To 28.11.2019 klo 12-15, Ekami, Hamina, Juhla-/liikuntasali

KYMIEXACT – täsmäosaamista Kymenlaaksoon, Technology Playground for Future Jobs ja Vähähiilisyyttä tukevat dronepalveluratkaisut Etelä-Suomessa -hankkeet järjestivät yhteistoteutuksena dronepalveluita ideoivan työpajan. Mukana suunnittelussa ja toteutuksessa olivat Ekami, Xamk, Posintra ja Cursor. Koulutuksen kohderyhmä oli etupäässä Ekamin opiskelijat, mutta tilaisuus oli avoin kaikille kiinnostuneille. Osallistuminen ei edellyttänyt aiempaa dronetuntemusta ja oli suunniteltu soveltumaan eri koulutusaloille ja -asteille sopivaksi. Tilaisuudessa oli esillä kymmenen erilaista dronea ja Ekamissa toteutettuja droneihin liitettäviä mittalaitteita. Työpajan aikana ja tilaisuuden lopuksi osallistujat saattoivat kokeilla lennättämistä simulaattorilla sekä keskustella tilaisuudessa paikalla olleiden asiantuntijoiden kanssa.

Tilaisuuteen osallistui 54 henkilöä, joista kaikki eivät tosin osallistuneet työpajaosuuteen. Työskentelyn lopuksi käytiin läpi ryhmien tuottamat ideat, jotka olivat hyvin monipuolisia. Työpajassa syntyi 8 liiketoimintaideaa, joiden immateriaalioikeudet kuuluvat niiden keksijöille, ja joiden kehitystyötä keksijät voivat halutessaan jatkaa.

Todettakoon että lyhyellä aikataululla yhteisesti suunniteltu työpaja onnistui hyvin ja dronet ovat aiheena ajankohtainen ja herättävät paljon mielenkiintoa. Teeman tiimoilta olisikin mahdollista jatkokehittää laajempi koulutus tai koulutuksia. Yhteistyö ja työnjako järjestäjäorganisaatioiden välillä sujui jouhevasti ja toimi täten menestyksekkäänä kokeiluna KYMIEXACT-toimijaverkoston yhteisesti järjestämästä koulutuksesta.

Kirjoittajat: Melina Maunula ja Minna Jukka