Haemme nyt osallistujia Kouvolassa elokuu 2018 – joulukuu 2018 välisenä aikana pidettävään koulutukseen. Valintoihin liittyen olemme hakijoihin yhteydessä 30.6.2018 mennessä. Huomioi, että aloitamme hakijoiden valinnat heti kun hakemuksia alkaa saapua, joten ethän jätä hakemuksen lähettämistä viime hetkeen. Hakulomake sulkeutuu 22.6.2018.

 

Hakulomakkeelle pääsee tätä linkkiä klikkaamalla: https://fi.surveymonkey.com/r/citydriverskouvola

Koulutus alkaa keskiviikkona 22.8.2018. Lisätietoja koulutuksen sisällöstä saat nettisivuiltamme www.citydrivers-project.fi Koulutukset ja Aikataulu osioista. Päivitämme toukokuun aikana nettisivuillemme tarkentuneet koulutuspäivät.

Kuka voi hakea?

Koulutukseen voivat hakea luovan alan ammattilaiset. Tarvitset siis tutkinnon tai vähintään kolmen vuoden työkokemuksen luovalta toimialalta:

  • Media-ala sisältäen julkaisutoiminta, musiikki, radio, televisio, kirjat, lehdet, audiovisuaalinen ala, peli- ja ohjelmistoteollisuus.
  • Palvelut sisältäen muotoilu, arkkitehtuuri, muoti, vaatesuunnittelu, mainonta, markkinointiviestintä, luovat metodit työelämässä, kulttuurin hyvinvointituotteet ja sekä liikunta- ja elämyspalvelut​
  • Taide- ja kulttuuriala sisältäen esittävä taide, kuvataide ja muu visuaalinen taide, festivaalit, tapahtumat, galleriat, museot sekä käsi- ja taideteollisuus.

 

Lähde: Sami Peltola, Matias Ollila, Timo Metsä-Tokila (2014) Luovien alojen toimialaraportti, TEM:N JA ELY-KESKUSTEN JULKAISU 7/2014. Linkki julkaisuun.http://www.temtoimialapalvelu.fi/files/2287/Luovat_alat_joulukuu_2014.pdf

 

mitä koulutuksessa tehdään?

Koulutuksessa käydään läpi muun muassa palvelumuotoilun ja yhteiskehittämisen perusteita, käyttäjäymmärryksen keräämisen menetelmiä, tulevaisuuden ennakointia, myyntiä ja markkinointia sekä esiintymisvalmennusta. Koulutukseen kuuluu kurssitehtävä, jota osallistujat ratkovat pienissä ryhmissä. Kurssitehtävät ovat yritysten, organisaatioiden, kaupunkien tai järjestöjen todellisia toimeksiantoja. Kouvolassa toimeksiantoina ovat muun muassa Kuusankosken psykiatrisen sairaalan sisäpihan käyttäjälähtöinen kehittäminen, taitoluistelun SM-kisojen markkinointityökalujen kehittäminen, autokoulun palveluiden uudelleenkonseptointi sekä tilitoimiston digimuutoksen asiakaslähtöinen kehittäminen.

Käytännössä koulutusta järjestetään kahtena päivänä viikossa noin neljän kuukauden ajan. Tämä tarkoittaa noin 22 lähipäivää. Koulutuspaikkoja on kaksi; Xamk Kouvolan kampus Kasarminmäellä sekä Kouvolan ydinkeskustasta löytyvä yhteisöllinen työtila Hub Kouvola Viiraamo. Koulutuksiin on helppo saapua vaikkapa junalla Lappeenrannasta, Lahdesta tai Kotkasta.

Jos haluat kehittää omaa osaamistasi ja kokeilla sen soveltamista muille toimialoille, hae mukaan! Jos haluat palvelumuotoiluosaamista omaan työkalupakkiisi, hae mukaan! Jos kaipaat verkostoja ja uusia yhteistyökumppaneita, hae mukaan. Täältä niitä löytyy.

Lisätietoja: tiina.ikkonen@xamk.fi