Luomun maailmanmarkkinat kasvoivat 10 % vuonna 2015 ja nousivat 81,6 miljardiin US dollariin. Euroopan suurimmat luomumarkkinat ovat Saksa, Ranska, Italia ja Iso-Britannia, joissa luomun kysyntä kasvoi 5-15 %.

Luomun kulutuksesta yli puolet asettuu Pohjois-Amerikkaan ollen kaikesta elintarvikemyynnistä 4-5 %. Suurin luomutuoteryhmä Yhdysvalloissa on hedelmät ja vihannekset, joissa luomun osuus on 10 %. Yhdysvalloissa luomun ostoperusteita ovat halu välttää torjunta-aineiden ja kasvuhormonien jäämiä. Yhdysvallat ja Kanada ovat hyvin riippuvaisia tuonnista, koska tuotanto ei riitä vastaamaan kysynnän kasvua.

Eurooppalaiset ostivat luomua 31,1 miljardin dollarin arvosta markkinaosuuden ollessa keskimäärin 2-5 %. Tanskassa luomun osuus oli jo 10 %, kun se Suomessa on vielä 2 %. Luomun tuotanto on kasvanut Euroopan maissa Iso-Britanniaa lukuun ottamatta, mutta tuonti on merkittävää joka maassa. Saksassa luomun kysyntä on niin suurta, että jopa luomumaitoa joudutaan tuomaan. Saksalaiset suosivat luomua vähentääkseen ympäristön saastumista ja kohentaakseen eläinten hyvinvointia. Luomukananmunat ovat Euroopassa yksi myydyimmistä luomutuotteista 10-15 % markkinaosuudella.

Muista maanosista luomua kulutetaan eniten Aasiassa, jossa suurin markkina-alue on Kiina. Aasiassa viime vuosina ilmi tulleet ruokaskandaalit ovat lisänneet kuluttajien kiinnostusta ostaa luomutuotteita.

Luomun maailmanmarkkinoista uutisoi ProLuomu. Tiedot perustuvat BiFach-messuilla Saksassa tutkimus- ja konsulttiyhtiö Organic Monitorin esittelemiin lukuihin.