Uskalla Yrittää -finaali kokosi Suomen yritteliäimmät nuoret Helsinkiin 19.-20.4.2017. Tapahtumassa kilpailtiin kolmen eri kouluasteen sarjassa: perusasteen, toisen asteen ja korkea-asteen. Mikkelistä mukana oli kaksi joukkuetta Rantakylän yhtenäiskoululta perusasteen sarjassa ja yksi Etelä-Savon ammattiopistolta Esedulta toisen asteen sarjassa. Yhteensä mukana oli huimat 113 NY yritystä!

 

Finaalissa mukana nuoret ovat toteuttaneet tämän lukuvuoden ajan oikealla rahalla toimivia harjoitusyrityksiään NY Vuosi yrittäjänä sekä NY Start Up ohjelmassa osana opintojaan. Suomessa noin 5000 nuorta osallistuu näihin ohjelmiin vuosittain. Etelä-Savossa ohjelmien käyttö on vielä melko vähäistä ja finaaliin osallistuneiden koulujen lisäksi vain Valteri-koulu Mikael perusasteelta rekisteröi yrityksiä tänä vuonna. Kasvunvaraa siis on runsaasti! NY Start Up ohjelma pyritäänkin saamaan käyntiin Xamkissa syksyn 2017 aikana. Myös Mikkelin lukion opettajia oli mukana SHAKE-hankkeen järjestämällä finaalimatkalla Helsingissä tutustumassa ohjelman mahdollisuuksiin.

 

Rantakylän yhtenäiskoulun Lattiasta Kattoon NY ja Vesikakku NY edustivat peruskoulun sarjassa. Lattiasta Kattoon NY sai Fennian Paras Palvelu palkinnon ja Vesikakku NY pääsi finaalin 10 parhaan yrityksen joukkoon. Esedun yritys oli Moniapupalvelu NY. Liiketalouden opettaja Vesa Liukkonen toimii Moniapupalvelu NY:n ohjaavana opettajana ja hänet palkittiin finaalin yhteydessä Etelä-Savon vuoden 2017 NY opettajana ansiokkaan yrittäjyyskasvatustyön johdosta.

 

Lattiasta Kattoon Ny voitti Fennian paras palvelu -palkinnon.
Esedulta finaalissa oli mukana Moniapupalvelu NY.
Vesikakku NY edusti peruskoulujen sarjassa.

Vuoden 2017 Uskalla Yrittää –finaali oli osa virallista Suomi 100 –juhlavuotta. Finaalin palkintogaalassa Finlandia-talolla kuultiin mm. Elinkeinoministeri Mika Lintilän ja Supercellin Ilkka Paanasen terveiset nuorille. Ohjelma oli erittäin laadukasta ja nuorten palaute koko kokemuksesta erittäin hyvää! Kokemusta kuvailtiin mahtavaksi ja sen painuvan mieleen loppuiäksi. Finaalimatka ja koko ohjelma opetti todella paljon. Nuoret olivat kovin innokkaita lähtemään finaaliin uudestaankin ja toivoivat mahdollisuutta osallistua ohjelmaan uudestaan, esimerkiksi jatko-opiskelupaikassaan!

 

Maisa Kantanen

Projektipäällikkö