Vietimme Living Lab -tilan virallisia avajaisia viime viikolla. ”Liviksessä” vieraili kymmeniä nuoria ja ammattilaisia eri organisaatioista. Kivoja kohtaamisia ja keskusteluita. Avajaisissa pääsi testailemaan kehitteillä olevaa nuorten palvekarttaa ja jättämään kommentteja, kokeilemaan VR-laseja sekä tutustumaan Zora-robottiin.

Tilassa on ehtinyt olla jo erilaista toimintaa joulukuusta alkaen. Ensimmäinen tilassa kokoontunut porukka oli nuorten kehittäjäryhmä. Living Lab on yhteiskehittämisen paikka, joka kokoaa yhteen nuoria ja ammattilaisia.

Järjestämme Living Labissa digitaitoihin ja työelämään liittyviä koulutuksia, digikoutsausta sekä erilaisia yhteiskehittämispajoja nuorille ja ammattilaisille. ”Liviksessä” kokoontuu myös nuorten kehittäjäryhmä, joka on yksi NOUSU-hankkeen kokeiluista. Ryhmän toimintaa kehitetään yhdessä nuorten kanssa.

Tila ja toiminta on suunnattu 16–29-vuotiaille sekä ammattilaisille eri organisaatioissa, 2. asteen oppilaitoksissa, yrityksissä ja järjestöissä. Toiminnalla edistetään nuorten ja ammattilaisten dialogia palveluiden kehittämistarpeista.

Nuorilähtöisen Living Lab -toiminnan keskeisenä tavoitteena on tuoda nuorten ääntä ja kokemuksia palveluiden kehittämiseen. Konkreettinen esimerkki tästä on nuorten palvelukartan kehittäminen Kouvolaan. Karttaa kehitetään yhdessä nuorten ja ammattilaisten kanssa.

 

Nousu-hankkeessa kehitetään nuorten palvelukarttaa yhdessä nuorten ja ammattilaisten kanssa. Avajaisissa karttaa pääsi testaamaan kartan ”raakile”-versiota ja jättämään omia kehittämisehdotuksia. Saimme paljon hyviä huomioita kartan kehittämiseen.

Avajaisissa vetonauloina toimivat Zora-robotti ja VR-lasien testaus.
Juvenian tutkimuspäällikkö Jaana Poikolainen hyppäsi virtuaalisen vuoristoradan kyytiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avajaisissa oli myös virtuaalinen nuotiohuone, joka kytkeytyy Kokemusten Talo -hankkeeseen ja Tiina Savallammen opinnäytetyöhön. Näihin voi käydä tutustumassa tarkemmin kahvila Papulaarin alakerrassa helmikuun ajan. Kuvat: Tanja Mäkelä

Lämpimät kiitokset kaikille avajaisissa vierailleille.
Te teitte todellisen juhlapäivän.
Toivottavasti näemme tilassa myös jatkossa.

 

 

Koko Nousu-tiimin puolesta,

 

Tanja Mäkelä
projektipäällikkö, YTM