Liikkujan viikko on vuosittain järjestettävä tapahtuma ja tänä vuonna se pidetään viikolla 38, 16-22. syyskuuta. Viikon aikana euroopan kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia sekä mahdollistavat kestävää liikkumista monenlaisilla erilaisilla toimilla. Kaksi vuotta sitten Suomesta tapahtumaan osallistui 28 kuntaa ja kaupunkia – ympäri Eurooppaa mukana oli yli 2500 eri osallistujaa. Liikkujan viikon tarkoitus on kannustaa jokaista kiinnittämään huomiota omaan arkiseen liikkumiseen ja sen vaikutuksesta ympäristöön, yhteiskuntaan ja omaan terveyteen.

pyöräile, kävele, junaile

Keskiviikkona 18.9.2019 Xamk tarjoilee pyöräilyaamiaisen Kouvolan kävelykatu Manskilla. Tarjolla on kahvia, teetä, hedelmiä ja voileipiä klo 6.00-10.30 tai niin pitkään kuin tarjoiltavaa riittää. Xamk järjestää myös työmatkaliikkumiseen liittyvän arvonnan johon voi osallistua vastaamalla lyhyeen kyselyyn. Palkintona arvonnassa on 10 matkan sarjalippu Kotka-Kouvola -väliseen junaan. Palkinnon arvo on 54€. Lyhyeen kyselyyn pääset vastaamaan TÄSTÄ.

Kello 10.00-14.00 Xamkin kampuksella on maksutonta pyörähuoltoa.

Kaakaun kaupunkipyörät tarjoaa viikon aikana kaikki alle tunnin pyörävuokrat ilmaiseksi koko Kymenlaaksossa.

VR:n uudessa Matkalla -mobiilisovelluksessa voi ostaa Kotka-Kouvola -väliseen junaan 3€ hintaisia säästölippuja koko viikon ajan.

 

Euroopan Liikkujan viikko 16-22.2019