Tässä Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hankkeen blogissa kerromme, miten työ jatkuu hankkeen nyt päättyessä, ja mitä kaikkea nettisivuiltamme löytyy – kiitoksia unohtamatta.

 

Luomusta yksi Kaakkois-Suomen menestystekijä – toimeenpanoryhmä jatkaa työtä

Kaakkois-Suomen luomun toimintasuunnitelma julkistettiin hankkeen loppuseminaarissa 16.9.2020. Toimintasuunnitelma linjaa luomun kehittämisen tavoitteet ja toimenpiteet, joilla yhteiseen visioon päästään.

Työn etenemisestä vastaa toimeenpanoryhmä, joka rohkaisee alueen toimijoita käytännön tekoihin. Ryhmä ylläpitää luomualaa kehittäviin tahoihin ja viestii luomualaan liittyvästä toiminnasta.

Toimeenpanoryhmässä on edustettuna useat alueen kehittäjätahot, ja sen koollekutsujana on asiantuntija Marjut Henttonen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta. Ole rohkeasti yhteydessä ja kysy lisää ryhmän toiminnasta!

Suunnitelma löytyy hankkeemme nettisivuilta verkkoversiona, ja painatimme sitä pienen erän kaakkoissuomalaisten käyttöön. Suunnitelma postitetaan tällä viikolla hankkeessa mukana olleille.

Mikäli haluat toimintasuunnitelman painetun version tai tarvitset sitä useamman kappaleen, meillä on varattuna pieni erä lisäpostituksia varten. Laita viestiä Annelle (anne.hytonen@xamk.fi) tai Teijalle (teija.rautiainen@xamk.fi).

  • asiantuntija Marjut Henttonen, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, henttonen@ely-keskus.fi, 0295 027 329

 

Seminaarin puheenvuorot tallenteina nettisivuillamme

Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hankkeen loppuseminaari pidettiin 16.9.2020 aamupäivän webinaarina. Valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen nosti avauspuheessaan esiin, että luomun hyödyt on ymmärrettävä monella tasolla, aina kuluttajien valinnoista päättäjien tukeen asti.

Kaakkois-Suomen luomun toimintasuunnitelman julkistamisen lisäksi kuulimme innostavia puheenvuoroja tuotekehityksen, luomun käytön ensiaskeleiden, yhteistyön ja huippuosaamisen tiimoilta.

Seminaarin tunnelmiin pääsee jälkikäteen nettisivuiltamme löytyvien tallenteiden avulla. Tässä suorat linkit myös puhujakohtaisiin tallenteisiin:

Lähteekö luomu lentoon? Hankkeen loppuseminaari 16.9.2020

 

Kaakkoissuomalaisen luomun tietopankki hankkeen nettisivuilla

Nettisivuiltamme löytyy uunituoreen Kaakkois-Suomen luomun toimintasuunnitelman lisäksi paljon luettavaa.

Sivuille on koottu hankkeen aikana tehdyt tuotokset: luomusiementuotannon fokusryhmän raportti, kuluttajatutkimuksen ja kyselyiden yhteenvedot, työpajojen ja seminaarien materiaalit.

Voit lukea hankkeessa kirjoitetut artikkelit, blogit ja tiedotteet. Sivulla on myös linkkejä luomun tilastoihin ja tutkimuksiin sekä esimerkiksi Pro Luomun luomua esitteleviin infograafeihin.

 

On kiitosten aika…

Puolitoista vuotta on vierähtänyt vauhdilla, ja hankkeemme päättyy syyskuun lopussa. Onkin aika kiittää teitä kaikkia hyvin sujuneesta yhteistyöstä.

Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hankkeessa olemme rakentaneet luomulle kiitorataa kaakkoissuomalaisen luomuosaamisen, asiantuntijuuden ja ennen kaikkea kehittämisinnokkuuden pohjalle.

Loppuseminaarimme avauspuheenvuorossa valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen totesi osuvasti, että luomu on jo lennossa, mutta nyt siihen pitää saada lisää korkeutta ja kiihtyvyyttä.

Toivomme, että Kaakkois-Suomen luomun toimintasuunnitelma ja muut hankkeen materiaalit toimivat inspiraation lähteenä ja apuna alueen luomun kehittämisessä myös tulevaisuudessa.

Lämmin kiitos kaikille mukanaolijoille – ollaan ylpeitä kaakkoissuomalaisesta luomusta!

 

Kuva: (c) Tommi Mattila.