää

tapahtumakalenteri

Katso tilavaraukset sekä mitä avoimia tapahtumia tiloissa järjestetään. Tilavaraukset koskevat yleistä aulatilaa, mutta työtiloihin on mahdollista tulla työskentelemään.

katso tapahtumat

Xlab <3 opiskelijayrittäjyys

Kattava paketti ja infoa opiskelijoiden yrittäjyyden tukemiseen

tutustu

Varaa tila

Voit varata aulatilan tapahtumaasi tai workshoppiasi varten.

Ota yhteyttä

Kysymyksiä?

Vastaamme mielellämme kysymyksiin tai muihin sinua kiinnostaviin asioihin.

Ota yhteyttä

Tilat ja käyttö

Xlab KOTKA TILAN KÄYTTÖÄ ON TOISTAISEKSI RAJOITETTU. xAMKIN KORONAOHEJISTUKSEN MUKAISESTI SUOSITTELEMME ETÄTYÖTÄ.

 

Xlab Kotkan tiloissa on työskentelyyn isohko avoin tila sekä muutama työtila. Tiloja ei erikseen varata vaan voit vapaasti tulla työskentelemään aukioloaikojen puitteissa.​

Tiloista löytyy avuksesi työvälineitä, kuten projektori, valkotaulu, telakoita, tulostin, varalatureita ja muuta. Avoimessa tilassa voi järjestää erilaisia showroom-tapahtumia tai pitää vaikka aamukahvitapaamisia ja workshoppeja. Tiloista löytyy keittiö, jossa voit säilyttää ja lämmittää lounaasi ja keittää kahvit.​

Xlabille ovat tervetulleita työskentelemään opiskelijayhteisöt, opiskelijoiden (ja henkilökunnan) omat yritykset. Tilaa on myös mahdollista käyttää opiskeluihin liittyvien projektien työstöön. Painopistettä siirretään tapahtumista opiskelijayrittäjyyteen. Tilojen käytössä käytetään samaa linjausta kuin Xamkin muissakin toimipisteissä.​

 

TILOIHIN VOI TUTUSTA TARKEMMIN TÄÄLTÄ

Yhteystiedot

Xamk vastaa Kotka uuden kampuksen kokeiluista ja yritysyhteistyöstä​.

MAARIT VAHVANEN​
Projektipäällikkö​
maarit.vahvanen[at]xamk.fi
+358 44 702 8428​​

ANNI LIPPO​
TKI-asiantuntija​
anni.lippo[at]xamk.fi​
+358 44 702 8213​

ANNE-MARI VUOKSI
Projektityöntekijä​
anne-mari.vuoksi[at]xamk.fi​
+358 40 653 6720

Cursor oy vastaa Yritysyhteistyöstä Kantasataman tapahtuma- ja yrityskeskukseen liittyvissä tukitoimenpiteissä.

JOHANNA KUNTTU​
Projektipäällikkö​
johanna.kunttu[at]cursor.fi​
+358 40 190 2569​

ESA PARTANEN
Projektiasiantuntija​
esa.partanen[at]cursor.fi​
+358 40 190 2565​
Energiaratkaisut

xlab kotka - yhteys yrityksiin

Hankkeessa luodaan fyysinen toimintaympäristö ja kokeilutila XLAB Kotka, joka mahdollistaa yritys- ja sidosryhmäyhteistyön Kotkansaarella ennen uuden kampuksen valmistumista. Xlab Kotka toimii erilaisten yleisötapahtumien, hackathonien, TKI-toiminnan kokeilujen ja Xamkin oppimisympäristöjen toimitilana. Fyysisen tilan lisäksi hankkeessa kerätään ideoita toteutettavista kokeiluista ja tapahtumista digitaalisen työkalun avulla.

Xamk toteuttaa hanketta yhteistyössä Kotka-Hamina seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n kanssa. Xamk hankkii Xlab Kotka kokeilutilan Kotkansaarelta ja toteuttaa tilassa 3-4 suurta yleisötapahtumaa. Lisäksi toteutetaan 6-10 nopeaa kokeilua yritysten toimeksiannosta. Cursor Oy vastaa hankkeessa Kotkaan rakennettavan tapahtumakeskukseen liittyvistä kokeiluista, toimintamallien kehittämisestä ja asiakastarpeiden selvittämisestä.

Hankkeen toteutuksessa painotetaan TKI-toiminnan tunnettavuuden lisäämistä ja markkinointiin ja viestintää panostetaan sosiaalisen median, verkkosivujen ja Xamkin viestintäpalvelujen avulla. Näkyvyydellä luodaan yhteisöllisyyttä, joka tuo alueelliset toimijat yhteen Kotkansaaren avoimeen innovaatioympäristöön.

Hankkeesta saadut kokemukset ja osaaminen on tarkoitus siirtää myöhemmin Kotkan uudelle kampukselle. Hankkeen kokonaisvaltaisena tavoitteena on lisätä Xamkin TKI-toiminnan näkyvyyttä ja tehdä kokeilukulttuurin keinoin osallistavaa yhteistyötä sidosryhmien ja alueen eri toimijoiden kanssa.

Xamk toteuttaa hanketta yhteistyössä Cursor Oy:n kanssa ajalla 1.5.2018 – 31.5.2020.

Ajankohtaista

Xlabilla yrittäjyysprojektit käyntiin!

Xlabilla yrittäjyysprojektit käyntiin! Hei opiskelija! Nyt sinulla on hyvä tilaisuus lähteä kokeilemaan yrittäjyyttä yksin tai pienen porukan kanssa. Jos sinulla on idea tai jo toimiva pienyritys, voit hyödyntää Xlab tiloja yrityksesi kehittämiseen. Xlab Kotka on tarkoitettu tilaksi opiskelijayrittäjyysprojekteja varten. Käynnistämme toiminnan tämän syksyn osalta ensimmäinen lokakuuta ja front desk on avoinna (tai ainakin pyrkii siihen) joka arkipäivä 9:00 – 15:00. Tilojen käyttöaika on kuitenkin erittäin joustavaa ja niistä voi sopia...

HARJOITTELIJA VIRTUAALISEN KAMPUKSEN TESTAUKSEEN JA KEHITYKSEEN 

Xamk Game Studios ja Xlab –hankkeet etsivät HARJOITTELIJAA/HARJOITTELIJOITA Kotkan uuden kampuksen virtuaalisen mallinnoksen kehittämiseen sekä mallinnoksen testaukseen. Harjoittelija pääsee osallistumaan virtuaalisen kampuksen kehittämiseen sekä esittelytilaisuuksien teknisen toteutuksen järjestämiseen Kotkan kampuksen Game Studios –tilassa. Esitystilaisuuksia voidaan järjestää myös Xamkin muilla kampuksilla tilanteen salliessa. Harjoittelijalta toivotaan kiinnostusta mallintamiseen, VR-teknologiaan ja/tai pelimoottoreihin. Kokemus Unityn tai Unrealin käytöstä katsotaan eduksi. Testaustilaisuuksissa työtehtävinä ovat VR-laitteiden valmistelu testitilaisuuksia varten, käytön...

Ideasta toimintaan syksyksi

Xlabin yritys(- ja yrittäjyys)kiihdyttämön, Road to *ship, starttasi verkossa 19.5.2020. Road to *ship –kesäkiihdyttämön tarkoituksena on auttaa yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita sekä opiskelijatiimejä kehittämään omia taitojaan ja yritysideoitaan. Nimikin jo kertoo, että tarkoituksena on sparrata ideoita valmiiksi osallistumaan *ship Startup Festival –tapahtumaan elokuussa. KICK OFF aloitustilaisuuden tarkoituksena oli tutustuttaa opiskelijat ja tiimit järjestäjiin sekä käydä läpi...

Koodarit ja graafikot! Tarjolla työharjoittelupaikkoja TKI-hankkeissa digikärjellä.

Harjoittelupaikkoja auki kesälle 2020 Tulevana kesänä opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa työharjoittelu Xamkin tutkimus- ja kehityshankkeissa. Xlab, Xamk Game Studios sekä Virtuaalinen satamalogistiikan turvapuisto hankkeet käynnistävät Kotkan uuteen kampukseen, virtuaalielämyksiin sekä virtuaaliseen turvallisuustestaukseen liittyviä projekteja. Haku on nyt auki! Kesäharkat tarjoavat hienon hyvän tilaisuuden kehittää omaa osaamista yhteistyössä alueen yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa. Harjoittelu toteutetaan...

TKI-hankkeet yrittäjyyden edistäjinä

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xlab – yhteys yrityksiin –hanke järjestää ”TKI-hankkeet yrittäjyyden edistäjinä” –seminaarin 15.10.2020.* Seminaarissa esitellään Xamkin TKI-toiminnan kohokohtia yrittäjyydestä Yrittäjyyden ja opiskelijoiden yritysideoiden tukeminen on ollut näkyvä teema Xlabin toiminnoissa, Xamkin strategiassa sekä Xlabilla järjestettävien tapahtumien osalta. Haluamme tuoda TKI-toiminnan onnistumiset sekä hyvät ideat näkyville. Elokuussa järjestettävässä ”TKI-hankkeet yrittäjyyden edistäjinä” -seminaarissa esitellään hankkeiden toimenpiteitä teeman...

Faktat

Xlab - Yhteys yrityksiin

01.05.2018 - 31.08.2020

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy

Osatoteuttajat: Cursor Oy

Painoalat: Digitaalinen talous