Xlab – Yhteys yrityksiin luo Kotkaan Xamkin TKI-toiminnan fyysisen tapahtuma- ja kokeilutilan.

XLAB KOTKA

Xlab Kotka -tila on avattu Kotkan keskustaan os. Kirkkokatu 20. Ovet avoinna arkisin noin 9-15, olethan yhteydessä tarkemmista ajoista.

 

Hankkeessa luodaan fyysinen toimintaympäristö ja kokeilutila XLAB Kotka, joka mahdollistaa yritys- ja sidosryhmäyhteistyön Kotkansaarella ennen uuden kampuksen valmistumista. Xlab Kotka toimii erilaisten yleisötapahtumien, hackathonien, TKI-toiminnan kokeilujen ja Xamkin oppimisympäristöjen toimitilana. Fyysisen tilan lisäksi hankkeessa kerätään ideoita toteutettavista kokeiluista ja tapahtumista digitaalisen työkalun avulla.

Xamk toteuttaa hanketta yhteistyössä Kotka-Hamina seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n kanssa. Xamk hankkii Xlab Kotka kokeilutilan Kotkansaarelta ja toteuttaa tilassa 3-4 suurta yleisötapahtumaa. Lisäksi toteutetaan 6-10 nopeaa kokeilua yritysten toimeksiannosta. Cursor Oy vastaa hankkeessa Kotkaan rakennettavan tapahtumakeskukseen liittyvistä kokeiluista, toimintamallien kehittämisestä ja asiakastarpeiden selvittämisestä.

Hankkeen toteutuksessa painotetaan TKI-toiminnan tunnettavuuden lisäämistä ja markkinointiin ja viestintää panostetaan sosiaalisen median, verkkosivujen ja Xamkin viestintäpalvelujen avulla. Näkyvyydellä luodaan yhteisöllisyyttä, joka tuo alueelliset toimijat yhteen Kotkansaaren avoimeen innovaatioympäristöön.

Hankkeesta saadut kokemukset ja osaaminen on tarkoitus siirtää myöhemmin Kotkan uudelle kampukselle. Hankkeen kokonaisvaltaisena tavoitteena on lisätä Xamkin TKI-toiminnan näkyvyyttä ja tehdä kokeilukulttuurin keinoin osallistavaa yhteistyötä sidosryhmien ja alueen eri toimijoiden kanssa.

Xamk toteuttaa hanketta yhteistyössä Cursor Oy:n kanssa ajalla 1.5.2018 – 31.5.2020.

 

tapahtumakalenteri

katso tapahtumat

Ajankohtaista

Xlab Kotka – tilat avattu!

Xlab – Yhteys yrityksiin -hankkeen monitoimitilat on nyt avattu Kotkan keskustaan (Kirkkokatu 20). Tilat toimivat uuden kampuksen ja tapahtuma-areenan pilottiympäristönä. Tiloissa on tarkoitus testata erilaisia käytäntöjä Kotkan uuden kampuksen sekä tapahtuma-areenan osalta. Tiloissa on kaksi pienempää työtilaa, neuvotteluhuone, rennompi nurkkaus sekä iso aulatila. Tiloissa on järjestetty jo erilaisia tapahtumia, kuten muutamia kursseja, erinäisten hankeiden ohjausryhmien...

Faktat

Xlab - Yhteys yrityksiin

01.05.2018 - 31.05.2020

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy

Osatoteuttajat: Cursor Oy

Painoalat: Digitaalinen talous
Jaa sivu