Onnistuneet omistajanvaihdokset ovat kuntien elinvoimaisuuden selkäranka. On tärkeää, että vakaat yritykset löytävät toiminnalleen jatkajan. Monisyisessä omistajanvaihdosprosessissa on paljon uutta asiaa yrityksen jatkajalle että yrityksestä luopuvallekin. Opit niin yrityksen ostoon kuin myyntiin on koottu Jatkajakoulu -valmennukseen, joka starttaa Savonlinnassa syyskuussa.

 

Yrityksiä myytävänä!

Omistajanvaihdosten sujuvuus on elintärkeää elinkeinotoiminnan näkökulmasta. Pk-yritykset ovat merkittäviä työllistäjiä ja ne luovat kuntiin kasvua ja palveluita. Suurin osa jatkajaa etsivistä yrityksistä on elinvoimaisia ja vakiintuneita firmoja.

Kuitenkin jatkajaa on usein haastavaa löytää, vaikka yrityksen ostaminen onkin hyvä vaihtoehto yrittäjäksi lähtemiselle. Toimivassa yrityksessä liikeidea on jo testattu ja asiakaskunta olemassa. Näin ei tarvitse lähteä nollasta liikenteeseen, mikä olisi tilanne uutta yritystä perustaessa.

Asia on siis tärkeä. Aiheesta tarvitaan lisää tietoa ja myynnissä olevia yrityksiä ja potentiaalisia ostajia tulee saattaa yhteen. Savonlinnassa syyskuussa starttaava Jatkajakoulu -valmennus tarjoaa omalta osaltaan apua ja tukea aiheesta kiinnostuneille.

Valmennus toivottaa tervetulleeksi kaikki yrityksen ostamisesta ja luopumisesta kiinnostuneet tulemaan oppiin omistajanvaihdosprosessista,

 

kertoo TKI-asiantuntija Elina Pöllänen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta.

 

opintoretkille yrityksiin

Jatkajakoulu -valmennuksen ohjelmassa on omat teemat jatkajille ja luopujille. Maksuttomassa valmennuksessa käydään läpi omistajanvaihdosprosessin etenemistä, rahoitusta, yrityksen hinnoittelua sekä valmistautumista yrittäjyyteen ja yrityksestä luopumiseen. Tutustu tarkempaan ohjelmaan ja valmennusiltojen teemoihin täältä.

Kouluttajina valmennuksessa toimivat kokeneet asiantuntijat, jotka tuntevat yrityksen perustamiseen ja yrityskauppoihin liittyvät vaiheet.

Kahta osallistujaryhmää tuodaan myös yhteen. Vierailut omistajanvaihdokseen tehneisiin paikallisiin yrityksiin antavat tärkeätä näkökulmaa molemmille osapuolille. Yrityksen ostamisesta kiinnostuneet ja myymistä harkitsevat voivat oppia myös toistensa tilanteesta, joten törmäyttäminen on tärkeää.

Valmennuksen ensimmäinen kerta järjestetään omistajanvaihdoksen tehneessä ravintola Kansakoulussa ja illassa oman tarinansa kertomassa on myös KuntoGym. Viimeisellä kerralla vierailtava yritys ilmoitetaan myöhemmin. Muut valmennukset järjestetään Xamkin Savonniemen kampuksella ja tilaisuuksin voi osallistua myös etäyhteydellä.

 

Elina Pöllänen

Kirjoittaja on Yrittäjyyden Kolmas Aalto -hankkeen asiantuntija

 

LISÄTIETOJA:

elina.pollanen@xamk.fi
p. 040 144 7150

 

Valmennus on osa Yrittäjyyden Kolmas Aalto -hanketta, joka saa Etelä-Savon ELY-keskuksen kautta Euroopan sosiaalirahaston osarahoitusta. Valmennus toteutetaan yhteistyössä Rebuild Business -hankkeen kanssa, jota rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahaston tuella, sekä Samiedun kanssa.