Digiverstas vastaanotti neljä opiskelijaharjoittelijaa Maltalta: Matthew Farrugia, Karel Tanti, Isaac Grech ja Shaun Shaliba olivat Erasmus+ harjoittelussa Suomessa muutaman kuukauden ja pääsivät tutustumaan Xamkiin, Suomen luontoon sekä digitaalisen talouden ja pelialan mahdollisuuksiin Suomessa. Pojat osallistuivat esimerkiksi paikallisen IGDA-järjestön tapahtumiin Kotkassa ja Karhulassa, *ship Startup Festivaliin ja Assembly 2018 – tapahtumiin vapaaehtoisina sekä VR Hack –hackathoniin.

Poikien päätehtävänä oli auttaa Maretarium App -projektitiimiä. He toimivat pelitestaajana ja auttoivat liiketoimintasuunnitelman suunnitelemisessa. Pelitestauksen lomassa harjoittelijat pääsivät tutustumaan Suomen vesistöihin ja sen ekosysteemiin. Maretarium App on Digiverstaan projektitiimin tuotos.

Sauna ja grillausta IGDA:n tapaamisessa, retropelejä Assemblyllä ja Maretarium-pelin testausta koululaisten kanssa.

Harjoittelun alussa pojat osallistuivat Kaakkois-Suomen suurimpaan startup-tapahtumaan, *ship Startup Festivaliin, vapaaehtoisina. He pääsivät avustamaan tapahtuman järjestämisessä ja ylläpitämään infopistettä. Tapahtuma oli hyvä mahdollisuus tutustua paikallisiin vaikuttajiin sekä kansainvälisiin mentoreihin ja innostuneisiin yrittäjiin.

Cursor kutsui pojat osallistumaan Assembly Summer 2018 –tapahtumaan Helsingin messukeskuksessa. Assembly on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä tapahtuma, jossa on mahdollista tutustua pelialan uusiin demoihin ja kilpailuihin. Pojat pääsivät kokemaan pelimaailman uutuuksia, retropelejä sekä avustamaan VR laitteiden käytössä. Digiverstaan harjoittelijat toimivat vapaaehtoisena FIVR:n pisteellä, jossa he opastivat kävijöitä VR-laitteiden käytössä ja pelien testaamisessa. Uusimpien pelien ja laitteiden testaamisen vastapainoksi pojat tykästyivät 90-luvun retropeleihin. ”Emme ole päässeet pelaamaan [näitä] pelejä muualla kuin Assemblyssä. – Pelien myötä pääsimme elämään lapsuuden muistojamme uudelleen”, pojat kirjottivat blogipostauksessaan kokemuksistaan.

Voitto VR Hack-tapahtumassa, IGDA:n illanvietossa ja Assembly 2018

Harjoittelun aikana pojat pääsivät myös tutustumaan pelialan tapahtumiin ja paikallisiin illanistujaisiin, jonka innoittamana he pääsivät kokemaan suomalaisen saunan. Pojat pärjäsivät hyvin myös Open DaaS:n järjestämässä VR Hack –hackathonissa.

”Aliarvioimme saunan lämmön ensimmäisellä kerralla. Kuumuus sai meidät voimaan pahoin jo muutamissa minuuteissa. Jäähdyttelimme kylmäaltaalla, koska emme kestäneet lämpöä. Jäähdyttelyn jälkeen kokemus oli jo paljon mukavampi.”

 

Suomen luonto, siihen tutustuminen ja matkustaminen olivat harjoittelussa verkostojen ja oppimisen lisäksi harjoittelun parhaita kokemuksia. Saunan lisäksi Repoveden kansallispuisto oli heidän mielestään harjoittelun kohokohta! Repovesi hurmasi pojat monimuotoisuudellaan ja rauhallisuudellaan.

 

Harjoittelijat tulivat Maltalta, MCAST Malta College of Arts, Science and Technology. Matthew on ensimmäisen vuoden ICT-opiskelija painottuen pelillisyyteen, editointiin sekä verkkosuunnitteluun. Karel Tanti ja Isaac Grech opiskelevat liiketaloutta ensimmäistä vuotta painottuen matkailuun, pelillisyyteen ja talouteen. Shaun Shaliba valmistui liiketalouden opinnoistaan harjoittelun jälkeen.