Mikkelin Susiniemen leirikeskukseen kokoontui 10-11.4.2019 reilu 40 uutta Esedun tutoria niin Mikkelin kuin Pieksämäen kampuksilta. Luvassa oli tiivis kahden päivän paketti tutorin perustehtävistä ja toiminnan markkinoinnista eri menetelmin. Keskiviikkona keskityttiin kuvailemaan omaa alaa sekä kuultiin aiempien tutoreiden kokemuksia. Porukka oli aktiivista ja innostunutta ja he tekivät hienoa työtä molempina päivinä, vaikka yöllä ei ihan kaikille uni maistunutkaan. Illalla kisattiin vielä perinteikäs tutorien kuusiottelu monipuolisten lajien parissa.

 

 

Torstaiaamuna Mikkelin teatterin teatterikuraattori Jimmy Asikainen opetti esiintymisen saloja tutoreille. Jimmyn kanssa puhuttiin jännittämisestä, tilan haltuunotosta ja oman kehonkielen vaikutuksesta esiintyessä. Lopuksi purettiin vielä eiliset oman alan esittelyt ja koko leirin fiilikset.

 

 

Moni tutor kuvaili lähteneensä tutor-toimintaan mukaan opettajan kehoittamana tai koska kaveritkin olivat leirillä mukana. Tutorina toimiminen vaatii avointa luonnetta ja rohkeutta hypätä mukaan uusiin tilanteisiin ennakkoluulottomasti, ja sitä tästä porukasta löytyi aimo annos.

 

 

Piritta Malkavaara

Projektiasiantuntija

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu

Kirjoita kommentti

*