’’Hei, ootko kuullut siitä uudesta hankkeesta?’’

 

Näin huikkasi mulle Kannuksen asuntolaohjaaja Tommi Lapinjoki viime tammikuun kirpeänä perjantaiaamuna. Vastasin että en ja heti töistä päästyäni etsin tämän kyseisen työpaikkailmoituksen käsiini. Meidän Kannuksen toimipaikkaan haettiin koulumummoa, joka voisi kuunnella nuoria ja olla heille tukena ja läsnä erilaisissa elämäntilanteissa.

 

Viikonlopun pyörittelin asiaa päässäni ja aloin naputtelemaan hakemusta sisään, vaikkakin sen laitoin eteenpäin vasta tovin kuluttua. Sain kutsun haastatteluun ja taisi se aika hyvin mennä, kun sain paikan ja näin ollen aloitin uuden työn vanhan työni ohella maaliskuun alussa, hiihtoloman jälkeen. Näin lähti liikkeelle koulumummo-toiminta, joka jokseenkin on siirtynyt nimitykseen isosisko ikäni puolesta – 20-vuotias harvemmin on jo mummo.

 

Hankkeeseen haettiin siis henkilöä, joka voisi omalla toiminnallaan edistää nuorten hyvinvointia ja itsenäistymistä, koska jokainen kotoa pois muuttanut tietää alun olevan täynnä erilaisia tunteita. Mietitäänpä vielä tilanne, jossa muutat asuntolaan täysin tuntemattomien kanssa asumaan – aika iso muutos, jonka vuoksi on hyvä olla joku, jolle purkaa ajatuksia ja fiiliksiä.

 

Oonan Olkkari sijaitsee Pehtoorilla eli vapaa-ajan tiloissa, jossa on jo entuudestaan muun muassa biljardipöytä, bändikämppä ja TV-huone. Olkkari on se mun toiminnan pääpaikka, vaikka paljon kierränkin opiskelijoiden luona asuntoloissa. Me ollaan pyritty kuuntelemaan ja toteuttamaan nuorten toiveita vapaa-ajan suhteen ja tällä hetkellä meillä pyörii viikoittain salivuoro, rassauskerho sekä keskiviikon vaihtuva ohjelma – leffailtoja, tietovisaa, lautapelien pelailua, rullaluistelua, paintballia ja kaikkea muuta!

 

Tämän kaiken ohella me myös paljon istutaan nuorten kanssa alas ja puhutaan asioista maan ja taivaan välillä, juodaan kahvia ja rauhoitutaan hetkeksi kaiken kiireen keskellä.

Jos mietimme, ketkä ovat vaikuttajia yhteiskunnassa 10, 20 ja 30 vuoden päästä, niin päädymme kaikki vastaukseen; tämän päivän nuoret. Meidän aikuisten tehtävä on rohkaista ja auttaa jokaista nuorta olemaan oma itsensä, tavoittelemaan unelmia ja saavuttamaan ne!

 

Jos miettii pelkäiskö vai uskaltaisko, niin kannattaa uskaltaa.♥️

 

Iloisin terveisin, Oona Kallio – Kpedun varmasti nuorin mummo 😌

 

Kuvat: Oona Kallio