Kaikki suuri alkaa pienestä – ajatuksista ja paperilta.

Hyppää kyytiin! Kymenlaakso odottaa…

 

Syksyllä 2018 käynnistyneessä Kymenlaakso Startup Ecosystem -hankkeessa luotiin ensimmäisen syksyn aikana pohjaa hankkeen eteenpäin viemiselle. ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” – sanonnan paikkaansapitävyys on käväissyt mielessäni useamman kerran. Mutta ehkä suunnittelu joskus vie aikaa itse toteuttamiselta ja siltä haluaisin projektipäällikkönä välttyä. Haluaisin suunnittelun, byrokratian ja puuhastelun sijasta käyttää aikaa oikeisiin asioihin, ihmisiin ja eri toten verkostoihin. Siitä tässä hankkeessa on pohjimmiltaan kysymys: ihmisistä ja yhteyksistä.

Tämä on kehittämismatka – ei mikään valmismatka tai pikkusievä pakettimatka.

 

Tavoitteenani on tässä blogissa kuvata matkaamme Kymenlaakson startupekosysteemin parissa mahdollisimman todenmukaisesti. Aina kaikki ei suju kuin Strömsössä – eikä niin kuin projektisuunnitelmissa alun alkujaan on kirjoitettu. Meidän hankkeemme kohtasi syksyn 2018 aikana haasteita, mutta niiden myötä kuitenkin vahvistui ajatus siitä, että tärkeintä aina ja kaikessa ovat ihmiset ja miten hyvin he voivat. Hankkeemme kautta voimme olla välillisesti luomassa seudullemme hyvinvointia, intoa mennä eteenpäin ja yrittää. Haluamme vaalia uskoa tulevaisuuteen. Kymenlaaksossa ja kymenlaaksolaisissahan on potentiaalia vaikka mihin!

Seuraa siis matkaamme syvälle Kymenlaakson startupekosysteemin ytimeen! KSE blogissa tullaan kertomaan hankkeeseen liittyvistä tapahtumista, tunnoista, ideoista, kokeiluista, kohtaamisista ja niistä kuuluisista toimenpiteistä, joista hankkeissa pohjimmiltaan on kyse.

Projektipäällikkö, lehtori Kirsi Rouhiainen kuittaa ja kehottaa kiinnittämään turvavyöt…

Kirjoita kommentti

*