Pelialalle pääsee pienellä panostuksella, vinkkaa yksi Metatavun perustajista ja Jamien toteuttajista Heikki Kurhinen. Tiettävästi tämä on ensimmäinen kerta, kun Mikkelissä järjestetään Game Jameja julkisesti, kertoo Kurhinen. Game Jam on tapahtuma, jossa kehitetään ja suunnitellaan pelejä nopealla aikataululla. Kaikki peleistä ja pelaamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita lauantaina 9,12. Olkkarissa järjestettäviin jameihin, joissa voi tietokonepelien lisäksi perehtyä rooli- tai lautapeleihin. Workshopeissa perehdytään mm. pelitarinoihin ja pelimusiikkiin sekä omalla laitteella hyödynnettäviin pelinkehitysohjelmistoihin. Kynnys jameihin osallistumiseen on matala, et tarvitse valmista tiimiä tai koodausosaamista. Riittää, että on 15-30 –vuotias ja on intoa pelien kehittämiseen suunnitteluun ja pelaamiseen, ruoka ja tarjoilutkin tulevat talon puolesta. Toki mukaan saa tulla oman tiiminkin kanssa ja omaksi laitteeksi riittää, vaikka älypuhelin.

Lähtökohtana Job Game Jameissa on yhdessä tekemisen ja kokeilemisen kehittämisen ja pelaamisen rinnalla nuorten innostaminen ja työllistäminen, toteaa Game On –hankkeen projektipäällikkö Niko Arola. Tästä syystä eri workshoppien vetäjät ovat pääosin yrittäjätaustaisia ja mukana on innostavia uratarinoita pelialalta.

Laajan yhteistyöverkoston toiveena on, että Job Game Jam olisi eri pelitoimijoiden kohtaamispaikka, sillä koskaan ei tiedä, mitä mielenkiintoista Game Jameihin osallistuvat keksivät jatkossa. Mukana suunnittelussa ja toteutuksessa olevat tahot ovat valmiita tukemaan peleihin liittyviä kokeiluja, kehittämistä ja yrittämistä jatkossakin. Job Game Jam toteutetaan osana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Pienyrityskeskuksen Game On –Nuorten työllistämistä uudenlaisista digitaalisista kokeiluista –hanketta, joka saa rahoitusta Euroopan unionin sosiaalirahastosta ELY-keskuksen kautta. Game Jameja ovat toteuttamassa myös Ohjaamo Olkkari, Digillä duuniin –hanke sekä Hacklab Mikkeli Ry.

Job Game Jam -tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/383021065460025/
Lisätiedot ja ilmoittautumiset tilaisuuteen www.jgj.fi.

Teksti: Niko Arola