Webinaarissamme 16.9. julkistetaan Kaakkois-Suomen luomun toimintasuunnitelma ja keskustellaan, miten suunnitelman tavoitteisiin päästään. Webinaari on samalla hankkeemme loppuseminaari, ja onkin aika kerätä palautetta hankkeen toiminnasta. Luomuliiton Vuoden luomutuote -kilpailuun voi ilmoittautua mukaan 11.9. asti, ja Digiriihi-hankkeella on 1.10. kaikille avoin webinaari alustataloudesta.

 

Lähteekö luomu lentoon? -webinaari 16.9. klo 9 – 11

Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hankkeen loppuseminaarissa julkistetaan hankkeessa valmisteltu Kaakkois-Suomen luomun toimintasuunnitelma ja pohditaan, miten pääsemme suunnitelmasta käytäntöön.

Tilaisuuden avaa valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen. Luomuviljelijä, hiiliviljelijä ja maan viljelijä Juuso Joona pohtii, miten kaakkoissuomalaisten luomutuottajien osaaminen saadaan maan huipputasolle.

Luomutilan emäntä ja tuotekehittäjä Aira Sevón valottaa kokemuksiaan luomutuotteen innovoinnista osaajien yhteistyöllä.

Ruokapalveluesimies Virve Rantala kertoo Haminan kaupungin ensiaskeleista luomun käytössä, ja maaseutuyrittäjä Marko Suutari kokemuksistaan yrittäjäyhteistyöstä luomun ja matkailun saralla.

Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Lähteekö luomu lentoon? -webinaari 16.9.2020 klo 9.00 – 11.00.

Linkki YouTube-lähetykseen: https://youtu.be/7mChql6a76s

 

Seminaariin ei ole ennakkoilmoittautumista.

 

Löytyykö Kaakkois-Suomesta vuoden paras luomutuote?

Vielä ennättää mukaan valtakunnallseen Vuoden luomutuote –kilpailuun!

Luomuliiton vuosittaisessa kilpailussa palkitaan kotimaisen luomutuotevalikoiman parhaat. Mukaan mahtuvat niin pienet kuin suuretkin toimijat.

Kilpailuun osallistuvista tuotteista arvioidaan maku ja muut aistinvaraiset ominaisuudet. Lisäksi arvioidaan tuotteen uutuusarvo, innovatiivisuus ja kaupallinen potentiaali. Tuotteista arvioidaan myös pakkauksen houkuttelevuus, käytettävyys ja kierrätettävyys.

Vuoden luomutuote -kilpailu on avoinna 11.9.2020 asti. Linkki ilmoittautumiseen ja tarkemmat ohjeet löytyvät Luomuliiton verkkosivuilta. Myös Vuoden Luomuyritys -kilpailu on vielä avoinna!

 

Mikä ihmeen alustatalous?

Jos haluat tietää, mitä mahdollisuuksia alustatalous tarjoaa, tule kuulolle Digiriihi-hankkeen webinaariin 1.10.2020 klo 12.30 – 15.00.

Inspiroivista puheenvuoroista pitävät huolen alustatalouden erikoisasiantuntijat Johannes Koponen ja Juho Makkonen. Tilaisuuden lopussa vastataan osallistujien kysymyksiin.

Katso lisätietoja webinaarista ja ilmoittaudu mukaan: https://www.lyyti.fi/reg/digiriihiwebinaari

 

Loppusuora häämöttää – anna palautetta

Hankkeemme on loppusuoralla, sillä hanke päättyy 30.9.2020. Vaikka katsomme tulevaisuuteen Kaakkois-Suomen luomun toimintasuunnitelman myötä, on aika katsoa myös menneeseen.

Miten onnistuimme – mikä oli hyvää, minkä olisimme voineet tehdä paremmin? Jäikö jokin oleellinen osa-alue huomioimatta?

Otamme mielellämme vastaan palautetta, jotta osaamme tehdä asiat seuraavassa hankkeessa entistä paremmin. Lähetä vapaamuotoinen palautteesi projektipäällikkö Anne Hytöselle (anne.hytonen@xamk.fi) viimeistään perjantaina 18.9.2020.

Palautteesi on luottamuksellista, mutta hyödynnämme sitä hankkeemme arvioinnissa ja raportoinnissa. Nimeäsi ei julkaista eikä vastauksia raportoida niin, että olet tunnistettavissa – ellet anna siihen erikseen lupaa.

Hankkeen toiminnasta on hyvä kooste nettisivuillamme www.xamk.fi/luomulentoon. Sana on vapaa!

Iloista alkusyksyä!

 

toivottaa Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hanketiimi:

  • Anne Hytönen, anne.hytonen@xamk.fi, 040 527 8307
  • Aura Lamminparras, aura.lamminparras@proluomu.fi, 040 556 8097
  • Marja-Riitta Kottila, marja-riitta.kottila@proluomu.fi, 040 581 9252
  • Minna Ala-Kyyny, minna.ala-kyyny@proluomu.fi, 040 120 7477
  • Teija Rautiainen, teija.rautiainen@xamk.fi, 0400 872 759

 

Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hanke on saanut rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, ja sitä rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Hanketta toteuttavat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy ja Pro Luomu ry.