Mitä sinulle kuuluu? Kaiken kohtaamisen perusta on ihmisten välinen luottamus ja hyväksyntä. Kokonaisvaltainen läsnäolo viestii siitä, että toinen on sinulle tärkeä. Katse, kehon asento, sopiva etäisyys, tässä olen sinua varten. Pysähdytään yhdessä sinun asiasi äärelle.

Koulutusasiantuntija Marita Karvinen Seta ry:stä tarkastelee kohtaamista sukupuolisensitiivisestä näkökulmasta verkkoluennossaan. Hän on kirjoittanut sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta oppaan opettajille, ”Opitaan yhdessä”. Marita on jo vuosia perehtynyt sateenkaariteemoihin ja julkaissut niistä monia artikkeleita Hän on myös työskennellyt kauan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Marita kertoo, mitä se sukupuolisensitiivinen kohtaaminen oikein tarkoittaa, mitä on tasa-arvoinen ja yhdenvertainen kohtelu. Kuinka voin kunnioittavasti viestiä, puhutella ja lähestyä yksilöitä. Miksi on hyvä tiedostaa omia arvojaan, asenteitaan ja normejaan. Miten ohjaan parhaiten, kun ohjaan opiskelijaa sukupuolisensitiivisesti opintojen aikana.

Tule kuulolle, kysymään ja kommentoimaan. Pääset koulutukseen suoraan tästä linkistä: ksao.fi/ruuti08122020