Hankeyrityksemme Kaidan Kiho on kolmantena eteläsavolaisena matkailuyrityksenä saanut Green Key -sertifikaatin. Sertifikaatin kautta työ vastuullisuuden eteen tulee asiakkaille entistä näkyvämmäksi ja tuottaa näin yritykselle kilpailuetua. Kohti vastuullista matkailua -hankkeen myötä yrityksessä on viime vuosina panostettu erityisesti hiilijalanjäljen laskemiseen ja vastuullisuudesta kertomiseen siten, että näkökulmana on hyöty asiakkaalle.

 

 

– Ekologisuus on ollut jo pitkään toiminnan ytimessä Kaidan Kiho Villoissa ja Tuukkalan Tilan B&B:ssä. Green Key vaatima ympäristötyön taso toteutui heillä erinomaisesti ja ylittyi monelta osin. Green Key -sertifioituna kohteena Kaidan Kiho on mukana maailmanlaajuisesti lähes 3000 kohteen kanssa edistämässä näkyvästi ja tunnistettavasti kestävää matkailua. Green Key tuo työhön selkeän seurattavuuden ja nostaa sen entistä selkeämmin myös asiakkaan nähtäväksi Suomessa ja kansainvälisesti, kertoo ohjelmajohtaja Marketta Viljasaari Green Key -ohjelmasta.

Leena ja Esko Valkonen halusivat Green Key -sertifikaatin, sillä kansainvälisesti tunnettuna merkkinä se tuo uskottavuutta yrityksen profiloitumiseen ”ekologisen luksukseen” ja antaa vahvaa tukea työhön vastuullisuuden kehittämiseksi edelleen.

Vallitsevan mielikuvan mukaan ekologisuus ehkä yhdistetään  alkeellisiin, vailla mukavuuksia olevaan majoitukseen, jossa on kantovesi ja ulkohuussi. Tämä mielikuva mielessämme ryhdyimme suunnittelemaan huviloitamme. Kaidan Kihon huviloissa vieras voi nauttia hyvällä omallatunnolla  kaikista nykyajan mukavuuksista, sillä elokogisuus on huomioitu jo huviloitten suunnitteluvaiheessa. Mukavuustaso on jopa viety  korkeammalle tasolle kuin perinteisillä mökeillä. Osassa huvioitamme on mm. huonekohtaiset kylpyhuoneet. Green Key sertifioinnin myötä uskomme saavamme vieraita jotka arvostavat ekologisia ratkaisuja ja haluavat varmistua, että toiminta todella on  sitä mitä luvataan eikä pelkkää mielikuvien luomista. Uskomme olevamme oikealla tiellä, sillä tulevaisuudella on vain yksi  oikea suunta: kestävä kehitys.

 

 

Green Key -ympäristösertifioituja matkailutoimijoita on Suomessa nyt jo lähes 80. Maailmanlaajuisesti Green Key toimii 58 eri maassa ja sertifikaatin on saanut yli 2 900 kohdetta. Etelä-Savossa Green Key -sertifikaatin ovat aiemmin saaneet Lossiranta Lodge Savonlinnassa ja Savonlinnan ja Mikkelin Sokos-hotellit. Green Key -sertifioidun kohteen tulee täyttää kaikki Green Key -ympäristökriteerien pakolliset kohdat sekä raportoida vuosittain ympäristötyöstään.

 

Eeva Koivula

Projektipäällikkö

Kohti vastuullista matkailua -hanke