Kasvu Open on kansallinen kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtäävien yritysten sparrausohjelma. Sparraus on yrityksille maksutonta yrityksen toimialasta, koosta tai liikevaihdosta riippumatta. Se on suunnattu niin startupeille kuin jo toimiville yrityksille.

Etelä-Savosta Kasvu Open -tiimissä on mukana tiivis yrittäjyystoimijoiden joukko. Mukana ovat Miksei Mikkeli, Mikkelin yliopistokeskus, Etelä-Savon kauppakamari, Xamkin Pienyrityskeskus, Etelä-Savon yrittäjät, Pieksämäen elinkeinotoimi ja Juvan elinkeinotoimi. Lisäksi valtakunnalliset toimijat vaikuttavat ja tukevat myös Etelä-Savon riveissä.

Etelä-Savon kiitoradalle haki mukaan 38 hienoa yritystä. Kasvu Openiin on vain 15 paikkaa, joten tuomaristo, joka muodostuu yrittäjyystoimijoiden joukosta, joutui tekemään tiukkaa karsintaa.

Etelä-Savon ensimmäinen kasvupajapäivä toteutettiin 15.3. ja päivässä julkistettiin Kasvu Open -sparraukseen mukaan pääsevät yritykset.

Mukaan kiitoradalle valittiin:
Observis, OiOi, Punkaharjun Puutaito, Green Trail, Vesihuoltotekniikka Kotilainen, Oy SWM –wood Ltd, Esmarin Composites, Metsä-Kiesit, SkyGuide, Matkailutila Naaranlahti, Noppa Clean, Kimutec, Mikvet, MikkeliSiivotaan ja Metatavu.
Onnittelemme mukaan valittuja yrityksiä!

Teksti ja kuvat: Anne Gustafsson-Pesonen, Pienyrityskeskus, tuomariston puheenjohtaja