Digivoimaa-hankkeen Spesia-tiimi on esittäytymisvuorossa. Ammattiopisto Spesian tiimi vahvistaa Digivoimaa-hanketta osaamisellaan ja eritysnuorten elämän asiantuntemuksellaan.

Ammattiopisto Spesia on Suomen toiseksi suurin ammatillinen erityisoppilaitos, jolla on toimipisteitä Jyväskylässä, Järvenpäässä, Pieksämäellä ja Turussa. Spesialaisten vankka osaaminen pohjautuu oppimiseen opiskelijoilta, moniammatilliseen otteeseen ja ennen kaikkea luoviin ratkaisuihin!

Spesian projektiryhmään kuuluvat Marika Mäkinen, Maija-Stiina Jaatinen, Jari Luostarinen ja Katri Halttunen.

Marika Mäkinen on erityisopettaja, tohtorikoulutettava ja mielen hyvinvoinnin puolustaja. Hänen missionsa on saada erityistä tukea tarvitsevat nuoret ymmärtämään kuinka hyviä he ovat, sekä tarjota heidän kanssaan työskenteleville työkaluja oppimisen ja arjen mahdollistamiseen.

Marika on mukaansatempaava ja valovoimainen kouluttaja, joka ammentaa faktansa rakkaudesta tieteelliseen tietoon ja esimerkkinsä 20 vuoden työkokemuksesta, jossa armoton realismi ja hillitön onnistumisen riemu kietoutuvat toisiinsa. Marika tarkastelee niin asioita kuin ihmisiä kokonaisvaltaisesti, yhdistäen erityispedagogiikkaan myös hyvinvoinnin näkökulman.

Maija-Stiina Jaatinen on ammatillinen erityisopettaja, kasvatustieteilijä ja kädentaitaja, joka rakastaa luovien menetelmien tarjoamia mahdollisuuksia ihmisen kokonaisvaltaisen kasvamisen tukena. Hän luottaa toimivan kommunikaation ja vuorovaikutuksen tukemiseen ja monipuoliseen ilmaisutaitojen kehittämiseen arjen voimaannuttajana; osallistumista ja osallisuutta ilon ja onnistumisen kokemusten kautta.

Maija-Stiina on huumorintajuinen ja keskusteleva kouluttaja, marinoitunut ammatillisen erityisopetuksen moninaisissa kastikkeissa 15 vuoden ajan. Päivittäisessä työssä on mukana kiinnostus ja uteliaisuus digitaalisten ratkaisujen pedagogista arkea helpottaviin ja opiskelijan oppimista tukeviin ratkaisuihin.

Jari Luostarinen on ohjaaja, joka on työskennellyt erityistä tukea tarvitsevien nuorten kanssa 20-vuotta. Hän on työskennellyt opiskelija-asuntojen asumisenohjaajana ja tällä hetkellä logistiikan ryhmän ohjaajana. Jari on monipuolinen ohjauksen ammattilainen. Hän on ollut tukemassa nuorten itsenäistymistä ja kasvua sekä luonut mahdollisuuksia monipuoliseen vapaa-ajanviettoon.

Jari on positiivinen ja huumorintajuinen laulumies. Kouluttajana Jarille asiakaslähtöisyys on tärkeää. Jaria motivoi omassa työssä opiskelijoiden uusien asioiden oppiminen sekä heidän kokonaisvaltainen tukeminen.

Katri Halttunen toimii kuraattorina. Katri on luova ja sosiaalinen sekä erittäin eläinrakas, maalaisjärjelläkin ajatteleva yhteisöjen kehittämisestä kiinnostunut sosiaali- ja terveysalan ammattilainen. Huikeat idikset ja vauhdikas meno pitävät hänet hyvässä vireessä! Katrin työote on sukupuolisensitiivinen, moninaisuutta ja tasavertaisuutta kunnioittava. Sosiaalinen vahvistaminen, nuorten oma vaikuttaminen ja toimijuus, luonto- ja eläinavusteisuus ovat keskeisiä tapoja työskennellä. Katri ei myöskään kangistu vanhoihin kaavoihin, vaan etsii aina innokkaana uusia tuulia ja haasteita.