Xlab – Yhteys yrityksiin luo Kotkaan Xamkin TKI-toiminnan fyysisen tapahtuma- ja kokeilutilan.

 

Tutustu Tilojen käyttö 2020 Blogi Yhteystiedot Yhteydenotto

 

 

Xlab Kotka on monitoimitila, jossa kohdata seudun toimijoita yhteiskehittämisen merkeissä. Xlab Kotka –tila tulee olemaan vahvemmin opiskelijoiden käytössä vuonna 2020Xlabille ovat tervetulleita työskentelemään opiskelijayhteisöt, opiskelijoiden (ja henkilökunnan) omat yritykset. Tilaa on myös mahdollista käyttää opiskeluihin liittyvien projektien työstöön. Painopistettä siirretään tapahtumista opiskelijayrittäjyyteen.

Xlabille ovat tervetulleita kaikki Xamkin ja Cursorin verkostot sekä seudun yritys- ja koulutustoimijat. Xlab tuo Xamkin Kotkansaarelle ennen uuden kampusken valmistumista 2023.

 

Löydät meidät Kotkan keskustasta, Kirkkokatu 20. Ovet avoinna arkisin noin 9-15, olethan yhteydessä tarkemmista ajoista.

tapahtumakalenteri

Katso tilavaraukset sekä mitä avoimia tapahtumia tiloissa järjestetään. Tilavaraukset koskevat yleistä aulatilaa, mutta työtiloihin on mahdollista tulla työskentelemään.

katso tapahtumat

Xlab <3 opiskelijayrittäjyys

Kattava paketti ja infoa opiskelijoiden yrittäjyttä tukemiseen

tutustu

Varaa tila

Voit varata aulatilan tapahtumaasi tai workshoppiasi varten.

Ota yhteyttä

Kysymyksiä?

Vastaamme mielellämme kysymyksiin tai muihin sinua kiinnostaviin asioihin.

Ota yhteyttä

xlab kotka - yhteys yrityksiin

Hankkeessa luodaan fyysinen toimintaympäristö ja kokeilutila XLAB Kotka, joka mahdollistaa yritys- ja sidosryhmäyhteistyön Kotkansaarella ennen uuden kampuksen valmistumista. Xlab Kotka toimii erilaisten yleisötapahtumien, hackathonien, TKI-toiminnan kokeilujen ja Xamkin oppimisympäristöjen toimitilana. Fyysisen tilan lisäksi hankkeessa kerätään ideoita toteutettavista kokeiluista ja tapahtumista digitaalisen työkalun avulla.

Xamk toteuttaa hanketta yhteistyössä Kotka-Hamina seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n kanssa. Xamk hankkii Xlab Kotka kokeilutilan Kotkansaarelta ja toteuttaa tilassa 3-4 suurta yleisötapahtumaa. Lisäksi toteutetaan 6-10 nopeaa kokeilua yritysten toimeksiannosta. Cursor Oy vastaa hankkeessa Kotkaan rakennettavan tapahtumakeskukseen liittyvistä kokeiluista, toimintamallien kehittämisestä ja asiakastarpeiden selvittämisestä.

Hankkeen toteutuksessa painotetaan TKI-toiminnan tunnettavuuden lisäämistä ja markkinointiin ja viestintää panostetaan sosiaalisen median, verkkosivujen ja Xamkin viestintäpalvelujen avulla. Näkyvyydellä luodaan yhteisöllisyyttä, joka tuo alueelliset toimijat yhteen Kotkansaaren avoimeen innovaatioympäristöön.

Hankkeesta saadut kokemukset ja osaaminen on tarkoitus siirtää myöhemmin Kotkan uudelle kampukselle. Hankkeen kokonaisvaltaisena tavoitteena on lisätä Xamkin TKI-toiminnan näkyvyyttä ja tehdä kokeilukulttuurin keinoin osallistavaa yhteistyötä sidosryhmien ja alueen eri toimijoiden kanssa.

Xamk toteuttaa hanketta yhteistyössä Cursor Oy:n kanssa ajalla 1.5.2018 – 31.5.2020.

Ajankohtaista

Tervetuloa yrittämään – uudet kokeilut 2020

Tammikuu on Xlabilla mennyt kuin siivillä. Suunnitteilla on kaikenlaista uutta ja isossa osassa toimintaamme on hankeyhteistyö, yhteiskehittäminen sekä opiskelijat! Xlab Kotka –tilojen käytössä siirrytään seuraavaan vaiheeseen. Vuoden 2019 aikana pilotoitiin ja testailtiin erilaisia tapahtumajärjestelyjä niin tilojen muokkautuvuuden kuin ajankohtien saralla. Xlabilla järjestettiin reilu 130 tapahtumaa ja päälle vielä muutamia sponttaaneja kohtaamisia ja palavereja. Huikea vuosi tapahtumien osalta! Nyt siirrämme...

Plastic Free Challenge – Xlab

Tässä vihdoin tämä lupaamani juttu Plastic Free Challengesta. Olipa rutistus ja vaati pienen huilin jälkeenpäin, mutta ou jee mikä mahti tapahtuma ja mitä tyyppejä mukana. Aina jotenkin vaikuttuu tästä nuorisosta ja miten siistejä tyyppejä meillä on opiskelemassa. Ja tapahtumaa järjestämässä… Tapahtuma alkoi tiistai aamulla opiskelijoiden saapumisessa Kotkaan junalla, osa Kouvolasta, jotkut jopa Mikkelistä asti. Tutustumista...

Tapahtumia ja kaikkea uutta!

Aloitin lokakuun alussa Xlabilla työkokeilussa kun oltiin saatu vihdoin kaikki byrokratia hoidettua.  Pari ensimmäistä viikkoa olin ihan pää ymmyrkäisenä kun en suurinpiirtein ymmärtänyt kieltä mitä puhuttiin…Pikkuhiljaa digikieli ja pelimaailma tuli tutummaksi ja nyt parin kuukauden jälkeen olen jo ”natiivi”. Kerron hieman itsestäni. Olen siis jo kypsemmän iän omaava äiti-ihminen, joka on valtavan kiinnostunut tapahtumajärjestämisestä. Jo...

Omaa tilaa kiireen keskellä – Hiljaisen Tilan kokeilu

Xlabilla on ollut useina päivinä kova tohina ja näppäimistöt sekä kahvinkeitin käyvät kuumia. Enkä tarkoita vaan kesän ruuhkakuukausia. Töihin voi olla vaikea keskittyä, etenkin jos to-do-listalla on jotain mikä on tärkeää. Xlabilla on kaksi työtilaa sekä avoin aulatila, jossa on mahdollista tehdä töitä oman mielensä mukaan. Joskus sitä kuitenkin kaipasi omaa rauhaa. Edes työtilan oven...

Aktiivista alkavaa syksyä Xlabilla

Xlabilla ollaan jo valmiita syksyn tapahtumiin sekä työpäiviin. Työpisteille on kevään ja kesän aikana eksynyt säännöllisesti tuttuja kasvoja ja syyskauden aikana saamme myös useamman vakikäyttäjän tiloihin. Varauskalenteriakin on jo täyttynyt mukavasti. Tiloja on varailtu kehittämispäiviin, kokouksiin, kiihdyttämötoimintaan sekä koulutuskokonaisuuksiin. Omilla aikatauluilla Tilaan hankittiin kesän alussa älylukko. Lukkoa varten tilaa usein käyttäneille annettiin PIN-koodit sekä ohjeet...

Faktat

Xlab - Yhteys yrityksiin

01.05.2018 - 31.08.2020

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy

Osatoteuttajat: Cursor Oy

Painoalat: Digitaalinen talous
Jaa sivu