CityDrivers -hanketta pistetään parhaillaan pakettiin. Kaikki neljä koulutustoteutusta pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Kouvolassa ovat takanapäin ja nyt käydään läpi palautteita, kehittämisehdotuksia sekä viedään viestikapulaa eteenpäin koulutuksen kehittäjille.

Tämän kevään aikana on haastateltu koulutukseen osallistuneita puhelimitse. Halusimme kuulla osallistujien kommentteja ja kuulumisia, kun aikaa koulutusrupeamista oli tovi jo kulunut. Oli mielenkiintoista selvittää, miten kunkin osallistujan polut ovat edenneet; kuka on hyödyntänyt palvelumuotoilun työkaluja omassa työssään tai työn haussa, onko oma osaaminen kirkastunut tai millä muulla tavoin koulutus on hyödyttänyt. Xamkin tiimin Laura haastatteli osallistujat ja ainestoa analysoidaan parhaillaan. Ornamo puolestaan on toteuttanut toimeksiantajien haastatteluja.

Palautteiden perusteella ideoitiin hankkeen jatkotoimia Tamkin vetämässä työpajassa.

Olemme koko hankeporukalla kirjoittaneet hankkeen loppujulkaisua sekä pohtineet, minkälaista jatkumoa projektilla voisi olla. Viime viikolla kävimmekin Tampereella ideoimassa jatkohankkeita saamamme palautteen perusteella. Sekä me, että osallistujat olimme sitä mieltä, että projektissa olisi pitänyt järjestää enemmän koulutusta myös toimeksiantajille, eli tilaajapuolelle. Loppujulkaisuun on muuten tulossa meidän Katan tekemiä, upeita persoonakuvituksia koulutuksiimme osallistuneista!

Loppuraporttimme julkaistaneen sähköisenä versiona elokuun lopulla. Sitä odotellessa kannattaa käydä vaikka lukemassa Read-verkkolehdessä oleva artikkelimme hankekumppaneiden yhteistyöstä ja koulutuksen kehittämisen menetelmistä: Eri alojen menetelmät loivat uudenlaista täydennyskoulutusta

 

Kirjoitti

Tiina