Yhessä!-hankkeen koulujeesarit mukana Mikkelin lukiolaisten teatterikurssilla käynnistämässä yhteisöllistä oppilaitosnuorisotyötä

Koulujeesarit ovat päässeet vaihteleviin ja monipuolisiin tehtäviin Mikkelin lukiossa. Oppilaitosnuorisotyöntekijät osallistuvat ilmaisutaidon kurssille opettajaa avustavina ryhmänohjaajina. Ilmaisutaidon ryhmä toteuttaa kehitysvammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville teatteriesityksen joulu-tammikuun aikana. Kurssi päättyy koulujeesareiden suunnittelemaan ja toteuttamaan tilaisuuteen 1.2.2019.

Jeesarit ryhmänohjaajina Mikkelin lukion kurssilla

Koulujeesarit ohjaavat ilmaisutaidon ryhmäläisille ryhmäyttämisharjoituksia, ja käyvät lukiolaisryhmän kanssa kiertämässä esityspaikoissa. Vammaisille räätälöityä teatterikappaletta nähdään tammikuun aikana Toimintakeskus Kipinässä, Kalevankaan koulun Taiturit-luokissa ja Chillaillaan-hankkeen erityisnuorten klubitalolla.

Miltä vammaisuus tuntuu?

Ilmaisutaidon ryhmän ohjaaminen aloitettiin vammaisinfolla 4.12.2018. Infotilaisuudessa keskusteltiin seikoista, joita on huomiotava, kun yleisönä on kehitysvammaisia. Lopuksi lukiolaiset kokeilivat ryhmäharjoituksessa, miltä tuntuu olla vammainentu. Kokemuksista virisi hieno, reflektoiva keskustelu. Hyvinä kehitysvammaisen kohtaamisen tapoina pidettiin esimerkiksi kehitysvammaisen pyytämistä mukaan porukkaan ja vammaisen kohtaamista yksilönä.

Touhussa mukana Jeesarit, yhteisöpedagogiopiskelijat Linda Härkönen ja Essi Kervinen sekä tki-asiantuntija Sanna-Mari Pöyry

Kirjoita kommentti

*