NOUSU-hanke järjesti kesäkuun alussa yhdessä Kakspy ry:n Digijuu digime -hankkeen ja Kouvolan nuorisopalveluiden kanssa Diginoste– nuorten tapahtuman, jonka teemoina olivat digitaalisuus, digitaidot ja työllistyminen. Tapahtuman tarkoituksena oli kerätä yhteen nuoria ja nuorten kanssa toimivia tahoja ja yrityksiä. Tapahtuma järjestettiin Kouvolan Nuorten paikassa (Nupa) tiistaina 7.6.2022, jolloin koulut olivat jo päättyneet ja kesä oli virallisesti alkanut. Mukana tapahtumassa olivat myös Kulttuuripaja Kulta, Nuorisokeskus Anjala, Eezy, Yhes eteenpäin -hanke, Kokemusten talo -hanke ja Digitaidoilla osalliseksi -hanke.

Tapahtuman pääpuhuja oli moninkertainen lumilautailun maailmanmestari Roope Tonteri, joka kertoi elämän tarinansa, miten hän päätyi lumilautailun harrastajasta ammattilaiseksi, aina maailman huipulle asti sekä mikä herätti hänen kiinnostuksensa metsään ja sai ryhtymään metsäalan yrittäjäksi.

Livemusiikkia tapahtumassa tarjoilivat chileläinen artisti Juglarbee, joka esitti espanjankielistä hiphopia sekä Kouvolan yhteiskoulun nuorten bändi, joka esitti erilaisia coverkappaleita suomeksi ja englanniksi.

Henkilöstöpalveluyritys Eezy järjesti Nupan lavalla paneelikeskustelun, jossa Kouvolan Eezyn Emma-Kukka Rantasalo kertoi Eezyn toiminnasta ja haastatteli kahta Eezyn kautta työllistynyttä nuorta.

Kouvolan nuorisovaltuuston kaksi nuorta pitivät oman puheenvuoronsa ja kertoivat valtuuston toiminnasta.

 

Kuvakollaasi Diginoste-tapahtumasta

Tapahtumassa mukana olleilla hankkeilla ja toimijoilla oli omat pisteensä Nupan tiloissa ja ihmiset saivat vapaasti kierrellä eri pisteillä.

NOUSU-hankkeen pisteellä oli tarjolla Nousu-tarroja, karkkia ja esitteitä sekä digikoulutustarve-kysely, johon vastaamalla osallistui superlahjakortin arvontaan. Nousun pisteellä ihmisiä viihdytti Zora-robotti, joka toivotti tervetulleeksi, esitteli Nousun pistettä ja viihdytti tanssi- ja musiikkiesityksillään. Nousun pisteellä pääsi myös kokeilemaan Moto tiles -liikuntalaattoja, jotka innostivat nuorten lisäksi myös tapahtuman järjestäjiä pelaamaan ja kilpailemaan keskenään.

Nupa-talon kolmannessa kerroksessa oli mahdollisuus päästä kokeilemaan VR-laseja ja erilaisia luovia virtuaalisia menetelmiä.

Tarjolla oli kahvia ja pientä syötävää koko tapahtuman ajan.

Katso Diginoste-tapahtumasta tehty kooste-Instagram-kela!

Tutustu NOUSU-hankkeen Instagramiin!

Lue blogikirjoitus Zora-robotista!

 

Jani Lehtinen
TKI-asiantuntija