Kaakkois-Suomen luomubuumi-työpajassa pääset ideoimaan tai kehittämään luomutuotettasi – vai onko sinulla jo plakkarissa Vuoden Luomutuote? Heinäkuussa tutustumme maan rakenteeseen, ja elokuussa on mahdollisuus esitellä omaa yritystä ja tuotteita kaakkoissuomalaisille ruokapalveluille. Lisäksi kerromme, että luomusiementuotannon fokusryhmän raportti on julkaistu, ja hankkeemme loppuseminaarin ajankohtaa siirretty.

 

Kaakkois-Suomen oma Luomubuumi-työpaja Kannuskoskella 12.8.2020 klo 14-18

Työpaja järjestetään inspiroivissa maisemissa Tuhannen Tarinan Talon matkailutilalla Kannuskosken kylällä, kätevästi Kouvolan ja Lappeenrannan välissä.

Kasvava luomukysyntä tarjoaa paljon uusia mahdollisuuksia kaikille elintarvikealan toimijoille. Luomubuumi-työpajassa on oiva mahdollisuus keskustella yritysten tuotekehitystarpeista ja ideoida uusia luomutuotteita.

Työpajassa kerromme, millaisia markkina-aukkoja luomutuotteille löytyy päivittäistavarakaupasta ja pohdimme yhdessä, miten luomun tuotekehitystarpeisiin voidaan vastata meillä Kaakkois-Suomessa.

Tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja ideoimaan!

Aloitamme luomu- ja lähiruokalounaalla kello 13.00, minkä jälkeen aloitamme työpajan klo 14.00. Työpajan tarjoilut (lounas, kahvit) ovat maksuttomia.

Luomubuumi-työpaja järjestetään osallistujien turvallisuus huomioiden ja seuraamme tiiviisti viranomaisten suosituksia Covid19-tilanteessa.

Luomubuumi-työpajan järjestää Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hanke yhteistyössä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin ja Luonnonvarakeskus Luken Luomubuumi-hankkeen kanssa.

 

Haussa vuoden paras luomutuote!

Valtakunnallinen Vuoden luomutuote -kilpailu on jälleen käynnissä. Luomuliiton vuosittaisessa kilpailussa palkitaan kotimaisen luomutuotevalikoiman parhaat.

Mukaan mahtuvat niin pienet kuin suuretkin toimijat. Kilpailuun osallistuvista arvioidaan maku ja muut aistinvaraiset ominaisuudet sekä tuotteen uutuusarvo, innovatiivisuus ja kaupallinen potentiaali.

Kilpailevilta tuotteilta edellytetään, että ne on valmistettu Suomessa kotimaisista raaka-aineista. Tuotteista arvioidaan myös pakkauksen houkuttelevuus, käytettävyys ja kierrätettävyys.

Luomutuotteita palkitaan kuluttaja- ja ammattikeittiötuotteiden sarjoissa, ja voittajat palkitaan Luomupäivät-tapahtumassa 3.11.2020.

Vuoden luomutuote –kilpailu on avoinna 11.9.2020 asti. Linkki ilmoittautumiseen ja tarkemmat ohjeet löytyvät Luomuliiton verkkosivuilta.

 

Pellonpiennarpäivässä 23.7. tutustutaan maan rakenteeseen

Tyynelän tilan pellonpiennarpäivän teema on tänä vuonna maan rakenne. Maan parhaat asiantuntijat opastavat maan rakenteen parantamisessa ja arvioinnissa. Kasvustokierroksella nähdään syysvehnä, -ruis ja -rypsikasvustot sekä kaura- ja herne-vehnäkasvustot erilaisin kasvualustoin.

Päivän ideana on oppia yhdessä keskustellen ja tietoa jakaen. Tule ihmeessä mukaan!

Pellonpiennarpäivä Tyynelän tilalla 23.7.2020 klo 14 alkaen.

Lisätietoa ja pellonpiennarpäivän ohjelma löytyy täältä:

Mukana pellonpientareella Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hanke, Soil Diver Agro -hanke, Carbon Action, ELINA 2 -hanke, Joutsenon Maamiesseura, Kymen Luomu, Soilfood, Peltosiemen ja Naturcom.

 

Ainutlaatuinen mahdollisuus verkostoitua maaseudun ruokapalveluyritysten kanssa – Kouvola 4.8., Lappeenranta 5.8.!

Nyt esitellään luomu- ja lähiruokatuotteita maaseudun ruokapalveluyrityksille! Jos et itse pääse paikalle, Ruokahävikki kuriin Kaakkois-Suomessa -hankkeen väki tarjoaa apua ja järjestää esimerkiksi maistatuksia ja jakaa esitteitä.

Vielä ennätät mukaan, jatkoimme ilmoittautumisaikaa! Laita viestiä sähköpostitse (anne.hytonen@xamk.fi). Kerro samalla, tuletko paikalle itse vai hankimmeko apua esittelyyn.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet tilaisuuksiin löytyy täältä: https://www.xamk.fi/tapahtumat/luomu-esiin-tule-verkostoitumaan-maaseudun-ruokapalveluyritysten-kanssa/

Viestiä saa välittää eteenpäin luomu- ja lähiruokatuottajille!

 

Lisää luomusiementuotantoa – luomusiementuotannon fokusryhmän raportti julkaistu

Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa perustettiin luomusiementuotannon fokusryhmä pohtimaan uuteen luomuasetukseen varautumista. Fokusryhmä pohti muutosten vaikutuksia ja luomusiementuotannon tavoitteita. Ryhmä esittää raportissa myös kehittämistoimia näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

Keskeiset tulokset julkistettiin Luomufoorumissa 25.3.2020, ja hankkeen nettisivuilta löydät sekä raportin että Luomufoorumin esitykset.

 

Hankkeemme loppuseminaari sittenkin 16.9.2020

Niinhän siinä kävi, että 9.9. oli niin suosittu päivämäärä, että siihen osui liian monta päällekkäistä tapahtumaa… Siirrämme siis hankkeemme loppuseminaaria viikolla eteenpäin, uusi päivämäärä on 16.9.2020.

Tarkka paikka ja aika sekä toteutustapa selviää elokuun alkupuolella, ja tiedotamme niistä lisää myöhemmin. Tapahtumasivu on jo perustettu:

 

Heleää heinäkuuta toivottaa Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hanketiimi 🙂

  • Anne Hytönen, anne.hytonen@xamk.fi, 040 527 8307
  • Aura Lamminparras, aura.lamminparras@proluomu.fi, 040 556 8097
  • Marja-Riitta Kottila, marja-riitta.kottila@proluomu.fi, 040 581 9252
  • Minna Ala-Kyyny, iminna.ala-kyyny@proluomu.fi, 040 120 7477
  • Teija Rautiainen, teija.rautiainen@xamk.fi, 0400 872 759

 

Kuva: (c) Maaseutuverkosto, kuvaaja Contum O.