Xlab Kotka –tilaan on saatu yhteiskäyttöön kolme Mikkelin kampusjopoa. Jopoja voi varata siirtymisiin tapaamisesta toiseen.

Xlabin henkilökunta testasi yhdessä, miten kestävä liikkuminen sopii työpäivään. Jopot ajettiin Kotkan nykyiseltä kampukselta Xlabille maisemareittiä. Kesällä pyörällä liikkuminen on virkistävää työpäivän aikana, taukoliikuntaa parhaimmillaan! Kotkassa on uuden pyöräilyreittikartan avulla entistä helpompi liikkua polkupyörällä.

Xlabin tiimi lähti myös kokeilumielessä testaamaan pyörillä millaista näkyvyyttä ammattikorkeakoulu saa, kun jopot kiertävät vanhalta kampukselta uudelle. Jopot ja polkijat keräsivät hieman somenäkyvyyttä, mutta sitäkin enemmän hilpeyttä tiimin kesken. Rennompi tekeminen työpäivän aikana piristää kummasti.

 

Xlabilla on tehty myös muuta kestävää kehitystä edistävää. Roskien lajittelua on pyritty helpottamaan ja samalla testaamaan lajittelua kiireisessä tapahtumatilassa. Kertakäyttökuppien käyttöä pyritään välttämään, joten tiloihin on jo alusta alkaen hankittu kuppeja, laseja ja lautasia kierrätettynä. Myös tilaa somistavat tyynyt ovat kierrätysmateriaaleista, Goodwill-myymälöissä myytävät Arvo –tyynyt tuovat tilohin kotoisaa fiilistä.

Lähes kaikki kalusteet ovat myös kertaalleen käytettyjä. Kalusteita on kierrätetty ammattikorkeakoulun edellistä pisteistä sekä esimerkiksi Cursorin Hub Datariinasta tuotiin sähköpöytiä uusiokäyttöön. Kotkan energian pop-up Energiastopilla käyttämä palvelutiski muuntui tarjoilitiskiksi pienen tuunauksen avulla.

 

 

Olethan yhteydessä Xlabin tiimiin, jos sinulla on kysyttävää tiloista tai jopoista!

Ps. Kesällä tilat auki normaalisti. Varmista toki aukioloajat ja tilavaraukset, jos et ole varma tilan käytöstä.