Kuka olet ja mikä on roolisi hankkeessa?

tiina

Olen Tiina Tuovinen ja toimin Tuottava ja tehokas ammattikeittiö -hankkeessa projektipäällikkönä. Projektipäällikön tehtäviini kuuluvat hankkeen kehittämis- ja hallinnointitehtävät. Tuottava ja tehokas ammattikeittiö -hankkeessa on mukava toimia, koska siihen kuuluu paljon ”kentällä oloa” eli kehittämistä ”asian ytimessä”, ammattikeittiöissä. Vastuualueeni kehittämisen osalta on laiteteknologia; sen entistä tehokkaampi käyttäminen ammattikeittiöissä.

Olen lehtorina Mikkelin ammattikorkeakoulussa Matkailu,- ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikössä ja opetan ravitsemispalveluita restonomiopiskelijoille. Koulutukseltani olen maa- ja metsätaloustieteiden maisteri. Sen lisäksi olen suorittanut hotelli-, ravintola- ja suurtalousesimiehen erikoisammattitutkinnon sekä pedagogiset opinnot. Viimeisin koulutukseni on parin vuoden takaa, tradenomi AMK. Pääaineenani yliopisto-opinnoissani oli kodin teknologia, jossa suuntauduin vahvasti ammattikeittiöteknologiaan. Myös sivuaineena opiskelemani ravitsemustiede on ollut  hyvänä pohjana nykyisille työtehtävilleni. Muuta työuraani olen tehnyt erilaisissa ammattikeittiöissä.

 

marja_liisa

Olen Marja-Liisa Laitinen, ystävien kesken Lispe, ja olen työskennellyt Mikkelin ammattikorkeakoululla viimeiset kahdeksan vuotta erilaisissa työhyvinvointia ja työyhteisöjä kehittävissä projekteissa.

Olen koulutukseltani liikuntatieteen maisteri ja fysioterapeutti, joten liikunta ja hyvinvointi ovat erityisesti mielenkiintoni kohteena.

Tässä keittiöhankkeessa tehtäväni on kartoittaa työntekijöiden hyvinvoinnin – ja työhyvinvoinnin tasoa, arvioida ja kehittää ergonomiakysymyksiä laajasti määriteltynä.

 

 

Jos saisit taikasauvan, miltä nämä kohdekeittiöt näyttäisivät huomenaamulla? Taikojesi jälkeen?

Tiina: Valoa – sopivasti työtilaa – viihtyisät asiakastilat – hyvä ilmastointi – työntekijän ulottuvuudet huomioon ottavia laitteita ja kalusteita – erinomaisia lähellä tuotettuja raaka-aineita – palautumisen hyvin mahdollistavat taukotilat ammattikeittiön henkilöstölle…

Marja-Liisa: Keittiön työntekijät tekevät työtään täydellä sydämellä ja ovat jo hankkeen alkuvaiheessa osoittaneet kuinka kehittämismyönteisiä he ovatkaan! Tietenkin toivon, että he kokisivat huomenaamulla töihin mennessään työniloa – onpa mukava tulla töihin! Ja he voisivat hymyssä suin sopia työkavereiden kanssa päivän työjaosta. Erityisesti taikasauvani heilahtaisi siihen suuntaan, että heillä olisi kaikki nykyaikainen digitaalinen viestintäyhteys toisiin keittiöihin ja he voisivat keskustella päivän aikana ja työn lomassa toistensa kanssa – vaikkapa uunien paistolämpötiloista kinkkukiusauksessa. Koska taikasauvani on ehtymätön taioissaan, työntekijät tekevät tästä eteenpäin maan parasta kouluruokaa ja sitä tullaan ihmettelemään kauempaakin!

Mikä on parasta mitä olet kohdannut näiden keittiöammattilaisten kanssa?

Tiina: Keittiöammattilaisten halu tehdä työnsä hyvin ja raskaasta työstä huolimatta heidän intonsa kehittämiseen. Se, että yhdessä, voimme päivän jälkeen todeta, että oli hyvä päivä.

Lispe: Parasta on ollut kohtaaminen ja vuorovaikutus. On tavattoman mielenkiintoista keskustella heidän kanssaan työstä, työn kehittämisestä, yhteistyöstä muiden kanssa ja tietenkin heistä itsestään ihmisinä – millaisia ovat ja mitä odottavat elämältä.