Ruokamatkailu, autenttisuus ja paikallisuus ovat maailmalla kasvavia trendejä, joita hyödyntämällä alueellamme on mahdollisuus kasvaa vastuullisesti ja pitkäjänteisesti omia arvojamme kunnioittaen.

Tästä kasvusta hyötyy koko arvoketju aina tuottajasta vähittäiskauppoihin ja matkailusektorin yrityksiin. Mitä voisimme tehdä, jotta Kymenlaakson ruokamatkailun imago ja koko ruokamatkailu kasvaisivat ja kehittyisivät?

Kymenlaakson ruokamatkailun työpajassa kuullaan ruokamatkailun uusimmista trendeistä. Työpajassa voi myös kertoa, millaisiin asioihin Kymenlaakson ruokamatkailussa tulisi panostaa ja miten asiassa tulisi edetä – ideoimme konkreettisia toimia, joilla pääsemme eteenpäin!

Päivän teemaan johdattaa vankka matkailualan ammattilainen, toimitusjohtaja ja tuottaja Laura Pulkkinen porvoolaisesta Smaku Events Oy:sta. Laura on myös tapahtumatuotannon kouluttaja ja matkailuverkostoyhdistyksen koordinaattori.

Smaku on paikallisuuteen perustuva ruokamatkailukonsepti, jossa paikalliset ravintolat ja kahvilat esittelevät tuotteitaan maisteluannoksina. Tapahtuma huipentuu yhteiseen ruokajuhlaan. Smaku-brändin ympärille kehitetään myös ympärivuotisia ruokamatkailutuotteita, jotka tukevat alueellisten yritysten ja kaupunkien matkailutoimialaa hiljaisempina kuukausina.

Tutkimuspäällikkö Johanna Heinonen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta kertoo puolestaan ruokamatkailun uusimmista trendeistä. Johanna on matkailun moniottelija, jolla on sormensa monessa mukana.

Johanna tekee tiivistä yhteistyötä Visit Finlandin kanssa digitiekartan ja vastuullisuuden osalta. Lisäksi hän on Visit Finlandin kouluttaja. Ruokamatkailun saralla hän on erityisesti perehtynyt ulkomailta Suomeen suuntautuvaan kysyntään.

Tule pohtimaan kanssamme, miten saamme kymenlaaksolaisen ruokamatkailun nousuun!

 

Kymenlaakson ruokamatkailun työpaja torstaina 30.1.2020 klo 9.00 – 12.30 (aamukahvit tarjolla työpajatilassa klo 8.30 alkaen)

Aikuiskoulutus TAITAJA, B-talo, tilat 128/129, os. Taitajantie 2, 45100 Kouvola

Työpajan jälkeen on mahdollisuus jatkaa keskustelua omakustanteisen lounaan äärellä (7,80 e/hlö).

 

Lisätietoja:

Toivomme ilmoittautumisia viimeistään 24.1.2020 tarjoilutilausten vuoksi, mutta ”mattimyöhäisetkin” ovat tervetulleita mukaan :)!

 

Kuvat @maaseutuvirasto – Kuvaajat: vasen yläkuva: Heli Sorjonen / oikea yläkuva ja vasen alakuva: maa- ja metsätalousministeriö / oikea alakuva: Contum O