Helmikuun ensimmäisenä päivänä elettiin Tuottava ja tehokas ammattikeittiö –hankkeessa odottavan kiihkeissä tunnelmissa. Oli hankkeen loppuseminaaripäivä. Olimme saaneet puhujiksi keittiö- ja hyvinvointialan asiantuntijoita, joita oli tullut seuraamaan n. 60 asiasta kiinnostunutta kuulijaa. Lisäksi kirsikkana kakun päällä olivat meidän upeat juontajat lausuntataiteilija Lea Suopelto ja näyttelijä Tarja Pyhähuhta.

Tuottava ja tehokas ammattikeittiö -hankkeen loppuseminaari keräsi kuulijoita niin ammattikeittiöalan ammattilaisista, hankkeen yhteistyökumppaneista, kun Xamk henkilökunnastakin.

Päivän aikana kuultiin asiantuntijoiden kertomaa asiaa, kerrottiin hankkeen aikana tehdystä työstä, kuultiin hankkeeseen osallistuneiden työntekijöiden ja esimiesten kommentteja, laitettiin lanteet pyörimään Tarjan Pyhähuhdan johdolla, kuultiin omakohtaisia tarinoita ja päivän lopetuksena Lea Suopellon kirjoittama runo päivän teemoista ammennettuna.

Leila Hopsu, vanhempi asiantuntija Työterveyslaitokselta, kertoi asiaa työhyvinvoinnista ammattikeittiöissä.

 

Välillä laitettiin lanteet pyörimään, pääpyörittäjänä Tarja Pyhähuhta ja vispilällä rytmiä antaa Lea Suopelto. Taustalla menossa mukana myös hankkeen projektipäällikkö Tiina Tuovinen.
Yhteisen puheenvuoron hyvinvointianalyysistä ja ammattikeittiötyöntekijän palautumisesta pitivät hyvinvointivalmentaja & koulutuskoordinaattori Marita Hämäläinen, Firstbeat ja Marja-Liisa Laitinen, TKI-asiantuntija, XAMK.
Mitä meille jäi hankkeesta käteen? Asiaa kommentoimassa Mari Miettinen Ruokapalvelupäällikkö Pieksämäen kaupunki sekä Palveluesimies Annukka Kiiskinen ja Palvelujohtaja Mia Hassinen Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalveluista.
Ajankohtaiset haasteet ammattikeittiöissä, kertomassa Minna Dammert, Damico Oy.

Asiapitoisen osuuden jälkeen ohjelma jatkui päivällisellä, jossa tarjottu ruoka oli hyvää ja jälkiruokana tarjottu mustikkakukko vaniljavaahdon kera suli suussa. Päivän lopuksi oli hankkeen aikana tehtyjen opasvideoiden esitysensi-ilta, mikä oli myös tavallaan hankkeen yhteenveto ja päätös.

Jotta hankkeen aikana tehty materiaali sekä myös loppuseminaarissa esitetty materiaali olisi mahdollisimman monen käytössä, löytyy se hankkeen nettisivuilta Tuottava ja tehokas ammattikeittiö-hanke.

Hankkeen henkilöstö kiittää vielä kaikkia mukana olleita mukavasta ja onnistuneesta päivästä!

 

Merja Ylönen

TKI -asiantuntija