PeliKlaanin hyvinvointivalmennus päättyi 30.12.2020 yhteiseen päivään Saimaa Stadiumilla Mikkelissä. Päivän aikana toistettiin valmennuksen alussa syyskuun alussa tehdyt fyysiset hyvinvointimittaukset. Samalla pohdittiin valmennuksen vaikutuksia omaan kehoon ja muuhun olemukseen. Valmennus kokonaisuudessaan oli lisännyt kaikkien osallistujien kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Lyhyelläkin ja systemaattisella hyvinvoinnin tukemisella on merkitystä. Se käynnistää ja herättelee muun muassa oman hyvinvoinnin miettimiseen ja ohjaa hyvinvointitavoitteiden asettelua. Tärkeää oli havaita hyvinvoinnin muodostuvan pienistä askelista ja teoista. Yhdessä käyty valmennuksen aikainen pohdinta tuotti myös innostumisen kokemuksia ja viestejä päättäjille ja kehittäjille: yhteisöllinen liikkuminen koetaan mielekkääksi. Tärkeintä ei ole niinkään määrä, vaan se, että pääsee mukaan ja tehdään yhdessä. Meidän olisi hyvä myös muistaa työelämän ja eläkkeen siirtymävaiheessa olevien ihmisten hyvinvointi. Työikäisenä tuetut ja opitut hyvinvointikäytänteet parhaimmillaan ehkäisevät työnteolla päivänsä ja iltansa täyttäneiden ihmisten eläkkeelle siirtymisen tyhjyyden tunnetta.

Päivän päätteeksi heittäydyimme luovaan ajatteluun ja kirjoitimme hyvinvointia kuvaavia sanoja. Sanoista muodostimme niistä yhteisöllisiä runoja dadaismin avulla:

 

Artikkelin pääkuva: Sandro Porto, Pixabay.