Xlabilla yrittäjyysprojektit käyntiin!

Hei opiskelija! Nyt sinulla on hyvä tilaisuus lähteä kokeilemaan yrittäjyyttä yksin tai pienen porukan kanssa. Jos sinulla on idea tai jo toimiva pienyritys, voit hyödyntää Xlab tiloja yrityksesi kehittämiseen.
Xlab Kotka on tarkoitettu tilaksi opiskelijayrittäjyysprojekteja varten. Käynnistämme toiminnan tämän syksyn osalta ensimmäinen lokakuuta ja front desk on avoinna (tai ainakin pyrkii siihen) joka arkipäivä 9:00 – 15:00. Tilojen käyttöaika on kuitenkin erittäin joustavaa ja niistä voi sopia erikseen.

Kuitenkin COVID-19 tilanteesta johtuen joudumme tekemään hieman järjestelyjä, jotta projektit sujuisivat turvallisesti. Otathan siis ensin yhteyttä ennen kuin tulet paikalle. Syksyn aikana tilanne myös varmasti elää jonkin verran, joten olethan kuulolla. Päivitämme tarpeen tullen ohjeita ja käytänteitä.


Xlabilla pyrimme antamaan sinulle työkalut polkaista yrittäjyysprojekti käyntiin. Yksi tiimi onkin jo löytänyt paikkansa Xlabilta. Tilat soveltuvat hyvin toimistokäyttöön, projektin kehitystyöhön ja ns. yritys-admin tarkoituksiin. Jos sinulla on erityistarpeita, voit kysyä niistä ja toteutusmahdollisuuksista lisää. Olemme hyvin joustavia ja toiveita saa aina esittää. Voit tulla visiosi kanssa “front deskille“ tai jättää sen esimerkiksi sähköpostitse, niin yritämme räätälöidä tarpeitasi vastaavan kokonaisuuden (emme kuitenkaan aivan kaikkeen pysty).
Olen aloittanut kokoamaan listaa yleisistä kysymyksistä, kompastuskivistä ja ratkaisuista niihin. Näin pyrimme madaltamaan kynnystä aloittaa yrittäminen. Syksyn aikana sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa Xlabin toimintaan kehitysideoilla. Jos näet jotain mitä voisimme kehittää tai olisi tarpeellista opiskelijayrittäjyysprojekteissa, otamme mielellämme kehitysehdotukset vastaan.

Aloitin tämän projektin parissa nyt syksystä ja tulen olemaan Xlabilla tämän vuoden loppuun asti. Olen apunanne parhaani mukaan ja yritän mahdollisuuksien mukaan myös järjestää asioita niin, että yrittäjyysprojektit sujuisivat mutkitta. Minut löytää arkisin ”front deskiltä” ja hihasta voi tulla nykimään, jos on kysymyksiä, ongelmia tai ehdotuksia.

Topi Ruuska 
email: otoru003@edu.xamk.fi
puh: 050 363 0700
huom: Voit myös ottaa yhteyttä esimerkiksi WhatsAppia käyttäen

Xlab Kotka 
Kirkkokatu 20
www.xlabkotka.fi

***
Kirjoittaja Topi Ruuska työskentelee syksyn ajan työharjoittelijana Student Hostin roolissa Xlab Kotka –tilassa. Topi vastaa pilotin toteutuksesta ja kehittämisestä yhteistyössä Xlab tiimin kanssa. Topi opiskelee Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa International Business –koulutusohjelmassa Kouvolassa. Tervetuloa Xlab tiimiin Topi!