On selvää, että kasvanut digitaalinen osaaminen tukee osallisuutta, työllistymistä sekä työssä ja opinnoissa pärjäämistä sekä kilpailukykyä työmarkkinoilla. DIGIT-hankkeessa parannetaan digitaalista osaamista vastauksena yhteiskunnassa nopeasti etenevään ja jatkuvaan digiloikkaan, ketterällä ja eettisesti kestävällä digitaalisella sovelluksella. Olemme rakentaneet trio-hautomossa (XAMK Ammattikorkeakoulu, KSAO ammatillinen koulutus ja Parik välityömarkkinatoimija) digitaalisen sovelluksen yritysten käyttöön, helpottamaan työllistymistä ja työhön perehtymistä. Isompina tausta-ajatuksina digitaalisen sovelluksen kehittämisessä olemme painottaneet mm. monipuolista digineuvontaa, -tukea -ja koulutusta, joita olemme järjestäneet yhteistyössä hankkeen toimijoiden kanssa yhdessä ja erikseen. Tämän kehittämisen kautta olemme löytäneet jokaiselle hankkeessa mukana olevalle sopivan tavan toimia osana työllisyyttä edistäviä toimenpiteitä.

 

Digitaaliset orientaatio sovellukset ovat tehtynä kahdelle yritykselle, LeijonaCateringille ja Recticelille. Recticelin sovellus on ollut yrityksen työntekijöiden testauksessa sekä käytössä ja LeijonaCatering sovellus valmistui tällä viikolla käyttövalmiiksi.

 

Loppuvuonna on tulossa digitaalinen sovellus liittyen työnhaun ohjeisiin. Sovellus auttaa työnhakijaa löytämään tarpeelliset työnhakuohjeet helposti.