Poikkeuksellisen kevään jälkeen päästään pian nauttimaan odotetuista kesälomista. Hanketiimimme toteutti keväällä verkkokokeiluja ja edisti mentorointimallin kehittämistä yhteistyökumppaneidemme kanssa kotitoimistoilta käsin. Kevään kokeiluita, muun muassa Kaupunkilyhäristä, avataan myöhemmin omissa julkaisuissaan. Tästä blogitekstistä voit lukea ajankohtaista kesästämme sekä tulevan syksyn suunnitelmista.

 

TIIMIMME ON TAVOITETTAVISSA MYÖS KESÄLLÄ

Tiimiimme saa kätevästi yhteyden verkkosivujemme kautta: https://www.xamk.fi/mentoring/ Löydät sivujemme yläosasta palkit ”Hae mentoria” ja ”Hae mentoriksi”, joita klikkaamalla pääset yhteydenottolomakkeelle. Voit aina myös ottaa suoraan yhteyttä sähköpostitse tiimiläisiimme, olipa asiasi mikä tahansa mentorointiin liittyvä. Yhteystietomme löydät myös verkkosivuilta. Huomioithan, että lomailemme hieman eri aikoihin pitkin kesää, joten olethan akuuteissa asioissa yhteydessä Janiin: jani.lehtinen@xamk.fi.

Päivystyksemme Discordissa huilaa heinäkuussa ja palaamme linjoille elokuun puolivälistä alkaen (viikko 34). Ota seurantaan myös somekanavamme, jonne päivitämme ajankohtaisia asioita: Instagramissa @mentorit_xamk ja Facebookissa Mentoring NEETs – nuorten mentorointihanke.

SYKSYLLÄ IDEOIDAAN YHDESSÄ AMMATTILAISTEN, NUORTEN JA MENTOREIDEN KANSSA

Järjestämme elo-syyskuussa nuorten parissa toimiville ammattilaisille verkkotyöpajat, joissa ideoidaan ja kehitetään mentorointimalleja. Työpajoihin on kutsuttu ammattilaisia muun muassa kuntien nuorisotyöstä ja yhdistyksistä sekä muista nuorisohankkeista Kymenlaaksossa. Lisäksi kutsumme mukaan nuoria ja mentoreita kehittämään yhteistä palvelua. Työpajat järjestetään Teams-alustalla napakoina aamukahvitilaisuuksina. Toivommekin, että työpajojen keston ja verkkototeutuksen myötä mahdollisimman moni mukaan kutsuttu pääsisi osallistumaan prosessiin. Tavoitteenammehan on kehittää sekä nuorten, ammattilaisten että mentoreiden näkökulmista oikea-aikaista, toimivaa ja tarpeellista palvelua. Siksi on tärkeää, että sen suunnitteluun osallistuu palvelun eri käyttäjät.

Tutustu tarkemmin työpajasarjan ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan:

Aikataulu ja sisällöt:

Ti 25.8. klo 8:45–10 | Mikä Mentoring NEETs -hanke? Hankkeen tavoitteet, tehdyt kokeilut

sekä ideointityöpajan tavoitteet. Keskustellaan alueen nuorten tarpeista ja pohditaan mihin

ja kenelle mentorointipalvelu sopii sekä millaisia hyötyjä palvelusta voisi olla eri toimijoille.

Ti 1.9. klo 8:45–10 | Ideointi. Jatketaan työskentelyä 1. työpajan perusteella kohti konkreettisempia

tavoitteita ja toteutuksia. Pohditaan missä vaiheessa kunkin toimijan palveluissa

mentoroinnista olisi hyötyä sekä minkälaisia mentorointipalvelu kokeiluja olisi mahdollista

tehdä. Työpajaan kutsutaan myös nuoria ja hankkeen vapaaehtoisia mentoreita.

To 10.9. klo 8:45–10 | Kokeilut käytäntöön. Suunnitellaan käytännön kokeilut: eri toimijoiden

organisaatioiden toimenpiteet mentorointipalvelun kehittämiseksi jokaisen toimijan

tarpeita vastaavaksi. Sovitaan käytännön toimenpiteiden toteutus ja seuranta. Hanke tukee

kaikkien kokeilujen toteuttamista.

Toivomme sitovia ilmoittautumisia 14.8.2020 mennessä. Ilmoittaudu mukaan: https://webropol.com/s/ideointityopajat

Välitäthän viestiä eteenpäin kollegoillesi, mikäli koet, että heidän olisi myös tärkeää osallistua työpajakokonaisuuteen.

LAITA KALENTERIIN SYMBIOOSI-SEMINAARI

Lasten ja nuorten parissa toimivat asiantuntijat sekä nuoret kutsutaan Symbioosi-seminaariin tunnelmalliselle Kouvolan Teatterin Klubille kuulemaan puheenvuoroja muun muassa nuorisohankkeista ja kulttuurihyvinvoinnista sekä seuraamaan nuorten esityksiä ja paneelikeskustelua. Symbioosi järjestetään 7.10.2020 livenä.

Symbioosi – Tietoa, sotea ja kulttuuria –seminaaria ovat järjestämässä TELL me about it ja Mentoring NEETs –hankkeet. Mentorointihankkeemme tiimi astelee lavalle muun muassa avaamaan tähänastisia kokeiluja ja kokemuksia mentorointimallin kehittämisen polulta. Lisäksi kokemuksiaan avaavat muut nuorten parissa toimivat hankkeet. Ohjelmaa on osittain myös englanniksi. Ohjelma täydentyy muun muassa panelistien osalta vielä myöhemmin. Voit kurkata jo sovitun ohjelman ja ilmoittautua täältä: https://www.xamk.fi/tapahtumat/symbioosi-tietoa-sotea-ja-kulttuuria/

Näiden tapahtumien lisäksi syksylle on suunnitteilla myös Tulevaisuuteni tarina mentorointiryhmän verkkototeutus kotkalaisille nuorille sekä uusia kokeiluja Kaupunkilyhäri-toteutukseen. Mutta nyt,

AURINKOISTA JA RENTOUTTAVAA KESÄÄ!