Yritysverstaassa monialaiset opiskelijatiimit ratkovat yritysten tuote- ja palvelukehityksen haasteita

Tervetuloa Yritysverstaan sivuille. Yritysverstaat oppimisympäristöinä on Otsakorpisäätiön tukemaa toimintaa. Kauttamme yritykset löytävät TKI tarpeisiinsa sopivan opiskelijatiimin, ja vastavuoroistesti opiskelijat löytävät opintoihin sopivan, mielenkiintoisen yritysprojektin. Olkaa rohkeasti yhteydessä!

Mikä on meidän tavoitteemme

Yritysverstaan tavoitteena on pilotoida monialaista yritysverstasoppimisympäristöä. Yrityksiltä kerätään TKI toimeksiantoja ja yritysten tarpeisiin räätälöidään monialaisia opiskelijatiimejä projektien ympärille. Tavoitteena on käynnistää 10-15 yritysten ja opiskelijoiden yhteistä kehittämisprojektia kevätlukukaudella 2020 ja kesäverstaana kesällä 2020. Toiminnassa on opiskelijoita mm. seuraavilta opintolinjoilta: energiatekniikka, logistiikka insinöörikoulutus, logistiikka tradenomi, ympäristöteknologia, matkailun restonomit, liiketoiminta, peliohjelmointi.

Opiskelijat saavat yritysprojektien läpiviemiseen tukea ja ohjausta. Opiskelijat voivat myös osallistua Yritysverstaaseen omalla yritysideallaan, jolloin idean ympärille kerätään projektitiimi edistämään yrityksen etenemistä.

Miten Yritysverstas käytännössä toimii

Yrityksiltä toivomme yritystoimeksiantoja, tuote- tai palvelukehitysprojekteja johon opiskelijat voivat osallistua. Toimeksiantoja toteutamme joko kevätlukukaudella 2020 tai kesäverstaassa 2020. Toiminta on osallistuville yrityksille maksutonta. Toteutamme myös koulutuksia ja muita tilaisuuksia, jotka ovat avoimia Yritysverstaaseen osallistuville yrityksille, opiskelijoille ja XAMK opetushenkilökunnalle.

Toimeksiantoja toteutetaan kolmen eri mallin mukaan, etsimme aina yrityksille ja opiskelijoille toimivimman, projektikohtaisen ratkaisun:

  1. Kevään yritysprojektit. Kevätlukukauden yritysprojektit sisältyvät eri opintojen 5 opintopisteen kursseihin tammi-huhtikuussa 2020. Mukana toiminnassa on esim. XAMK Kotkan kampuksen logistiikan, energiatekniikan, automaatiotekniikan ja peliohjelmoinnin opetusohjelmat.
  2. Kesäverstas. Yritysverstaan Kesäverstas toimii toukokuusta elokuuhun 2020. Yritysten toimeksiannot julkaistaan opiskelijoiden haettaviksi helmikuun lopussa 2020. Kesäverstastoiminta on opiskelijoille heidän opintoihinsa kuuluva yritysharjoittelu.
  3. Hackathon-malli. Ideointiin ja uusien toimintamallien ajatteluun sopii yhteistyöprojektina hackathon-tapahtuma, joissa yritykset antavat haastetehtävät, joihin lyhyen (n.48h) tapahtuman kautta parhaat valitaan jatkokehitykseen.

 

Lisätietoja

Erna Gronow
Projektipäällikkö
040 688 6919
erna.gronow@xamk.fi

 

 

Kesäverstas

XAMK Yritysverstaan Kesäverstas-projektit ovat työn alla. Seuraa projekteja tästä linkistä!

Crisis Hack Kymenalaakso

Crisis Hack Kymenlaakso järjestettiin 13.-15.5. verkossa ja tapahtuma oli onnistunut. Innovaatioita ja ideoita tuli todella huikeita määriä. Katso linkistä lisää infoa!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Logistiikkaverstas

Logistiikka-alan kehittämisympäristö integroi yritysten kehittämistarpeet, oppilaitokset sekä eri kehittäjätahot ja luo uutta elinvoimaa Kymenlaaksoon

Digiverstas

XAMK:n Digiverstas tuo yhteen yritykset ja opiskelijat!

Faktat

Yritysverstaat oppimisympäristöinä

01.08.2019 - 31.08.2020

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Xamk

Painoalat: Digitaalinen talous

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 43 400 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Otsakorven Säätiö

Jaa sivu