Kokosimme jälleen oivia vinkkejä verkostoitumiseen ja tiedonjanon sammuttamiseen. Lisäksi tarjolla on digiapua, linkit Lappeenrannan kaupungin hankintailmoituksiin sekä tietoa luomun toimintasuunnitelmatyöstä ja hankkeemme loppuseminaarista.

 

Nostetaan luomu esiin – tule verkostoitumaan maaseudun ruokapalveluyritysten kanssa!

Nyt on loistava mahdollisuus esitellä omia luomutuotteita ja omaa yritystä maaseudun ruokapalveluyrityksille! Ruokahävikki kuriin Kaakkois-Suomessa -hankkeen kick off -tilaisuudet järjestetään Kouvolassa 4.8.2020 ja Lappeenrannassa 5.8.2020.

Jos et itse pääse paikalle, Ruokahävikki kuriin -hankkeen väki tarjoaa apua ja järjestää esimerkiksi maistatuksia. Tämän vuoksi pyydämme ilmoittautumiset kesäkuun loppuun mennessä sähköpostitse (anne.hytonen@xamk.fi). Kerro samalla, tuletko paikalle itse vai hankimmeko apua esittelyyn. Viestiä saa välittää eteenpäin luomu- ja lähiruokatuottajille 🙂

 

Pellonpiennarpäivä Tyynelän tilalla 23.7. klo 14

Tyynelän tilan isännän Juuso Joonan pellonpiennarpäivät ovat jo maankuuluja. Tilalla viljellään vilja-, palko- ja öljykasveja siemeniksi sekä ruuaksi ekologisin viljelymenetelmin.

Pellonpiennarpäivässä pääset tutustumaan tilan toimintaan ja kuuntelemaan mielenkiintoisia alustuksia. Tilaisuus on oiva mahdollisuus keskustella ja verkostoitua muiden viljelijöiden kanssa. Tätä ei kannata missata!

Tilaisuuden ohjelma päivittyy lähiaikoina hankkeen nettisivulle. Suora linkki tapahtumaan:

 

Digiriihi-hankkeesta apua digipulmiin!

Oletko pohtinut, miten verkkopalveluita voisi hyödyntää liiketoiminnassa – vai kaipaatko yleiskatsausta, mitä palveluja on ja miten ne toimivat?

Kutsu Digiriihi-hankkeen alustatalousagentti etäkylään, ja saat täsmäapua ilman ennakkopaineita. Näin homma etenee: ota ensin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse ja sovi etätapaamisaika, tämän jälkeen katsotte yhdessä lähtötilanteen ja tarpeet. Agentti laatii toimintasuunnitelman, esittelee ratkaisuvaihtoehtoja ja auttaa alkuun.

  • Etelä-Karjalan agentti: Minna Tynkkynen, minna.tynkkynen@lab.fi, 050 440 7343
  • Kymenlaakson agentti: Enni Jaatinen, enni.jaatinen@xamk.fi, 044 702 8776

Digiriihi-hanketta toteuttavat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja LAB-ammattikorkeakoulu, ja sitä rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus Euroopan unionin maaseuturahastosta.

 

Tarjoa rohkeasti luomu- ja lähiruokatuotteita julkisiin hankintoihin

Seuraa oman alueesi kilpailutuksia ja ole rohkeasti yhteydessä hankintaa tekeviin – keskustelemalla löytyy hyviä mahdollisuuksia esimerkiksi osatarjouksiin.

Esimerkiksi Lappeenrannan kaupungin hankintapalvelut kilpailuttaa elintarvikehankinnat maakunnallisena yhteishankintana. Tarjouspyynnöt löytyvät julkisten hankintojen ilmoituskanavasta Hilmasta seuraavasti (muista tarkistaa myös tarjousten jättöaika, ne vaihtelevat tuoteryhmittäin):

Lisätietoa ja apua tarjousten jättämiseen saa Wirma yrityspalvelujen Anni Peltolalta, anni.peltola@lappeenranta.fi, 040 835 0036

 

Luomun toimintasuunnitelman linjat selvillä – hankkeen loppuseminaari 9.9.2020

Kehittäjäryhmien työn ja Delphi-tutkimuksen pohjalta luonnosteltuja luomun toimintasuunnitelman linjauksia esiteltiin Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson luomun kehittäjäryhmille ja eDelphi-panelisteille toukokuun lopussa.

Pääset kurkkaamaan linjauksia ja eDelphi-kyselyn tuloksia hankkeen nettisivuilta tai oheisista linkeistä – otamme kommentteja ja näkemyksiä mielellämme vastaan!

Laita kalenteriisi jo hankkeemme loppuseminaari, joka pidetään keskiviikkona 9.9.2020. Tarkka kellonaika, toteutustapa ja paikka selviävät myöhemmin, ja tiedotamme niistä viimeistään elokuun alussa. Ole siis kuulolla :)!

 

Lennätetään luomua yhdessä – ja pysytään terveinä :)!

Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hanketiimi:

  • Anne Hytönen, anne.hytonen@xamk.fi, 040 527 8307
  • Aura Lamminparras, aura.lamminparras@proluomu.fi, 040 556 8097
  • Marja-Riitta Kottila, marja-riitta.kottila@proluomu.fi, 040 581 9252
  • Minna Ala-Kyyny, minna.ala-kyyny@proluomu.fi, 040 120 7477
  • Teija Rautiainen, teija.rautiainen@xamk.fi, 0400 872 759

 

Kuva: (c) maaseutuverkosto, kuvaaja Heli Sorjonen