Xlabilla on ollut useina päivinä kova tohina ja näppäimistöt sekä kahvinkeitin käyvät kuumia. Enkä tarkoita vaan kesän ruuhkakuukausia. Töihin voi olla vaikea keskittyä, etenkin jos to-do-listalla on jotain mikä on tärkeää. Xlabilla on kaksi työtilaa sekä avoin aulatila, jossa on mahdollista tehdä töitä oman mielensä mukaan. Joskus sitä kuitenkin kaipasi omaa rauhaa. Edes työtilan oven sulkeminen ei aina poistanut häiriötekijöitä. Mutta sellaista se joskus on!

Me kuitenkin päätettiin testata miten vuodenvaihteen kiireitä voisi helpottaa antamalla mahdollisuus rauhallisempaan työntekoon. Yksi neuvottelutila muuntui Hiljaiseksi tilaksi. Hiljaisessa tilassa on mukava sohva, pieni pöytä, vilttejä sekä muutama joogamattokin. Tarkoituksena tilalla oli luoda mahdollisimman mukava sekä häiriötön paikka, jossa jokainen voi tehdä töitä 15 minuuttia, 30 minuuttia, tunnin tai kaksi tuntia ilman häirintää.

Hiljaisen tilan voi napata käyttöön eripituisiksi hetkiksi15min, 30min, 1h tai 2h

 

Miten systeemi toimii?

Yksinkertaisesti! Jos tila on vapaana, eli ovi on auki, nappaa ’parkkikiekko’ naulasta, käännä kiekko siihen kellonaikaan, jolloin aloitat tauon ja ripusta se oveen. Voit nyt sulkea oven ja keskittyä.

Voit ottaa 15min hermotauon, venytellä ja tehdä taukojumppaa puolisen tuntia tai soittaa puheluita rauhassa. Voit myös piiloutua tekemään rästiin jääneitä tai salaisia juttuja!

 

Hiljaisen tilan hyötyjä

–        vähentää stressiä
–        vähentää häiritseviä ärsykkeitä parantaa työn tehokkuutta
–        parantaa keskittymiskykyä
–        mahdollisuus palautua ja ladata akkuja työpäivän aikana
–        voi lisätä luovuutta ja ongelmanratkaisua

Tule kokeilemaan ja anna meille palautetta kokeilusta!